$
שוק ההון

המסחר באסיה ננעל בעליות; הבורסה ביפן בשיא של חמש וחצי שנים

ניקיי עלה ב-1.5%, האנג סנג הוסיף 1.8% והבורסה בשנגחאי עלתה ב-0.8%; שר האוצר של יפן אמר בשישי כי התיקון של המטבע היפני למעשה הושלם

סוכנויות הידיעות 11:23 20.05.13

 

המסחר בבורסות אסיה ננעל היום (ב') בעליות נאות על רקע נתוני מאקרו מעודדים מארה"ב.

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי

הניקיי ביפן עולה לשיא של חמש וחצי שנים, האנג סאנג בהונג קונג עולה לשיא של שלושה חודשים והבורסה באוסטרליה גם כן בשיא של חמש שנים.

 

אוסקה יפן חדר מסחר
אוסקה יפן חדר מסחרצילום: בלומברג

 

שר האוצר של יפן אמר בשישי כי התיקון של המטבע היפני למעשה הושלם. בתוך כך, הין מתחזק ב--0.2% ל-102 ין לדולר. מאז הכריז הבנק המרכזי של יפן על הזרמת נזילות לשווקים בתחילת אפריל, הין צנח ב-11% מול הדולר האמריקאי. מתחילת השנה הין איבד 20% מול הדולר.

 

בארה"ב מדד אמון הצרכנים לחודש מאי של אוניברסיטת מישיגן זינק ל-83.7 נקודות לעומת 76.4 בחודש הקודם. האנליסטים צפו כי הוא יגיע ל-78 נקודות. מדובר בשיא של כמעט 6 שנים והוא ברמתו הגבוהה ביותר מאז יולי 2007.

x