$
שוק ההון

עליות חדות במניות קבוצת אי.די.בי: דסק"ש זינקה ב-16%, כור - ב-11.5%

גורמים בכירים בחדרי מסחר: "הסיבה - איסוף מניות על ידי קרן ההשקעות בלקרוק והקפיצה במניית קרדיט סוויס". מוקדם יותר היום נחשף ב"כלכליסט" כי המשקיע אדוארד אלשטיין ירכוש 9% מגנדן. דיסקונט השקעות סרבו להגיב לידיעה

שי סלינס 14:16 12.09.12

 

עליות חדות במחזורים גבוהים נרשמו היום (ד') במניות קבוצת אי.די.בי בבורסה של תל אביב - דסק"ש, כור ואי.די.בי אחזקות וזאת על רקע חשיפת "כלכליסט" על כניסתו של המשקיע אדוארדו אלשטיין לגנדן.

 

גורמים בכירים בחדרי מסחר מסרו ל"כלכליסט" כי חברת ניהול הנכסים הגדולה בעולם, בלקרוק, מבצעת רכישות של מניות דסק"ש מקבוצת אי.די.בי במהלך המסחר היום בתל אביב. בנוסף מניית קרדיט סוויס, המוחזקת על ידי כור, רושמת עליות חדות בבורסה בשוויץ לאחר החלטת בית המשפט החוקתי בגרמניה כי הענקת הסיוע לקרן החילוץ האירופית (ESM) נמצאת במסגרת החוק במדינה. בכך דחה בית המשפט את העתירה נגד הקמת הקרן שהוגשה לפני מספר חודשים על ידי ארגונים המזוהים עם מפלגות האופוזיציה השמרניות בגרמניה.

 

במקביל לעלייה במניות קבוצת אי.די.בי, רושמות איגרות החוב של אי.די.בי עליות של כמעט 10%. אי.די.בי אחזקות מהסדרות ד' ו-ה' מזנקות ב-7% ו-9% בהתאמה ונסחרות בתשואה של 37% ו-240%. 

 

בשעה 11:41 נרשמה הפסקת מסחר במניית דסק"ש למשך 6 דקות על רקע תנועה חריגה במחיר של 9%. על פי מנגנון הבורסה באחד העם כאשר נרשמת תנודה חריגה במניה כלשהי - בשלב הרצף, טרום פתיחה או טרום הנעילה - המסחר במניה מופסק למשך 6 דקות בהן נבדק האם העסקות שנתקבלו היו במתכוון או שמא בטעות. באם ההוראה שגרמה לתנודה במניה נשלחה בטעות כזו או אחרת - העסקות שקדמו לה מבוטלות.

 

כשעה וחצי מאוחר יותר נרשמה עסקת ענק כאשר נרכשו 176 אלף מניות דסק"ש במחיר של 6.98 שקל - פרמיה של 10.8% על מחיר הבסיס של המניה בשוק.

 

יובל שטייניץ
יובל שטייניץצילום: עטא עוויסאת

פגישת שטייניץ בלקרוק

 

שר האוצר, יובל שטייניץ, נועד הלילה בניו יורק עם רוברט קפיטו, נשיא בלקרוק. הפגישה נערכה בהמשך לכנס למשיכת משקיעים לישראל שערכו משרד האוצר ומשרד ההסברה בניו יורק. יחד עם שטייניץ השתתפו בפגישה גם מנכ"ל משרד האוצר, דורון כהן ומנכ"לית הבורסה, אסתר לבנון.

 

שטייניץ הציג בפניהם אפשרויות שונות להשקעה בישראל, אם באמצעות מכשירים פיננסים בבורסה או בחברות ישראליות שאמורות להיות על המדף לאחר יישום חוק הריכוזיות המחייב בעלי חברות להפריד בין נכסים פיננסים לריאליים.

 

נשיא בלקרוק ציין כי החברה תבחן מספר דרכים להרחבת החשיפה למשק הישראלי.

x