$
בורסת ת"א

מניות הבנקים צבעו את ת"א באדום; גיוון צללה ב-13% במחזור ענק

מדד ת"א 25 ירד ב-0.8%, ת"א 100 השיל 0.7% ומדד הבנקים איבד 1.4% על רקע הירידות בעולם; מלאנוקס עלתה ב-1.3% לאחר העלאת המלצה מ-UBS; מחזור המסחר: 876 מיליון שקל

שי סלינס 16:2915.01.13

הסערה סביב הגירעון התופח של ממשלת ישראל לא פסחה על המסחר בבורסה של תל אביב, כאשר המדדים המובילים נעלו את יום המסחר בירידות לקראת פרסום מדד המחירים לצרכן בערב. מחזור המסחר מסתכם נכון לשעה זו ב-876 מיליון שקל.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בנקים ביומד ביטוח תקשורת נפט וגז

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

 

מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר יפורסם מאוחר יותר היום, בעוד שתחזיות האנליסטים נעות בין ירידה של 0.2% לבין עלייה של 0.2%.

 

הכנסות המדינה ממסים ואגרות בדצמבר הסתכמו ב-18.6 מיליארד שקל וסך ההכנסות ב-2012 עמדו על 218.6 מיליארד שקל לעומת 211.5 מיליארד ב-2011, כך לפי כלכלני הראל פיננסים בסקירתם השבועית. כפי שפורסם אתמול הגירעון בשנת 2012 עמד על כ-4.2% מהתוצר ומבטא הרעה לעומת 3.3% ב-2011. "להערכתנו, הגירעון כאחוז מהתוצר צפוי לעמוד בשנת 2013 על שיעור דומה, זאת לאחר שהממשלה החדשה תקצץ 15 מיליארד שקל".

 

בארה"ב נמשכים הדיונים סביב תקרת החוב. "לחוקים על תקרת החוב יש משמעות סימבולית אבל הדרך שבה הם מיושמים על ידי הקונגרס זה כמו שמשפחה תגיד, אנחנו מבזבזים יותר מדי, אז בואו נפסיק לשלם את חשבונות כרטיסי האשראי", כך אמר אמש בן ברננקי, יו"ר הפד. לדבריו אף מדינה אחרת מגבילה באופן שבו ארה"ב מגבילה את היכולת ללוות על מנת לשלם הוצאות ממשלתיות שכבר מאושרות.

 

דירקטוריון הבורסה אישר אתמול השקת מדד "תל-בונד תשואות" אשר יורכב מאג"ח קונצרניות בדירוג השקעה (- BBB) עד (A). המדד החדש יושק ב-18 בפברואר ויכללו בו כ-70 אג"ח קונצרניות צמודות מדד, בריבית קבועה, אשר הונפקו על-ידי כ-47 מנפיקים שונים. שווי השוק של המדד יהיה כ-45 מיליארד שקל.

 

שוק האג"ח והמט"ח

איגרות החוב הממשלתיות רשמו היום עליות של עד 0.5% לקראת פרסום מדד המחירים לצרכן של דצמבר. איגרת החוב ל-10 הלא צמודה בעלת ריבית קבועה ("שחר") עלתה ב-0.43% לתשואה של 3.96%.

 

הדולר והיורו ננעלו היום ביציבות כאשר שערו היציג של הדולר נותר על 3.73 שקלים ושערו היציג של היורו נקבע על 4.98 שקלים.

 

מניות במרכז

רק לפני כחודשיים הפתיעה גיוון אימג'ינג את המשקיעים בשוק ההון כשהודיעה כי היא בוחנת אופציות למכירתה ואילו היום שיגרה החברה הודעה לבורסה כי היא מפסיקה את התהליך. מדירקטוריון החברה המפתחת גלולת אבחון למחלות מעיים (Pillcam SB), נמסר כי לאחר בחינה מעמיקה של המהלכם הצפויים של החברה בעתיד הקרוב, הוחלט לא למכור את החברה ולהשקיע בצמיחתה על מנת "לשרת בצורה הטובה ביותר את בעלי המניות". במקביל חברת דיסקונט השקעות (דסק"ש) מקבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר המחזיקה ב-45.5% מהון המניות של גיוון כי היא מחפשת רוכש למניות.

 

מי עדן הודיעה היום על מגעים למכירת כל פעילותה – באמצעות בנק ההשקעות סיטי. כיום החברה, שבשליטת האחים נפתלי, מוכרת מתקני מים מינרלים, מסנני מים ומכונות קפה למשרדים ב-14 מדינות באירופה, וכן מחזיקה את פעילות מי עדן בישראל למכירת מים מינרלים, ברים ומכונות קפה תחת החברה בת פאוזה.

 

לפי סטיבן טפר, אנליסט הפארמה והביומד של הראל החברה היום אופטימית יותר לגבי קבלת אישור ה-FDA לקפסולה למעי הגס, ומעדיפה לחכות לקבלת האישורים בארה"ב וביפן שצפויים להגיע במחצית השנייה של השנה. "גיוון מעריכה שהשווי יהיה גבוה יותר לאחר קבלת האישורים, אך עלייה משמעותית יותר צפויה רק אחרי שהחברה תבנה את השוק, תשיג שיפוי ביטוחי, תשכנע את הרופאים ותציג צמיחה משמעותית במכירות של הקפסולה החדשה למעי הגס".

 

UBS העלה המלצה ומחיר יעד למלאנוקס. בנק ההשקעות העלה את ההמלצה מניטראלית ל"קנייה" ואת מחיר היעד מ-56 דולר ל-65 דולר למניה, מדובר במחיר הגבוה ב-28.2% ממחיר המניה הנוכחי בשוק.

 

בריינסוויהודיעה היום כי התקבל אישור מנהל הבריאות בקנדה (Health Canada) לטיפול במכשיר Deep-TMS של החברה בחולי דיכאון, שטיפול תרופתי לא הביא לשיפור במצבם באותה אפיזודה של המחלה.

 

פלוריסטםהודיעה היום כי קיבלה את אישור הרשויות בגרמניה להתחלת השלב השני בניסוי הקליני לטיפול בצליעה בסירוגין. זמי אברמן, מנכ"ל החברה אמר כי ניסוי זה עומד בקנה אחד עם האסטרטגיה של החברה להרחיב את המחקר בתאי הגזע מהשילייה.

 

קרן פימי, בניהולו של ישי דוידי, מנהלת מגעים ראשוניים לרכישה השליטה בתאת טכנולוגיות, וזאת חמש שנים לאחר שמימשה את האחזקה בחברה ברווח נאה. ל"כלכליסט" נודע כי פימי רכשה את מסמכי ההתמודדות על רכישת השליטה בחברה מידי כונס הנכסים של קמן, ומנסה לחזור ולרכוש את השליטה.

 

אתמול פורסם ב"כלכליסט" כי נייס נמצאת במשא ומתן לרכישת ורינט המתחרה הוותיקה. נייס עצמה צפויה לשלם על ורינט כ־1.5 מיליארד דולר, פרמיה של 25% על שווי השוק של החברה, בעסקת מזומן ומניות. בשנים האחרונות צצו לא פעם שמועות על מיזוג אפשרי בין שתי החברות, אולם בסופו של דבר, בסיבובים הקודמים השמועות לא הבשילו לכדי עסקה.

 

מניות הבנקים הובילו את הירידות. מזרחי בלט בירידה של 3%, בינלאומי ולאומי ירדו ב-1.2% ובנק דיסקונט השיל 2.1%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x