$
בורסת ת"א

עוזי דנינו: "אי.די.בי אחזקות היא חברה של בעלי איגרות החוב"

מנכ"ל אקסלנס, שיושב בנציגות האג"ח של אי.די.בי, מציב לוח זמנים לדנקנר: "בתוך 4-3 חודשים צריכים להגיע להסדר כולל"

רחלי בינדמן 06:5126.11.12

בית ההשקעות אקסלנס נשואה ממשיך להציג ביצועים טובים גם ברבעון השלישי של 2012, ולמרות השחיקה שנרשמה בדמי הניהול בקופות הגמל ובקרנות הנאמנות. בית ההשקעות שבשליטת הפניקס של יצחק תשובה רשם ברבעון השלישי רווח נקי של 25 מיליון שקל - עלייה של 47% לעומת הרווח הנקי ברבעון הקודם. פעילות תעודות הסל המשיכה לשמור על יציבות ותרמה כמעט 50% לרווח לפני מס.

 

 

הכנסות בית ההשקעות שבניהולו של עוזי דנינו הסתכמו ב־139 מיליון שקל, עלייה של 7% לעומת הרבעון הקודם, שנבעה, בין היתר, מעלייה בהיקף הנכסים שמהם גוזר בית ההשקעות דמי ניהול וזאת על רקע העליות בשווקים. היקף הנכסים המנוהלים על ידי אקסלנס הסתכם, נכון לסוף הרבעון, ב־69.7 מיליארד שקל, עלייה של 6% לעומת הרבעון הקודם.

 

"רבעון טוב ביחס לענף"

 

בית ההשקעות נהנה במהלך הרבעון מירידה בהוצאות התפעול, ההנהלה והכלליות שהסתכמו ברבעון ב־91 מיליון שקל - ירידה של 3.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. אחד הגורמים המרכזיים שהשפיעו על הירידה בהוצאות הן חתימה על הסכמי תפעול חדשים של קופות הגמל מול הבנקים המתפעלים בתנאים טובים יותר עבורן.

 

עוזי דנינו מנכ"ל אקסלנס עוזי דנינו מנכ"ל אקסלנס צילום: עמית שעל

 

דנינו אמר ל"כלכליסט" כי "התוצאות הן מעבר לסבירות, הן טובות ביחס למה שקורה בענף. אנחנו ממשיכים לשמר רמת הכנסות ורווחיות שהולמת את אקסלנס. כמובן שאנחנו עומדים לפני אתגרים ב־2013 שהבולט שבהם הוא הפחתה משמעותית בדמי הניהול בקופות הגמל (הורדת תקרת דמי הניהול מ־2% ל־1.1% החל מינואר 2013 - ר"ב). אנו צפויים להתמודד עם ירידה משמעותית בהכנסות בגמל שתבוא לידי ביטוי בשורה התחתונה".

 

הודעתם לאחרונה לעמיתים שתתחילו לגבות דמי ניהול מההפקדות בקופות הגמל, בזמן שמתחרים כמו מגדל הודיעו שהם לא יגבו. זה יביא לנטישת עמיתים?

"לקופות הגמל של מגדל יש בקושי מיליארד שקל, ולהערכתי זה שהם החליטו לא לגבות דמי ניהול מההפקדות לא יוביל לכך שיסיטו אליהם כספים".

 

כבר החלו לפנות אליכם מעסיקים גדולים שאתם עובדים מולם בדרישה שלא לגבות דמי ניהול מההפקדות?

"כרגע הודענו שנגבה מכל העמיתים. אם גוף כזה או אחר יבקש להיכנס למשא ומתן, וכבר יש כאלו, נדבר איתו, אבל עוד לא קיבלנו החלטה לא לגבות ממישהו".

 

פורסמו ידיעות שלפיהן ניהלתם מגעים לרכישת ילין לפידות שלא צלחו. אתם עדיין מחפשים לרכוש מתחרים?

"כרגע אין מוכרים ואין שום דבר על הפרק. עם זאת נמשיך לבחון את הנושא".

 

 

דנינו התייחס במהלך השיחה עם "כלכליסט" לראשונה למגעים להסדר חוב שמנהלת אי.די.בי אחזקות עם נציגות בעלי האג"ח של החברה, שבה נמצא אקסלנס. "אני לא חושב שזה נכון להמשיך להתנהל מול החברה דרך מכתבים ואיומים להגיש תביעות כאלה ואחרות, כי זה לא יעזור ולא יקדם. הנציגות צריכה לשים לנגד עיניה את פרמטר הזמן, ואני לא מדבר רק על התשלום הקרוב בדצמבר. בתוך סדר גודל של 3–4 חודשים צריכים להגיע להסדר חוב כולל, ואם רואים שזה לא מתקדם, צריך להחריף את הצעדים שיינקטו. צריך להבין שהחברה היא חברה של בעלי האג"ח".

 

בחינת תרומתם של מגזרי הפעילות לתוצאות אקסלנס מעלה, כאמור, כי פעילות תעודות הסל המרוכזת בחברה־הבת קסם המשיכה לספק את חלק מרכזי מהרווח של בית ההשקעות (45% מהרווח לפני מס). במהלך הרבעון רשמה קסם רווח לפני מס של 19 מיליון שקל וזאת לעומת רווח לפני מס של 16 מיליון שקל ברבעון הקודם. קסם גם המשיכה לשמור על שיעורי רווחיות תפעולית גבוהים של 56% (לעומת 52% ברבעון הקודם) חרף התחרות הגוברת בענף. קסם, חברת תעודות הסל הגדולה בישראל, נהנית מיתרון הגודל שלה וכן מרווחיות גבוהה בתחום תעודות הסל הממונפות שבהן, נכון להיום, יש לחברה בלעדיות.

 

שחיקה ברווחי הקרנות

 

הכנסות אקסלנס מקרנות הנאמנות וניהול התיקים הסתכמו ברבעון ב־35 מיליון שקל, ירידה של 8% לעומת הרבעון הקודם, זאת על רקע המשך הסטת כספי משקיעים לקרנות סולידיות בדמי ניהול נמוכים ועל רקע התחרות הגוברת בענף.

 

אקסלנס בהובלת דנינו ומנכ"ל חברת הקרנות החדש, צחי קורן, שיווק כמה קרנות נאמנות בדמי ניהול נמוכים במיוחד, דבר שהוביל לגיוסים מרשימים אך שחק את שולי הרווח. הרווח לפני מס במגזר הסתכם במיליון שקל בלבד לעומת 4 מיליון שקל ברבעון הקודם.

 

ההכנסות מקופות הגמל הסתכמו ברבעון ב־53 מיליון שקל, עלייה של 12.7% לעומת הרבעון הקודם, שנבעה בעיקר מעלייה בהיקף הנכסים של בית ההשקעות בזכות העליות בשווקים. הרווח לפני מס הסתכם ב־16 מיליון שקל, זינוק של 60% לעומת הרבעון הקודם.

 

תחום שירותי הבורסה סגר את הרבעון ברווח לפני מס של 4 מיליון שקל לעומת 5 מיליון שקל ברבעון הקודם. שיעור הרווח לפני מס עמד על 31%, כאשר אקסלנס מצליח להמשיך לייצר הכנסות בתחום שבו השחיקה ברווחיות הולכת וגדלה, על רקע תחרות עזה מצד המערכת הבנקאית. הסיבה לכך נעוצה, בין היתר, באשראי שמספק הברוקראז' של אקסלנס ללקוחות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x