$
מט"ח וסחורות

יציבות בשוק המט"ח: הדולר ננעל ללא שינוי על 3.63 שקלים

היורו איבד 0.2% ושערו היציג נקבע על 4.73 שקלים; ATRADE: "הספקולנטים עוד לא הרימו ידיים ובהחלט ייתכן כי ינסו לבחן שוב את נחישותו של בנק ישראל"

מעין מנלה 15:4422.04.13

הדולר ננעל היום ללא שינוי ושערו היציג נקבע על 3.629 שקלים והיורו נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.74 שקלים.

 

"הדולר ימשיך לצבור תאוצה השבוע על רקע הסנטימנט ההפכפך בשווקים המבריח את המשקעים, חזרה לכיוון הדולר האמריקני", כותב חזי ינושבסקי ראש מחלקת המחקר ב-ATRADE. לדבריו, הדולר הצליח לשמור על רמות מחיר מעל 3.6 שקלים, אך תמיכה זו שברירית מאוד היות והספקולנטים עדיין לא הרימו ידיים ובהחלט ייתכן כי ינסו לבחון שוב את נחישותו של בנק ישראל.

 

הין היפני נפל לשפל של ארבע שנים מול הדולר לאחר שבפגישת ה-G20 לא התנגדו למדיניות התמריצים של הבנק המרכזי ביפן.

 

המסחר במט"ח המסחר במט"ח צילום: shutterstock

 

נגיד הבנק המרכזי ביפן, הרוהיקו קורודה יצא מפגישת ה-G20 ואמר שהוא נחוש להמשיך בקמפיין למיגור האינפלציה. חברי הבנק המרכזי ייפגשו השבוע לאחר שב-4 באפריל הם התחייבו להכפיל את רכישות האג"ח בתוך שנתיים.

 

האינפלציה הצפויה במשק ל-12 החודשים הבאים שמחשב בנק ישראל נותרה בשבוע האחרון ללא שינוי, ברמה של 1.8%. זאת לאחר שמחודש נובמבר האחרון נותרה האינפלציה הצפויה ללא שינוי, ברמה של 1.9%. את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של בנק ישראל, מחשב הבנק כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק.

 

מהנתונים החודשיים שפרסם ביום ה' בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, נרשמה בחודש האחרון ירידה של 0.3% באינפלציה הצפויה, לרמה של 2.5%. יחד עם זאת, נתון זה נחשב למעט בעייתי ולהרבה פחות אמין, והוועדה המוניטרית של בנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x