$
מט"ח וסחורות

הדולר נותר ללא שינוי לאחר המדד; "תתאפשר הורדת הריבית ל-1.5%"

הדולר נקבע על 3.73 שקלים, היורו איבד 0.4% ל-4.96 שקלים; כלל פיננסים: "המחירים ימשיכו להתייצב סביב מרכז יעד המחירים של בנק ישראל"

גיא בן סימון 15:3416.01.13

לאחר פרסום מדד דצמבר אתמול הדולר נסחר היום (ד') ללא שינוי מהותי ושערו היציג נקבע על 3.73 שקלים. היורו איבד 0.4% ל-4.96 שקלים.

 

האינפלציה השנתית ממשיכה לרדת ובשנה החולפת הגיעה לרמתה הנמוכה ביותר בשש השנים האחרונות. מדד חודש דצמבר שפרסמה הלמ"ס עלה בשיעור מתון של 0.2%, בהמשך לירידות בחודשיים הקודמים. בעקבות זאת מסתכמת האינפלציה בכל שנת 2012 ב-1.6% לעומת 2.2% בשנת 2011 ו-2.7% בשנת 2010. מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים אף נמוכה מעט יותר ומסתכמת בשיעור שנתי של 1.4%.

 

בתגובה למדד, בית ההשקעות כלל פיננסים מעריך כי "המחירים ימשיכו להתייצב סביב מרכז יעד המחירים של בנק ישראל (סביב 2%) ויאפשרו לו להמשיך להוריד את הריבית במהלך 2013, לפחות ברבע אחוז נוסף ל-1.5%".

 

מדד דצמבר 2012 מדד דצמבר 2012

 

לפי לידר שוקי הון, "המדד הינו מעט גבוה מהציפיות ובא לאחר שלושה מדדים נמוכים יחסית לציפיות. כעת אין לחצי ביקוש במשק הישראלי, וכוח הקנייה של הציבור נשחק. יחד עם זאת, הנתון המדאיג באמת הינו העלייה החדה במחירי הדירות לרכישה (מחירי הבעלות) ב-1.1% בסקר האחרון, זאת לאחר עלייה של 1.5% במצטבר בחודשיים הקודמים. התפתחות זו תקשה על המשך הורדת ריבית, למרות הסימנים להאטה בפעילות הכלכלית, ירידה גם ביצוא וגם בכל מרכיבי היבוא".

 

בפסגות לעומת זאת כותבים כי "מלבד לעלייה במחירי השכירות הנובעת מהמשך העליות במחירי הדירות, את שאר ההפתעות ניתן ליחס לתנודתיות הרגילה של המדד". לטענתם, ההאטה במשק ושחיקת כוח הקנייה של הצרכן ימשיכו ללחוץ את האינפלציה כלפי מטה בעוד סעיף הדיור והעלאות מחירים יזומות, כמו: חשמל, מסים וכדומה, יתמכו בה כלפי מעלה. "בשקלול שני הצדדים אנו מעריכים כי האינפלציה בשנת 2013 תעמוד סביב מרכז יעד המחירים של בנק ישראל", סיכמו בפסגות.

 

היין ממשיך להתחזק מול הדולר ורושם את העלייה הדו יומי החדה מזה שמונה חודשים, כאשר ב-12 החודשים האחרונים התחזק היין מול מקבילו האמריקאי ב-15%. זאת לקראת כינוסה של ממשלת יפן ב-21 בינואר לאישור חבילת התמריצים לעידוד השווקים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x