$
בורסת ת"א

דנקנר רכש מניות אי.די.בי אחזקות מאביו ב־5 מיליון שקל

נוחי דנקנר קנה מאביו 455 אלף מניות. אביו, יצחק דנקנר, נותר עם אחזקה של 925 אלף מניות. במקביל מסתמן כי נציגי מחזיקי האג"ח של אי.די.בי ידחו את הצעת הסדר החוב של דנקנר, והם צפויים לבקש ממנו לשנות אותה באופן מהותי

גולן חזני 08:0710.01.13

נוחי דנקנר, בעל השליטה באי.די.בי, רכש 455 אלף מניות של אי.די.בי אחזקות מידי אביו יצחק דנקנר בשבוע שעבר. המכירה נעשתה במחיר של 10.6 שקלים למניה, כך שהתמורה בגינה היתה כחמישה מיליון שקל. יצחק דנקנר נשאר עם אחזקה של 925 אלף מניות, בשווי של כעשרה מיליון שקל. השבוע התפרסם כי אמו של דנקנר, זהבה דנקנר, עזבה את דירקטוריון החברה.

 

בתוך כך מסתמן כי נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי לא תקבל את הצעת הסדר החוב, שדנקנר הגיש לה ביום ראשון. הצורך בהסדר חוב מרחף מעל ראשי קבוצת אי.די.בי כבר חודשים ארוכים, אך בעלי השליטה ומנהליה הכירו בו רק בשבוע האחרון.

 

 

נוחי דנקנר נוחי דנקנר צילום: אוראל כהן

 

השבוע נחשף ב"כלכליסט" כי המו"מ של אי.די.בי אחזקות עם מחזיקי האג"ח החל. עיקר ההצעה שגיבשה החברה הוא פריסה מחדש של חובות החברה למחזיקים לתקופה של 5–15 שנים נוספות - דחייה ארוכה שהפתיעה את אנשי הנציגות, והם צפויים לבקש מדנקנר לשנות אותה באופן מהותי.

 

כיום יש לאי.די.בי אחזקות חמש סדרות אג"ח, שתיים קצרות (א' וב') בהיקף משותף של 50 מיליון שקל, שאמורות להיפרע בשנתיים־שלוש הקרובות; שתיים בינוניות (ג' וה'), בהיקף של 350 מיליון שקל, שפירעונן צפוי להסתיים בסוף 2014; וסדרה נוספת (ד') הארוכה והגדולה ביותר, בהיקף של 1.35 מיליארד שקל, שפירעונה אמור להתחיל בדצמבר 2015 ולהסתיים ב־2020. אי.די.בי ביקשה להנפיק שלוש סדרות אג"ח חדשות בסכום זהה להיקף החוב הכולל, שהתשלומים שלהם יועברו בעוד 5–15 שנה.

 

דנקנר קיבל מבעלי האג"ח ארכה עד סוף מרץ כדי להסדיר את השלמת העסקה עם אדוארדו אלשטיין, שאמור להזרים 75 מיליון דולר נוספים לגנדן, אולם הפערים העצומים מול מחזיקי האג"ח בהצעות ההסדר עלולים לגרום למחזיקים לפעול נגד התשלום שאי.די.בי אמורה להעביר בחודש הבא לבנקים המממנים שלה, לאומי וקרדיט סוויס. מדובר אמנם במיליוני שקלים בודדים, אבל המחזיקים עלולים לדרוש מדנקנר שלא להעביר אותם, ובכך להביא את אי.די.בי להפרה מול הבנקים. עם זאת, אי.די.בי כבר מנהלת מגעים להסדר מול הבנקים במקביל.

 

 

 

דרישה נוספת שהמחזיקים צפויים להעלות היא קיצוץ מיידי בהוצאות המטה של הקבוצה, הן ברמות שכר והן ברמת בעלי תפקידים - הוצאות שיכולות לעלות על 100 מיליון שקל בשנים שבהן מחולקים בונוסים למנהלים.

 

בינתיים מספקת מניית קרדיט סוויס מעט אופטימיות לדנקנר. בעקבות העליות במניה בתשעת ימי המסחר הראשונים של 2013, רשמה כור רווח על הנייר של 320 מיליון שקל בשל אחזקתה ב-2.3% במניות הבנק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x