$
בורסת ת"א

עכשיו באים? המוסדיים התנפלו על מלאנוקס רק אחרי הראלי

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי אחרי שמלאנוקס רשמה זינוק של 108% במחצית הראשונה של 2012, מנהלי ההשקעות עדיין מצאו אותה מעניינת להשקעה. מאז, לקראת אזהרת רווח צפויה שעליה דיווחה מלאנוקס בשבוע שעבר, היא טסה רק בכיוון אחד, למטה

רחלי בינדמן ואסף גילעם 08:1709.01.13

חמש חברות הביטוח הגדולות בישראל הגדילו במהלך הרבעון השלישי של 2012 את אחזקותיהם בחברת הטכנולוגיה מלאנוקס בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל.

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי בין הרבעון השני לרבעון השלישי הגדילו חמש חברות הביטוח הגדולות את היקף המניות של מלאנוקס שהחזיקו ב־1.6 מיליון מניות - מדובר בזינוק של 42% בהיקף האחזקות שלהן לעומת סוף הרבעון השני. מבחינה כמותית, בהנחה של מחיר ממוצע של 90 דולר למניה שבו נסחרה מניית מלאנוקס במהלך הרבעון השלישי - מדובר כאמור בהגדלת ההשקעה בהיקף של 561 אלף דולר.

 

בתחילת ספטמבר (6 בספטמבר, ליתר דיוק) הגיע מחיר המניה של מלאנוקס לשיא מתחילת השנה. המניה נסחרה אז במחיר של 478 שקל למניה (127 דולר), זינוק מדהים של 271% מתחילת 2012. אלא שמאז החלה המניה לאבד גובה, על רקע הערכות בשוק כי תדווח על אזהרת רווח, תרחיש שהפך למציאות ביום רביעי שעבר. הרבעון השלישי הגיע לסיומו בסוף ספטמבר, ומאז הכיוון של המניה בסך הכל היה כלפי מטה, כך שנכון להיום, היא נסחרת סביב מחיר של 196 שקל (52 דולר), עדיין מחיר הגבוה ב־52% מהמחיר שבו נסחרה בתחילת 2012, אך מחיר הנמוך ב־60% מהשיא שאליו הגיעה בספטמבר. מסוף הרבעון השלישי איבדה המניה כ־52%.

 

 

מנתונים שעובדו על ידי פרדיקטה דטה עולה כי חברות הביטוח נכנסו ברבעון השלישי לאחר שמנהלי ההשקעות שלהן שמו לב שמלאנוקס השלימה זינוק של 108%. מחיר המניה זינק בתוך חצי שנה מ־129 שקל בתחילת 2012 עד ל־269 שקל בסוף יוני, קצת יותר מפי שניים. הזינוק הדרמטי במחיר המניה לא הפריע לחברות הביטוח להמשיך ולהגדיל את היקף האחזקות במלאנוקס מתוך ציפייה להמשך עליות בנייר, אלא שכאמור, הגדלת האחזקות בוצעה ברבעון שבו מחיר המניה נע סביב מחירי השיא שלה, ומאז איבדה המניה שיעורים ניכרים מערכה.

 

שלומי ברכה, סמנכ"ל השקעות בפסגות גמל. ראה את הנולד שלומי ברכה, סמנכ"ל השקעות בפסגות גמל. ראה את הנולד צילום: תומי הרפז

 

חברות הביטוח מדווחות על היקף אחזקותיהם בניירות ערך ברמת הנכס הבודד על בסיס רבעוני ובאיחור של שלושה חודשים. משכך, היקף אחזקותיהן הנוכחיות במלאנוקס אינם ידועים. לא ברור, למשל, אם מנהלי ההשקעות של אותן חברות ביטוח שמיהרו להגדיל את אחזקותיהן במניית מלאנוקס לאחר שכבר רשמה כברת דרך גבוהה כלפי מעלה, השכילו להיפטר ולממש מחלק מהאחזקות לפני גל הירידות. אותם מנהלים שלא השכילו להקטין את החשיפה רשמו הפסדים משמעותיים, כרגע לפחות, רק על הנייר.

 

אם בוחנים את אחזקות חברות הביטוח, ניתן לראות שהחברה שביצעה את הגדלת האחזקות המשמעותית ביותר במהלך הרבעון השלישי היא חברת הביטוח כלל שאת השקעותיה מנהל רועי יקיר. קרנות הפנסיה, ביטוחי המנהלים וקופות הגמל של כלל, חברת הביטוח השנייה בגודלה בישראל, הכפילו את אחזקותיהם במניית מלאנוקס עבור העמיתים במהלך הרבעון השלישי מ־569 אלף מניות בתחילת הרבעון עד ל־1.1 מיליון מניות. אבסולוטית, בהנחה של מחיר ממוצע למניה של 90 דולר, כלל הגדילה את האחזקות שלה בהיקף כספי של 49 מיליון דולר (185 מיליון שקל). בהקשר זה, יש לציין כי יחסית לגודלה, כלל החזיקה באחזקת חסר במניה יחסית לחברות הביטוח הגדולות. כך, למשל, היקף האחזקות בתחילת הרבעון השלישי של חברת מגדל, שאת השקעותיה מנהל עומר קרייזל, עמד על 1.8 מיליון מניות, פי שלושה ממספר המניות שהחזיקה כלל באותה תקופה. בהראל, שמנהל ההשקעות הראשי שלה הוא אמיר הסל, החזיקו בתחילת הרבעון 843 אלף מניות, וגם הם ביצעו הגדלה משמעותית באחזקה ל־1.38 מיליון מניות, נכון לסוף הרבעון - זינוק של 64% בהיקף האחזקות. גם במנורה מבטחים, שאת השקעותיה מנהל יוני טל, הגדילו את האחזקות שלהם בשיעור משמעותי של 68% ל־1.1 מיליון מניות בסוף הרבעון.

 

הפניקס, שאת השקעותיה מנהל גדי גרינשטיין, היא חברת הביטוח עם היקף האחזקות הנמוך ביותר במלאנוקס גם לאחר הגדלה של 39% במהלך הרבעון השלישי. נכון לסוף הרבעון השלישי, עמד היקף אחזקותיה במניה על 307 אלף מניות.

מעניין כי דווקא בית ההשקעות פסגות, הגדול בישראל, הקטין את אחזקות קופות הגמל שלו (הגדולות בישראל) במניה, אם כי בשיעור קטן יחסית של 4%. פסגות החזיק, נכון לסוף הרבעון השלישי, ב־561 אלף מניות של מלאנוקס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x