$
בורסת ת"א

חוזה נוסף לכיל עם סין: תמכור אשלג בהיקף של מיליארד שקל בחצי שנה

מדובר ב-660 אלף טונה אשלג שיועברו ללקוחות במהלך מחצית השנה הראשונה של 2013 לפי מחיר של כ-400 דולר לטונה וכחלק מחוזה לאספקת 3.3 מיליון טונה במהלך השלוש שנים הקרובות. מנכ"ל כיל דשנים: "השוק הסיני חוזר לצרוך כמויות משמעותיות של אשלג עבור האוכלוסיה הגדלה במדינה"

ענת ציפקין 10:1417.01.13

חברת הדשנים כיל הודיעה היום (ה') כי חתמה על חוזה עם לקוחות בסין לאספקת 660 אלף טונה במחצית השנה הראשונה של 2013. החוזה נחתם לפי מחיר של כ-400 דולר לטונה כך שמדובר בסך הכל בחוזה בהיקף של כמיליארד שקל. 

הסכמים אלו שחתמה כיל מהווים חלק מהסכם מסגרת שנחתם לאחרונה עם הלקוחות, לאספקת אשלג בהיקף כולל של 3.3 מיליון טונה במהלך ה-3 שנים הקרובות.

   

כיל דשנים מפיקה אשלג מים המלח כמו גם ממכרות אשלג בספרד ואנגליה, אך עיקר האשלג המשווק לסין מיוצר בישראל.  

 

החתימה על החוזה בסין
החתימה על החוזה בסין
 
דני חן, מנכ"ל כיל דשנים, מסר כי "שוק האשלג הסיני, שצומח בהדרגה לשוק האשלג הגדול בעולם, חוזר לצרוך כמויות משמעותיות של אשלג במטרה להבטיח כמויות מספקות של יבול חקלאי עבור אוכלוסיית סין הענקית".

 

"הגידול במספר לקוחותינו בסין, הרחבת סל מוצרי האשלג והסכמי מסגרת לאספקת מעל שלושה מיליון טונה אשלג בשלוש שנים הינם ביטוי לאמון שהלקוחות נותנים בנו", הוסיף חן.

 

ביום האחרון של השנה שעברה חתמו יצרניות האשלג הגדולות בקנדה וארה"ב - מוזאיק , פוטאש הקנדית ואגריום (תאגיד CANPOTEX) על חוזה חצי שנתי לאספקת אשלג לסין במחיר של 400 דולר לטונה (ירידה של 70 דולר מהחוזה האחרון שנחתם במרץ 2012). החוזה שנחתם בין Sinofert הסינית ל-CANPOTEX הוא למכירת מיליון טונות אשלג לאספקה במחצית הראשונה של 2013.

 

שוק האשלג מאופיין במיעוט יחסי של יצרנים, כשהשולטים בו הם שני תאגידי שיווק: האחד קנדי - CANPOTEX, והשני רוסי - BPC. התאגיד הקנדי הכולל כאמור בתוכו את חברות פוטאש, אגריום ומוזאיק, שהן שלוש השחקניות הקנדיות הגדולות ביותר בענף. ב-2011 היה התאגיד אחראי ל־33% ממכירות האשלג בעולם.

 

חוזה ב-400 דולר לטונה

יש שני סוגים של הסכמים: הסכמי מסגרת, והסכם לאספקה בפועל של אשלג למחציתה ראשונה של 2013. הסכמי המסגרת מדברים על סך של 3.3 מיליון טונה אשלג לשלוש שנים. העובדה שהוא נחתם כבר עכשיו, מביא ביטוי למקום האסטרטגי של כיל בסין. זה מוכיח שהיא ספק מרכזי לשוק האשלג בסין. הקומבינציה של הסכמי המסגרת עם ההסכם לאספקה במחצית הראשונה של 2013 מראה שכיל מבססת מעמד זה בסין.

 

החשיבות של ההסכמים האלה היא בגזרה נוספת: הם גם הופכים את סין לשותפה אסטרטגית בפעילות של כיל בעולם. הסכמים אלו אינם מובנים מאליהם, ולצורך החתימה עליהם הגיעו לסין גם מנכ"ל כיל סטפן בורגס וגם ניר גלעד, יו"ר כיל, אבי דויטשמן, משנה למנכ"ל כיל וגם דני חן, מנכ"ל כיל דשנים.

 

לפני שלוש שנים החליטה כיל באופן אסטרטגי - לעזוב את הספק הממשלתי הגדול של אשלג בסין - SINOFERT וללכת לחתימה לאספקת חוזים עם ספקים עצמאיים בסין. זו היתה אז החלטה כבדת משקל ובדיעבד התבררה כנכונה, במיוחד על רקע ההסכם החשוב שנחתם כיום.

 

החוזה מראה שיש גידול בהיקף הלקוחות והספקים שכיל עובדת מולם בסין :ב-2012 כיל סיפקה 670 אלף טונה אשלג לסין לכל השנה. עכשיו, במחצית הראשונה תספק כיל 660 אלף טונה, ובשנה כולה תספק 1.1 מיליון טונה אשלג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x