$
שוק ההון

הזהב ירד ב-1.3% ל-1,645.9 דולר לאונקיה

זאת על רקע הקיפאון בשיחות על התקציב בארה"ב; הנפט עלה ב-0.2% ל-90.13 דולר לחבית

סוכנויות הידיעות 22:19 20.12.12

 

החוזים העתידיים על מחיר הזהב ירדו היום על רקע הקיפאון בשיחות על התקציב בארה"ב ולאחר שמשרד המסחר העלה את הערכתו לצמיחה הכלכלית ברבעון השלישי.

 

החוזים למסירה בפברואר ירדו ב-1.3% ל-1,645.9 דולר לאונקיה במסחר בניו יורק.

 

"יפן ואירופה במיתון והאפשרות של קיצוצים תקציביים עשויה להביא לירידה בצמיחה בארה"ב, לכן הזהב עשוי להמשיך לדשדש בעתיד הנראה לעין", אמר סוני תהיליאני, מנהל מאקרומובס בניו יורק לסוכנויות הידיעות. "עם זאת, בסופו של דבר תהיה תגובה מצד הפד כדי למנוע מיתון מכיוון שהגירעון בארה"ב ימשיך".

 

זהב
זהבצילום: בלומברג

 

המשק האמריקאי צמח ברבעון השלישי של 2012 בקצב שנתי של 3.1%, כך עולה מנתונים רשמיים שפורסמו היום לפני תחילת המסחר בוול סטריט.

 

מדובר בתיקון מעלה של תחזית הצמיחה הקודמת לרבעון השלישי שעמדה על צמיחה של 2.7%, בעוד שהאנליסטים ציפו לקצת צמיחה של 2.8%. 

 

השיחות על התקציב בארה"ב תקועות. יו"ר בית הנבחרים האמריקאי ג'ון ביינר דרש הערב כי הסנאט יצביע על הצעת הרפובליקנים להאריך את תוקף ההקלות במס עבור רוב האמריקאים זמן קצר לאחר שמנהיג הרוב בסנאט, הארי ריד אמר כי "זוהי אפילו לא נקודת התחלה" במו"מ.

 

בית הנבחרים צפוי להצביע הלילה על הצעת החוק שהציע ביינר לגבי המס וקיצוצים תקציביים קושרים שנועדו להחליף את הקיצוצים בתקציב הביטחון (הקונגרס האמריקאי מורכב מבית הנבחרים והסנאט). נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר כי יטיל וטו על הצעת החוק וביינר אמר כי ימשיך לעבוד עם אובמה על מנת להימנע מה"צוק הפיסקאלי".

 

החוזים העתידיים על מחיר הנפט עלו במעט היום לאחר יום מסחר תנודתי. 

 

החוזים למסירה בפברואר עלו ב-0.2% ונסגרו במחיר של 90.13 דולר לחבית לאחר שנסחרו בטווח של בין 89.26 דולר לחבית ל-90.54 דולר לחבית במהלך היום.

x