$
בורסת ת"א

נתניהו על המגעים של פוטאש למיזוג עם כיל: "המדיניות שלנו היא הבאת משקיעים זרים"

ענקית האשלג הקנדית אישרה את חשיפת "כלכליסט" כי היא מנהלת מגעים עם מדינת ישראל בקשר לבחינת אפשרות למיזוג עם כיל. הבוקר נחשף כי מנכ"ל פוטאש ויו"ר החברה לישראל נפגשו עם נתניהו כדי לקדם את הנושא

גולן חזני ותומר אביטל 19:3231.10.12
ענקית האשלג הקנדית אישרה היום (ד') את חשיפת "כלכליסט" כי ישנם מגעים למיזוג עם כיל. מוקדם יותר החברה לישראל, שבשליטת עידן עופר, גם כן הודיעה כי "החברה מאשרת כי ידוע לה שפוטש הקנדית נמצאת במגעים עם רשויות ממשלה שונות, ובין היתר אף התקיימה פגישה עם ראש ממשלת ישראל בקשר לבחינת אפשרות למיזוגה של כיל עם פוטאש".

מה דעתך על מניית איי.סי.אל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 


 

לפי הדיווח של החברה לישראל, "טרם גובשה עסקה וטרם נעשתה פניה עסקית מצד פוטאש לחברה או לכיל". ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום במסיבת עיתונאים בצרפת, "המדיניות הכללית שלנו היא הבאת משקיעים זרים. דנו בכך וטרם התקבלה החלטה. הנושא עוד תלוי ועומד". 

 

הבוקר נחשף ב"כלכליסט" כי חברת הכרייה הקנדית מנהלת בימים אלה מגעים עם מדינת ישראל כדי שתאשר לה לרכוש 100% ממניות חברת כימיקלים לישראל - כיל - שבשליטת משפחת עופר באמצעות החברה לישראל.

 

עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל

 

ביל דויל, מנכ"ל פוטאש, הגיע לאחרונה לארץ ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לקדם את מיזוג כיל לתוך פוטאש. בפגישה נכחו גם מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר ויו"ר החברה לישראל אמיר אלשטיין. לאחר הפגישה הורה נתניהו לפקידי משרדו ולמשרד האוצר לבחון את היבטי העסקה, כך נודע ל"כלכליסט".

 

מתווה המיזוג בין החברות הוא בעסקת מניות, ומחזיקי המניות של כיל יקבלו מניות של פוטאש. כיל נסחרת כיום בשווי 60 מיליארד שקל (15 מיליארד דולר) בבורסה בתל אביב, ואילו פוטאש נסחרת בשווי 35 מיליארד דולר. האחזקה של החברה לישראל בכיל (52.3%) שווה 31 מיליארד שקל, ובמקומה תקבל החברה לישראל מניות פוטאש בבורסה האמריקאית בהיקף דומה. אם כי ייתכן שפוטאש תציע לבעלי המניות של כיל פיצוי בדמות פרמיה מסוימת על מחיר השוק. פוטאש טרם ערכה מו"מ פורמלי עם החברה לישראל, וזה יחל רק אחרי קבלת ההסכמה מהמדינה.

 

החלטה על המיזוג כנראה רק אחרי הבחירות

 

הייתרון לכיל במיזוג עם פוטאש הוא שבהתחשב בכך שהזיכיון של כי"ל על ים המלח מסתיים ב-2030, מיזוג בעת הנוכחית נראה שיקול כלכלי ביותר, כותב יונתן קרייזמן מכלל פיננסים ברוקראז'.

 

הייתרון לפוטאש הוא שהמהלך יוביל להוזלה של עלות ייצור האשלג המצרפית של פוטאש. עלות הייצור המשוערת של פוטאש היא 200 דולר לטון מול עלות של 130 דולר לטון של כיל, מוסיף קרייזמן.

 

לדבריו, יתרון נוסף של המיזוג הוא הקצאה גיאוגרפית יעילה יותר של מכירות האשלג (כיל תמכור יותר לסין והודו ופוטאש תמכור את חלקה של כיל בשוק הברזילאי).

 

קרייזמן מוסיף כי קשה להאמין שהחלטת ממשלה בנושא תתקבל עד לאחר הבחירות, וכן כי פוטאש תציע מחיר לפני שתקבל אישור עקרוני על העסקה. הוא מעלה גם את השאלה אם הממשלה אכן תאשר את העסקה, מה יכללו ההתניות שתציב המדינה? (למשל הישארות החברה לישראל כבעלת מניות מרכזית על מנת לדאוג לאינטרס של המדינה).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x