$
בורסת ת"א

הסטודנטים מייעצים לאבן קיסר

צוות של אוניברסיטת UCLA זכה בתחרות ה־SICC של כלכליסט, אוניברסיטת תל אביב ומכון אלי הורביץ, לאחר שהציג ליצרנית משטחי הקוורץ דרכים להגדלת נתח השוק שלה

ענת ציפקין 07:4026.05.13

"הסטודנטים התמודדו יפה מאוד עם האתגרים העומדים בפני אבן קיסר", כך אמר יוסי שירן, מנכ"ל אבן קיסר, במסגרת תחרות ה־SICC (The Sofaer International Case Competition) שהתקיימה בסוף השבוע.

מדובר בתחרות בינלאומית לניתוח אירוע אסטרטגי, שבמרכזה עומדת חברה ישראלית הנסחרת בשווקים בינלאומיים. הפעם, זו השנה השמינית, התקיימה התחרות במסגרת שיתוף פעולה בין "כלכליסט", הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל־אביב ומכון אלי הורביץ לניהול אסטרטגי, וחברת אבן קיסר נבחרה לעמוד במרכזה.

 

בתחרות משתתפות 12 קבוצות מבתי ספר מובילים למינהל עסקים ברחבי הארץ והעולם, ובמהלכה הן מתבקשות להציג פתרון עסקי ארוך טווח וניתוח אסטרטגי מעמיק למחקר מקרה (Case Study) שנכתב במיוחד עבור החברה הנבחרת. בעבר נערכה התחרות על חברות תעשייתיות גדולות כדוגמת מכתשים אגן, שטראוס, חברות טכנולוגיה כדוגמת גיוון אימג'ינג ואחרות.

 

הקבוצות נדרשו להציג בפני חבר השופטים ניתוח עסקי שמטרתו להגדיל את חלקה של אבן קיסר בתחום משטחי החיפוי העולמי (countertops). נתח השוק של אבן קיסר במשטחי הקוורץ בישראל הוא כ־85% ובאוסטרליה 35%, אולם רק 6% בארצות הברית ו־12% בקנדה. החברה מחזיקה ב־12% משוק משטחי הקוורץ הנמכרים בעולם, ולכן המטרה בתחרות היתה הפיכתה של אבן קיסר לשחקנית משמעותית יותר בזירה העולמית שהיא פועלת בה.

 

הקבוצות מחו"ל הגיעו לארץ לשבוע בלבד. בתחילתו הן קיבלו את המשימה ועמדו לרשותן שלושה ימים בלבד להצגת הפתרון האסטרטגי. בשלב הראשון של התחרות הציגו הקבוצות את הפתרון בפני פאנל שופטים, ושלוש מתוכן עלו לגמר: הקבוצה מבית הספר לניהול אנדרסון מאוניברסיטת UCLA האמריקאית, בית הספר לניהול על שם רוטמן מאוניברסיטת טורונטו הקנדית ובית הספר לניהול מאוניברסיטת קיימברידג' הבריטית.

 

שלושת הצוותים שעלו לגמר הציגו את הפתרון העסקי שלהם באירוע, שנערך בפני קהל מוזמנים של 150 מנהלים מהמגזר העסקי והארגוני, למנכ"ל אבן קיסר יוסי שירן וליו"ר פאנל השופטים של התחרות וראש מכון אלי הורביץ יאיר סרוסי, שמשמש גם כיו"ר בנק הפועלים.

 

חבר השופטים בתחרות (משמאל): חיים הורביץ, יוס שירן, ד"ר גיורא ירון, יאיר סרוס', פרופ' דובב לביא  וד"ר מיקי אייזנמן חבר השופטים בתחרות (משמאל): חיים הורביץ, יוס שירן, ד"ר גיורא ירון, יאיר סרוס', פרופ' דובב לביא וד"ר מיקי אייזנמן צילום: אוראל כהן

 

עם חבר השופטים נמנו יו"ר אגודת הידידים של אוניברסיטת תל־אביב אמנון דיק, יו"ר קרן ההשקעות CHealth חיים הורביץ, נציג משפחת התורמים מייקל סופר, יו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל־אביב גיורא ירון וכן צוות שופטים אקדמי הכולל חברי סגל מבתי הספר שהשתתפו בתחרות.

 

פוטנציאל צמיחה גבוה בשוק האמריקאי

 

הצוות שזכה במקום הראשון הוא מאוניברסיטת UCLA, וזאת לאחר שהציג ניתוח עסקי על מיצובה של אבן קיסר בשוק העולמי. במסגרת הניתוח העלה הצוות שתי הזדמנויות עסקיות ארוכות טווח שיאפשרו לאבן קיסר לצמוח בשוק הקוורץ העולמי.

 

הצוות הזוכה מ-UCLA הצוות הזוכה מ-UCLA צילום: אוראל כהן

 

ההזדמנות הראשונה שהציע הצוות היא הגדלת נתח השוק שלה בארה"ב באמצעות רכישת יצרנית משטחי קוורץ אמריקאית. מהלך שכזה עשוי להגדיל את הכנסותיה של אבן קיסר בהדרגה ולהוסיף לה כ־200 מיליון דולר ב־2018. הצוות נימק את המהלך בפוטנציאל הצמיחה הרב שטמון בשוק משטחי הקוורץ. בשנה האחרונה רשם שוק זה צמיחה של 1%, והוא תופס כ־6% משוק משטחי האבן לחיפוי. עם זאת, אחוז זה שווה ערך ל־180 מיליון דולר, ומתוקף כך מדובר בשוק בעל פוטנציאל הכנסות גדול.

 

הצוות מ־UCLA סבור כי על רקע ההתאוששות שנרשמת בחודשים האחרונים בשוק התחלות הבנייה בארצות הברית עשוי שוק חיפוי האבן כולו להגיע לשווי של 24 מיליארד דולר בשנת 2015 רק בארה"ב לבדה, ולכן מדובר בהזדמנות עסקית מצוינת.

 

האפשרות השנייה שהציג הצוות הזוכה מ־UCLA היא הגדלת נוכחותה של אבן קיסר בשוק משטחי הקוורץ העולמי גם באזור אסיה פסיפיק. הצוות נימק את בחירתו במהלך זה בצמיחה המהירה בהכנסה לנפש המאפיינת את האזור ובמיוחד את המעמד הבינוני ההולך וגדל. הצוות הציע שתי חברות מקומיות אופציונליות לרכישה — אחת בדרום קוריאה והשנייה בווייטנאם. רכישה של חברה אסייתית עשויה להעניק לאבן קיסר דריסת רגל משמעותית יותר באזור שבו חיים 60% מאוכלוסיית העולם, ויכול להגדיל את הכנסותיה של אבן קיסר בכ־160 מיליון דולר בהדרגה עד 2018. הצוות הזוכה אף הציג למנכ"ל אבן קיסר ולחבר השופטים דרכי מימון לשתי האפשרויות שתוארו לעיל.

 

הקבוצה מ־UCLA זכתה בפרס כספי של 10,000 דולר, שהעניק מייקל סופר כתרומת משפחת סופר מלונדון.

 

"אתגר אקדמי עם אתגר מעשי"

 

"כל הקבוצות גילו הבנה של חוזקותיה ושל ההזדמנויות העומדות בפני אבן קיסר, לרבות מיצוב החברה בשוק הקוורץ העולמי ובשוק האמריקאי, ביסוס המותג Caesarstone בעולם ומובילות החברה בענף, המבוססת על איכות וחדשנות". שירן הוסיף כי החברה מברכת על ההזדמנות לשתף פעולה עם האקדמיה ולתרום לפיתוח יכולות החשיבה של הדור הצעיר. "היה מרתק ומרענן להיחשף לגישות ולתובנות באשר לשוק שבו פועלת החברה, הן כשופט בתחרות והן כמנכ"ל אבן קיסר".

מה דעתך על מניית אבן קיסר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אודי אהרוני, יוזם ומנהל התחרות ומנהל הפעילות של מכון אלי הורביץ, אמר כי "ניתוח אסטרטגי לטווח ארוך עבור חברה, הנעשה על ידי מנהלים צעירים מרחבי העולם, הוא אתגר אקדמי המשולב באתגר מעשי". לדבריו, "היצירתיות והחשיבה — מעבר למודלים הקיימים והמוכרים בתחום הניהול — הן המכריעות לטובת יצירתה של אסטרטגיה מנצחת".

 

ההכנסות שולשו תוך חמש שנים

 

אבן קיסר מייצרת משטחי קוורץ ובעיקר משטחי עבודה וחיפויים למטרות שונות, ומוכרת את מוצריה ב־48 מדינות בעולם. בחמש השנים האחרונות הצליחה כמעט לשלש את הכנסותיה מ־130 מיליון דולר ל־300 מיליון דולר בשנת 2012, והתחזית שלה לשנת 2013 היא הכנסות של 330–340 מיליון דולר ו־EBITDA של 76–80 מיליון דולר.

לאבן קיסר ארבע קולקציות מובילות של מוצרים, והיא נחשבת כחלוצה בייצור משטחי קוורץ בעולם. החברה, שנוסדה בשנת 1987, נסחרת בנאסד"ק מחודש מרץ שעבר לפי ערך שוק של 950 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x