$
שווקי חו"ל

מהמאקרו למיקרו: מניות הבנקים שימשיכו לזנק ב־2013

המדינה: ארה"ב ענף: בנקאות חוזקות: התעוררות בביקוש לאשראי ומשכנתאות, צעדי התייעלות נרחבים, עלייה צפויה בתשלומי דיבידנד סיכונים: העלאות מסים, רגולציה, חשיפה למשבר האירופי היקף חשיפה מומלץ: 10% מהחשיפה המנייתית לחו"ל

אריה טל 07:5810.01.13

אחד הסקטורים הבולטים ביותר ב־2012 היה סקטור הפיננסים בארה"ב. בעוד שמדד S&P 500 רשם תשואה של כ־13% במהלך 2012, מניות הפיננסים עלו ב־23%. להערכתנו, סקטור זה צפוי לרשום ביצועי יתר על פני המדדים גם ב־2013. תת־הסקטור שאנו ממליצים להתמקד בו הוא סקטור הבנקאות שרשם תשואה עודפת לעומת S&P 500 ובסיכום השנתי עלה ב־18%.

 

הנתונים הכספיים של מניות הבנקים בשנה האחרונה מעידים על גידול בפעילות ועל שיפור הביצועים, ואלה צפויים להימשך גם ב־2013 לצד כמה גורמי סיכון שנפרט עליהם בהמשך. לפי נתונים שפורסמו על ידי התאגיד הפדרלי לביטוח פיקדונות מניות הבנקים רשמו גידול ברווח המצרפי בשיעור שנתי של כ־7% ברבעון השלישי של 2012 והגיעו לרמה מצטברת של 37.6 מיליארד דולר - הרמה הגבוהה ביותר בשש השנים האחרונות.

 

רוח גבית למניות שוק הנדל"ן משתפר

 

קיימים כמה גורמים אשר צפויים לתת רוח גבית למניות הבנקים במהלך השנה. ראשית, מרבית מניות הבנקים עדיין נסחרות מתחת להון העצמי שלהן באופן משמעותי וביחס לרמותיהן ההיסטוריות (וזאת לאחר שאותן חברות היו רגילות להיסחר בתקופות הגאות, לפני פרוץ משבר הסאב־פריים ברמה הגבוהה פי שניים מההון ואף יותר). מניית וולס פארגו הנה מהמניות הבודדות בקרב הבנקים המובילים הנסחרות מעל רמת ההון העצמי שלהן וזאת בעיקר לאור הביצועים המצוינים של הבנק, שמתאפיינים בגידול מתמיד בשלוש השנים האחרונות בתשואה על ההון (ROE). התשואה על ההון של וולס פרגו נמצאת ברמה ממוצעת של כ־12% בשנה האחרונה לעומת ממוצע של 7.5% בתעשיית הבנקים.

  

 

מבין הבנקים הגדולים, המניות הבולטות ברמת התמחור הנמוכה ביחס להון הן מניית סיטיגרופ שנסחרת ברמה הנמוכה ב־37% מההון העצמי, מניית בנק אוף אמריקה שנסחרת נמוך ב־42% מההון, ומניית ג'יי.פי מורגן שמחירה נמוך ב־13% מההון.

 

גורם נוסף שצפוי לתמוך במניות הבנקים הוא מגמת השיפור בשוק הנדל"ן. נתונים כלכליים מעידים כי שוק הדיור מתאפיין מתחילת 2012 בעלייה בהזמנות ובגידול באישורי בנייה ובהתחלות בנייה, דבר התומך בעליות מחירי הבתים במדינות רבות בארה"ב. מכירות הבתים הקיימים עלו בחודש נובמבר בשיעור של 5.9% לעומת השנה שעברה, מלאי הבתים ירד ב־4.3% ומחירי הבתים עלו ב־14.5%. ההתעוררות בשוק הנדל"ן ורמת הריבית הנמוכה על המשכנתאות (3.25% ל־30 שנה) מושכות משקיעים לשוק, דבר המקבל ביטוי בעלייה בביקוש למשכנתאות. במקביל, מנתוני הבנק הפדרלי עולה כי בחודש אוקטובר חל גידול של 6.2% באשראי הצרכני.

 

בנוסף, מרבית הגופים ממשיכים להתייעל הן מבחינת כוח אדם והן ברמה הטכנולוגית. לקוחות הבנקים יכולים ליהנות כיום מפלטפורמות אינטרנטיות מתקדמות המאפשרות להם גישה לחשבונם וביצוע פעולות בגלישה מהבית.

 

הבעיות הפיסקאליות עשויות להכביד

 

לצד הגורמים שצפויים לתמוך במניות הבנקים, קיימים גם כמה סיכונים, שחלקם מגיע מהכיוון הממשלתי. אף שהבנק המרכזי של ארה"ב צפוי להמשיך במדיניותו המרחיבה (שכוללת שמירה על ריבית נמוכה ורכישת נכסי משכתנאות), ההשלכות של הבעיות הפיסקאליות, בהן העלאות מסים, עשויות להכביד על עסקים וצרכנים, ולגרום להם לדחות רכישות גדולות למועדים מאוחרים יותר - מצב שיקטין את פוטנציאל ההכנסות ממימון.

 

גורם נוסף שעשוי להכביד על סקטור הבנקים הוא כללי באזל 3. במסגרת הכללים הבינלאומיים, הבנקים בקרב 27 המדינות החתומות על האמנה נדרשים להעלות את הלימות ההון בהדרגה. למרות הדחייה המסוימת שהשיגו הבנקים בהגדלתו, התהליכים בהמשך השנה ובשנים הבאות יקטינו את פוטנציאל ההשקעה בבנקים.

 

גורם הסיכון נוסף הוא חוסר הוודאות לגבי המשבר האירופי. העמקת המשבר באירופה שמהווה שותפת סחר מהותית של ארה"ב, והחשיפה של הבנקים המסחריים לאירופה, עשויות גם כן לפגוע בהכנסות של סקטור הבנקאות. חוסר צמיחה ואף צמיחה שלילית מתונה כבר מתומחרים במחירי המניות, אולם מיתון עמוק מהמצופה יגרום לסנטימנט שלילי במניות הסקטור.

 

סיטיגרופ (C)

שווי שוק: 121 מיליארד דולר

מכפיל רווח עתידי: 8.5

תשואה בשנה האחרונה: 40%

מניית סיטיגרופ נסחרת לפי מכפיל הון של 0.63 ובמכפיל רווח של 8.5 על הרווחים הצפויים ב־2013. החברה נמצאת בתהליך מתמיד של הקטנת סיכון המאזן והעלתה במהלך השנה את יחס הלימות ההון באופן משמעותי. בנוסף מבצעת החברה תהליכי התייעלות משמעותיים והודיעה כי תקצץ כ־900 מיליון דולר בהוצאות של 2013 וצמצום נוסף של 1.1 מיליארד דולר ב־2014 על ידי סגירת סניפים לא רווחיים ופיטורים של יותר מ־11 אלף עובדים במשך השנה.

 

ג'יי.פי מורגן (JPM)

שווי שוק: 170 מיליארד דולר

מכפיל רווח עתידי: 8

תשואה בשנה האחרונה: 26%

מניית הבנק נסחרת לפי מכפיל הון של 0.87 ובמחיר של פי 8 מהרווחים הצפויים ב־2013. תשלומי הדיבידנד של החברה משקפים תשואת דיבידנד יפה של 2.7%. לפני כחודשיים הודיע הבנק כי ברבעון הראשון של השנה יבצע רכישה חוזרת של מניותיו בהיקף של כ־3 מיליארד דולר, ומהלך זה יתמוך במחיר המניה. למרות ההפסדים שספג מפעולות מסחר במהלך שני הרבעונים האחרונים, הרווח הנקי של הבנק זינק ב־35% ל־5.3 מיליארד דולר, ומגמת הגידול צפויה להימשך גם השנה.

 

קפיטל וואן (COF)

שווי שוק: 35.5 מיליארד שקל

מכפיל רווח עתידי: 8

תשואה בשנה האחרונה: 35%

קפיטל וואן הנו גוף פיננסי בתחום האשראי הצרכני, ומנייתו נסחרת לפי מכפיל הון של 0.85. לאחר פעילות מיזוגים ורכישות אגרסיבית במחצית הראשונה של 2012, רשמה החברה ברבעון השלישי תשואות של 21.5% על ההון ו־1.6% על הנכסים - תשואות שנחשבות לגבוהות ביחס לתעשייה. לפי ההערכות, מגמת השיפור תימשך ב־2013.

 

תעודת סל - KBE

שם: SPDR S&P Bank

תשואה בשנה האחרונה: 24%

דמי ניהול: 0.35%

SPDR S&P Bank ETF היא תעודת סל בעלת רמת סחירות גבוהה שעוקבת אחר 42 מניות הבנקים הכלולות במדד 500 S&P. מכפיל ההון הממוצע של הבנקים במדד הוא 0.99, רמת המכפיל לרווחים החזויים בעוד שנה הוא כ־11 ותשואת הדיבידנד הנה 2.1%. האחזקות הגדולות במדד כוללות את בנק אוף אמריקה, סיטיגרופ ועוד.

 

השורה התחתונה: המגמה החיובית בסקטור הבנקאות האמריקאי צפויה להימשך גם בשנה הקרובה.

 

הכותב הוא מייסד אומיקרון השקעות. אין באמור בכתבה משום המלצה או חוות דעת בקשר לרכישה או מכירה ו/או שיווק של ני"ע מכל סוג שהוא arie@omicron.co.il

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x