$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

נוירוניקס בדרך לבורסה: תנסה לגייס 50 מיליון שקל

החברה, שמפתחת מכשיר לטיפול באלצהיימר שמבוסס על גירוי אלקטרומגנטי למוח, צפויה להגיש בימים הקרובים תשקיף לקראת גיוס. מדובר בהנפקה הראשונה שמבוצעת בבורסה בתל אביב מאז הנפקת שמן נפט בסוף 2011

ניר צליק 06:5621.03.13

בשנה האחרונה היתה בצורת בשוק ההנפקות הראשוניות בתל אביב, כאשר מאז הנפקתה של שמן בסוף 2011 לא היתה למעשה אף הנפקה משמעותית של חברה חדשה. כעת, נודע ל"כלכליסט" נודע כי הבצורת צפויה להסתיים, ובימים הקרובים צפויה להגיש נוירוניקס, המפתחת מכשיר לטיפול באלצהיימר, תשקיף לקראת גיוס של כ־50 מיליון שקל.

 

נוירוניקס הוקמה בשנת 2008 על ידי פרופ' מרטין רביי ופרופ' יונתן בנטואיץ', והרעיון שעומד מאחורי החברה הוא שתרגול קוגניטיבי מאיט את התנוונות המוח. החברה למעשה מתחרה בבריינסוויי שקיבלה לאחרונה אישור FDA לקסדה המטפלת בחולים הסובלים מדיכאון, כאשר גם היא מפתחת בימים אלה קסדה בהתוויה של אלצהיימר. נוירוניקס גייסה עד כה כ־9 מיליון דולר מכמה משקיעים בצרפת כאשר גם המדען הראשי השקיע בחברה.

 

מכשיר לטיפול באלצהיימר של נוירוטיקס מכשיר לטיפול באלצהיימר של נוירוטיקס

 

הפטנט של החברה משלב למעשה שני טיפולים מקבילים. הראשון הוא טיפול פיזיולוגי, שבמסגרתו מבוצע גירוי של המוח באמצעים אלקטרומגנטיים, ואילו החלק השני הוא טיפול באמצעות אימון קוגניטיבי. המערכת של החברה נועדה למעשה לטפל במצב קל עד בינוני של אלצהיימר.

 

הטכנולוגיה של נוירוניקס מאפשרת לגרות אזורים ספציפיים במוח באמצעות גירוי אלקטרומגנטי, כאשר החברה מתמקדת באזורים הקשורים לזיכרון וללמידה. הגירוי של האזורים הקשורים ללמידה במוח מאפשר לשפר את התרגול הקוגניטיבי ואת הקליטה של מידע חדש.

 

בראש החברה עומד המנכ"ל איל ברור, ובוועדה המייעצת נמצאים פרופ' אלווארו פסקל־לאון, פרופסור לנוירולוגיה באוניברסיטת הרווארד; פרופ' סטיבן פריס, פרופסור באוניברסיטת ניו יורק; פרופ' חוזה רייבי, ראש המחלקה לנוירולוגיה בבית החולים אסף הרופא; ופרופ' נילס בירבאומר, ראש מחלקת הנוירולוגיה באוניברסיטת טובינגן שבגרמניה.

 

עד היום קיימה החברה ארבעה ניסויים קליניים, כאשר כולם הוכיחו שיפור בקרב חולי האלצהיימר באופן מובהק סטטיסטית. על פי החברה, אפקט הטיפול מחזיק בערך כשנה, כשבמהלך הטיפול עוברים החולים במשך שישה שבועות חמישה טיפולים מדי שבוע שמשך כל אחד מהם הוא כשעה.

 

לחברה יש כיום אישור של משרד הבריאות הישראלי לשיווק המכשיר ואישור שיווק באירופה (CE), כאשר בימים אלה היא מתחילה פעילות מסחרית בחלק ממדינות אירופה ואסיה. הצעד הבא של החברה הוא ניסוי רב־מרכזי גדול, כדי לקבל את אישור ה־FDA למכשיר, כאשר ההערכות הן כי החברה תוכל להציג את התוצאות של ניסוי זה בעוד כשנתיים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x