$
מט"ח וסחורות

היורו עוד ישוב

הזעזועים הפוליטיים באיטליה והטלטלות שחווה היורו החודש לא ימנעו את המשך התחזקותו בתקופה הקרובה

ליאור פאוסט 08:0128.02.13

בינואר האחרון, לראשונה זה שנים, היורו קיבל את התואר המטבע החזק של החודש, כאשר במהלכו השלים תיקון מדהים מרמה של 1.3050 דולרים אל מעבר לרמת ה־1.3700 דולרים.

 

אולם, כמו אחרון תלמידי התיכון הזרקנים, מרגע שניתן לו התואר הנכסף, איבד המטבע את כל המומנטום בתוך ימים
אחדים. פברואר תלש את זרי הדפנה מראשו של היורו, וכך בשבועות האחרונים היינו עדים לכמה סבבים של מימושים כואבים. אני אומר כואבים, כי לאחר פגישה שערכתי לאחרונה עם "מר קו" (כך אני מכנה את אחד המנתחים הטכניים הטובים בעולם) השתכנעתי, או יותר נכון רציתי להשתכנע, שכיוון היורו הוא להעפיל אל רמת ה־1.3850 מול הדולר לפני שיחלו המימושים. הבעיה שכמו שתמיד קורה למר קו בסדרה המצוירת, משהו לא מובא בחשבון בדרך, ומר קו תמיד צונח אל התהום תוך שהוא מקלל בג'יבריש. מעבר לסימפטיה למר קו המצויר, וגם למנתח הטכני שאותו אני מכנה "מר קו", אני עדיין מאמין שהיורו בדרך למעלה, ולמי שלא תפס את הסיבוב של ינואר יש אולי עוד הזדמנות. הסיבות שגורמות לי להמשיך להאמין בהתחזקות היורו הן:

 

1. הגורמים למימושים חלשים

 

התיקונים האלימים שראינו במהלך פברואר נבעו מכמה סיבות שנראות לי כתירוץ חלש למדי כדי להפסיק את המגמה. מדובר בשורה של התבטאויות של בכירים יותר ובכירים פחות בבנק האירופי המרכזי בדבר הסכנה של היורו החזק לכלכלה האירופית. המוכרים הלחוצים של היורו שכחו כנראה שחוץ מלדבר, יש לבנק מנדט פעולה מאוד צר, והסיכוי שהדיבורים יגובו במעשים הוא אפסי. טריגרים נוספים למימושים הגיעו מהזירה הפוליטית בספרד ובאיטליה. אבל למרות החשש מעלייתו מחדש של הגוש של ברלוסקוני, ולחשדות שראש ממשלת ספרד לא דיווח לרשויות המס על תשלומים שקיבל (מחלה ספרדית כרונית - לידיעת הקורא נתי רביץ), אין די בכך כדי לעצור את המגמה.

 

2. איזון מחודש בתיקי ההשקעות

 

זה לקח קצת זמן, אבל נראה לי שמצאתי את הסיבה למתדלקת את התחזקות היורו שהחלה לפני כחצי שנה ברמת ה־1.2060 דולרים ונגמרה בסוף ינואר לאחר עלייה של 13%. זה לא המאקרו, כי הצמיחה באירופה לא משכנעת ביחס להתאוששות בארה"ב, ובייחוד לאור נתוני התמ"ג האחרונים שפורסמו ברחבי הגוש, ואלה גם לא הפרשי הריביות הסטטיים. קשה למצוא מה מניע את השוק, אבל זה נראה לי שאנחנו בעיצומו של איזון מחדש של תיקים. למעשה, מאמצע 2011 ועד לאמצע 2012 נחלש היורו מול הדולר מרמה של 1.4820 לרמה של 1.2060 (כ־23%). הסיבות היו ברורות אז לכולם, משבר החוב האירופי היכה במלא עוצמתו, התפשט מיוון לשאר מדינות דרום אירופה ואיים על שלמות הגוש. מנגנוני הייצוב המוצלחים שהוקמו, הרפורמות והזמן שעבר עשו ליורו רק טוב. לכן, כל מה שאנחנו רואים היום הוא איזון מחדש של ההתחפרות ההיסטרית בדולר, ולכן יש עוד הרבה מקום לתהליך הזה.

 

3. מלחמת המטבעות תחזק את היורו

 

הנושא המרתק הזה היווה את מוקד תשומת הלב של ועידת ה־G20 האחרונה, הבעיה היא שחוץ מגינויים רפים לכיוונה של יפן לא יצא כלום מהוועידה. יפן וסין ימשיכו להחליש את המטבעות שלהן, וגם ברזיל, קוריאה הדרומית ומדינות אחרות לא טומנות ידן בצלחת "החלש כפי יכולתך". שלא לדבר על ההתערבות הבוטה של הבנק השוויצרי שכוונה נגד היורו בלבד. במלחמה הזו נראה שהיורו מפסיד, וכשאני אומר "מפסיד", אני מתכוון שכולם נחלשים מלאכותית, והיורו נותר חזק.

 

אף שהכיוון ברור לי, המימושים האחרונים היו אלימים ועלו לי בכמה סטופלוסים כואבים. המסקנה היא שיש להמשיך להתקדם בזהירות על ידי הקטנת הפוזיציות או על ידי קניית אופציות CALL על היורו.

 

השורה התחתונה: היורו צפוי להמשיך להתחזק, אולם לאור התיקונים הכואבים שרשם המטבע בפברואר, יש להתקדם בזהירות יתר.

 

הכותב הוא סוחר מט"ח בחדר העסקאות של לאומי שוקי הון

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x