$
שוק ההון

וול סטריט מחקה את העליות אחרי נאום ברננקי; טבע ירדה ב-5.3%

דאו ג'ונס ו-S&P 500 ננעלו ללא שינוי משמעותי, נאסד"ק ירד ב-0.3%; ברננקי אמר כי הפד לא יכול למנוע לחלוטין את השפעות ה"צוק הפיסקאלי"; ועדת השוק הפתוח של הפד הודיעה על רכישת אג"ח בהיקף 45 מיליארד דולר בחודש; ברקשייר האת'אווי של וורן באפט ביצעה רכישה עצמית של 9,200 מניות ב-131 אלף דולר למניה - המניות עלו ב-2.4%; גזית גלוב עלתה ב-2.9% לשיא של שנתיים

גיא בן סימון ומעין מנלה 23:08 12.12.12

 

המסחר בוול סטריט ננעל היום (ד') ביציבות לאחר נאום ברננקי בעקבות הכרזת הפד על הרחבת תוכנית רכישת האג"ח שלו ותחזיותיו לגבי האינפלציה ושיעור האבטלה.

 

דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק

 

יו"ר הפד, בן ברננקי, אמר לאחר הודעת הריבית של הפד כי "הצוק הפיסקאלי", שורה של העלאות מס וקיצוצים תקציביים בהיקף 607 מיליארד דולר שייכנסו לתוקף אוטומטי בשנה הבאה, מהווה סיכון משמעותי וכי הוא כבר משפיע על הכלכלה. כמו כן, הוסיף ברננקי כי תחזיות הפד יוצאות מתוך נקודת הנחה שתהיה עסקה על התקציב. עם זאת, ברננקי אמר כי הפד לא יכול לפצות על מלוא ההשפעה של ה"צוק הפיסקאלי" וכי יכולתו של הבנק המרכזי מוגבלת.

 

הפדרל ריזרב הודיע כי ירכוש אג"ח של האוצר האמריקאי בהיקף 45 מיליארד דולר בחודש החל מינואר, ובכך ירחיב את תוכנית רכישת האג"ח שלו. כמו כן הפד קשר בין התחזית שלו על שיעור הריבית לאבטלה ולאינפלציה.

 

"הוועדה נותרת מודאגת מכך שמבלי שינוי מדיניות מתאים, הצמיחה הכלכלית לא תהיה חזקה מספיק כדי להביא לשיפור משמעותי לאורך זמן בתנאי שוק העובדה", הודיעה היום ועדת השוק הפתוח של הפד בתום פגישה בת יומיים שנערכה בוושינגטון.

 

הפד הודיע כי שיעור הריבית יהיה נמוך "לפחות כל עוד ששיעור האבטלה נשאר מעל ל-6.5% ואם האינפלציה בשנה עד שנתיים הבאות צפוייה להיות פחות מ-2.5%". הוועדה "רואה בדרישות סף אלו כתואמות את ההנחיות הקודמות שלה שהיו מבוססות על תאריכים".

 

רכישת האג"ח שעליה הכריז היום הפד תתבצע בנוסף לרכישה של אג"ח מגובות משכנתאות בהיקף 40 מיליארד דולר לחודש שמכונה QE3. ועדת השוק הפתוח של הפד הודיעה כי הרכישות ימשיכו "כל עוד מצב שוק התעסוקה לא ישתפר באופן משמעותי"

 

 

נשיא ארה"ב ברק אובמה הפחית את דרישתו להעלאת מסים לטובת תקציב המדינה ל-1.4 טריליון דולר, לעומת 1.6 טריליון דולר על רקע הדיונים עם הרפובליקני ג'ון ביינר לפיתרון בעיית הצוק הפיסקאלי שתפגוש את הכלכלה האמריקאית בעוד 19 יום. מדובר בכניסתם האוטומטית לתוקף של העלאות מס וקיצוצים תקציביים בהיקף 607 מיליארד דולר בתחילת השנה הבאה.

 

בנק ההשקעות מריל לינץ' מעריך כי הכלכלה העולמית צפויה לחזור לצמיחה החל מהמחצית השנייה של 2013 שתדחוף מעלה את מדד S&P 500 בוול סטריט לשיא של כל הזמנים ב-1,600 נקודות.

 

מדד S&P 500 טיפס אתמול בוול סטריט ב-0.7% ל-1,427 נקודות - סמוך שיא של חמישה שבועות, כך שלפי הערכת מריל לינץ' S&P 500 צפוי לעלות לפחות ביותר מ-12% בשנה הבאה.

 

"בעקבות שינויי המדיניות הפיסקאלית, המשך ההקלות מצד הבנקים המרכזיים ושיפור בתוצאות העסקיות של החברות אנו צופים ב-2013 כי תיווצר מגמה חיובית בשוק", כתב מייקל הארטנט, אסטרטג ההשקעות הראשי של מריל לינץ'.

 

במריל לינץ' כותבים בנוסף, כי קונצנזוס הכלכלנים העריך בחסר את היקפה ואורכה של תוכנית ההקלה הכמותית שכן הפד ימשיך ברכישות אג"ח עד אשר שיעור האבטלה יירד מ-7%.

 

בן ברננקי הפדירל ריזרב
בן ברננקי הפדירל ריזרבצילום: בלומברג

 

קרטל הנפט העולמי - אופ"ק - הסכים היום לשמור על תקרת ייצור הנפט העומדת על 30 מיליון חביות ביום.

 

מניות במרכז

מניית הרשת החברתית הגדולה בעולם, פייסבוק, נכנסה היום למדד נאסד"ק 100, המניה איבדה היום 1.5%. בתוך כך, אתר גלאסדור (Glassdoor), המדרג את 50 מקומות העבודה הטובים ביותר בארצות הברית הכתיר את פייסבוק כמקום שהכי טוב לעבוד בו ב-2012.

 

ברקשייר האת'אווי של וורן באפט ביצעה רכישה עצמית של 9,200 מניות מסוג A ב-131 אלף דולר למניה. ברקשייר אישרה תוכנית רכישה עצמית של מניות במחיר של עד 120% משוויין בספרים, עלייה מהגבול העליון הקודם של 110%, כך הודיעה היום החברה, שבסיסה באומהה נברסקה.

 

ענקית הגנריקה טבע הציגה את התוכנית האסטרטגית הכוללת שלה, ממנה עולה כי החברה צופה הכנסות של 20.3-20.7 מיליארד דולר השנה. בכוונתה לחלק דיבידנד בהיקף של 25%-20% מתזרים המזומנים מפעילות שוטפת. בנוסף, בכוונתה להבטיח את הערך לבעלי המניות באמצעות רכישה עצמית של מניות. טבע מתכוונת להחזיר למשקיעי החברה 1-2 מיליארד דולר בשנה ולהשתמש ב-2 מיליארד דולר לפיתוח עסקיה, לשלם חוב בהיקף של עד מיליארד דולר בשנה ולבצע השקעות בציוד של כמיליארד דולר בשנה. החברה צופה כי תזרים המזומנים מפעילות שוטפת אורגנית יעמוד על 4.5-5.5 מיליארד דולר בשנה עד שנת 2017.

 

לדברי יונתן קרייזמן מכלל פיננסים, "בעוד שחלקים מהתכנית נראים מעודדים, להערכתנו, היעדר נתונים חדשים לגבי תרופות שבפיתוח ועליה מתונה בדיבידנד ציננו את התלהבות. החברה מדברת על העברת מפעלים מהמערב למזרח והעברת הפעילות למדינות כמו הודו ששם עלויות הייצור נמוכות יותר. אני לא רואה שההנהלה החדשה עושה הנחות במובן הזה למפעלים בישראל", אמר קרייזמן.

 

חברת הנדל"ן גזית גלוב, שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל, דיווחה אמש (ג') על התחייבויות מוקדמות של משקיעים מוסדיים לרכישת אג"ח החברה בהיקף מיליארד שקל. זאת, טרם השלמת השלב הציבורי. מדובר ברחבת סדרה יא' הנושאות ריבית שנתית בשיעור של 5.3% (צמודות למדד) בנות מח"מ של 7.8 שנים. בעקבות ביקושי יתר של כ-1.3 מיליארד שקל, ביקשה גזית גלוב להגדיל את את מסגרת הדירוג מ-500 מיליון שקל לכ-1 מיליארד. מחיר האגרת שנקבע במכרז עומד על 113.25 שקל, המשקף תשואה של כ-4.17%.

 

אלווריון, המספקת פתרונות תקשורת אלחוטית בפס רחב, הודיעה היום כי סמנכ"ל הכספים של החברה, ליאור שמש, הודיע על התפטרותו מהחברה. אבי שטרן מי ששימש כראש מחלקת הכספים של החברה יחליף אותו בתפקיד החל מה-1 לינואר.

x