$
בורסת ת"א

ראיון מנכ"ל

שקדי נגד שמים פתוחים: "המשרה של גב' כהן מלוד תעבור למישהו באירופה"

כך לפי מנכ"ל אל על בהתייחסות לאיום השביתה של עובדי חברות התעופה החל מיום ראשון. שקדי: "הסכם השמים הפתוחים שולח את התעופה הישראלית לשדה הקרב עם ידיים קשורות. גורמים אינטרסנטים מובילים את שרי הממשלה להחלטה חסרת אחריות"

שי סלינס 17:0218.04.13

"הסכם השמים הפתוחים כפי שמוצג במתכונתו הנוכחית משול לשליחת התעופה הישראלית לשדה הקרב עם ידיים קשורות", כך טוען מנכ"ל חברת התעופה אל על בשיחה עם "כלכליסט" בצל איום השביתה של עובדי החברה החל מיום ראשון על רקע ההסכם.

 

"הממשלה מחליטה להמשיך בתוכנית למרות חוות דעת מפורטת של ועדת הכלכלה במאי האחרון שיש לעצור את כל הסכמי השמים הפתוחים לאלתר עד להצגת מחקר כלכלי מעמיק ומפורט לגבי ההסכם המתגבש", אומר שקדי ומוסיף: "שרי ממשלת ישראל מתעקשים להוביל החלטה חסרת אחריות עם השלכות איומות".

 

 

מה דעתך על מניית אל על:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

הרקע לאיום של אל על, ישראייר וארקיע להשבית כל כל הטיסות החל מחמש בבוקר ביום ראשון קשור בכוונה לחתום על הסכם בין ישראל לאיחוד האירופי בנושא השמים הפתוחים, ואפשרות לכניסתן המוגברת של חברות תעופה זרות לקווים שבין ישראל ואירופה.

 

כך, במסגרת היישום המדורג, יתווספו מדי שנה שבע תדירויות שבועיות לכל יעד באירופה. במספר מצומצם של שדות תעופה מרכזיים באירופה שמשמשים כשדות מעבר לטיסות המשך, ושקיים בהם היקף תנועה משמעותי, היקף הגידול השנתי יהיה מצומצם יותר ויעמוד על תוספת של כשלוש תדירויות שבועיות מדי שנה.

 

עובדי חברות התעופה טוענים גם כי ההסכם החדש מפלה לרעה את חברות התעופה הישראליות בכל הקשור לדרישות הביטחון, להסכמי שיתוף עם חברות זרות ולמניעת נחיתות בנמלי תעופה באירופה. הם חוששים מפני פיטורים המוניים בעקבות ההסכם.

 

אליעזר שקדי אליעזר שקדי צילום: יסמין גיל

 

מהיכן נובע הסירוב של שרי הממשלה לאשר את ההסכם?

"אני חושב שמשרד התחבורה וגורמים נוספים עם אינטרסים, מובילים את שרי ממשלת ישראל להחלטה חסרת אחריות עם השלכות איומות. חשוב להבין שמדינת ישראל היא לא כמו שאר המדינות - היא לא יכולה להתקיים ללא תעופה ישראלית. ברגע שיש מצב חירום כל חברות התעופה ייעלמו מהר מאוד. התעופה הישראלית היא לא עוד עסק - מדובר במשאב לאומי שצריך להגן עליו - בדיוק כמו הגז והכימיקלים", אומר שקדי.

 

שקדי גם הביע חשש מהשלכות אפשריות נוספות של ההסכם. "המצב שיווצר עם ההסכם החדש הוא שאני אהיה חייב להוציא טיסות למדינות שמבחינות ביטחוניות לא אפשרי לטוס אליהן. מצב זה יכול לקרות מחר בבוקר באירופה בדיוק כמו שקרה במדינות כמו טורקיה, סקנדינביה ורוסיה. מצד אחד נותנים לחברות התעופה הזרות לנחות בשדה התעופה המרכזי של מדינת ישראל, ומצד שני אותן מדינות לא מאפשרות לנו לנחות בשדות המרכזיים שלהם".

   

הצורך בהסכם נבע מכך שמחירי הטיסות גבוהים מדי. מה הפתרון שלך להוזלת המחירים?

"גם היום כמות החברות שבאות וטסות היא אדירה אבל התחרות היא הוגנת. אנחנו למעשה נמצאים גם היום במצב של שמים פתוחים. האינטרס של האזרח הוא שגם יהיו מחירים זולים וגם שהתעופה תישאר בידיים ישראליות. התעופה הישראלית הצבאית והאזרחית יקרה לליבי ומה שעושים עכשיו יכול להביא למשהו בלתי נתפס". 

 

 

 

"המשמעות של הסכם השמים הפתוחים היא לקחת את העבודה של גברת כהן מלוד ולתת אותה למישהו מאירופה. צריך לעמוד זקוף כמדינה ולא לאפשר את ההסכם. מה שמוצג פה זה לא תנאים הוגנים. המינימום שאנחנו מבקשים זה לדחות את אישור ההסכם לפני שאנחנו מתייחסים להסכם כל כך מחייב".

 

"ניתן לקחת דוגמה ממה שקורה עכשיו בקפריסין. חברת התעופה הלאומית נמצאת שם בבעייה והיא צריכה לבצע שינויים דחופים על מנת לא לקרוס. בפועל, בגלל הסכם השמים הפתוחים עם אירופה היא לא יכולה לעשות כלום על מנת להציל את עצמה", אמר שקדי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x