$
שוק ההון

קרן פורטיסימו השלימה גיוס של 265 מיליון דולר להקמת קרן שלישית

החברה מסרה כי הגיוס הסתיים בחיתום יתר; יובל כהן, מייסד ושותף מנהל של פורטיסימו: "בכוונתנו לעבוד קשה על מנת שנוכל להצדיק את האמון"

כלכליסט 13:22 03.09.12

 

קרן הפרייבט אקוויטי פורטיסימו קפיטל הודיעה היום (ב') על השלמת גיוס של 265 מיליון דולר לקרן השלישית שלה. מהודעת החברה עולה כי חלק ניכר מהסכום גויס מקרנות פנסיה בארה"ב ובאירופה. בגיוס השתתפו גם גופים מוסדיים ישראליים שהשקיעו בשתי הקרנות הראשונות של פורטיסימו, בהם מגדל, פסגות, מנורה מבטחים, כלל, הפניקס, בנק הפועלים, דיסקונט, עמיתים ומיטב.

 

מהודעת החברה עולה כי הגיוס הסתיים בחיתום יתר, לאחר שהיקף הביקושים להשקעה בקרן עלה על הסכום המקסימלי שביקשה לגייס לקרן.

 

פורטיסימו קפיטל מנהלת כיום כחצי מיליארד דולר בשלוש קרנות, שהראשונה בהן גויסה ב-2004. הקרן החדשה תשקיע, בדומה לשתי הקרנות הקודמות, בחברות מוטות טכנולוגיה וחברות תעשייתיות עם פעילות ופרישה גלובלית, תוך התמקדות בהאצת הצמיחה שלהן.

 

יובל כהן, מייסד ושותף מנהל של פורטיסימו קפיטל, אמר: "אנחנו שמחים על ההצטרפות המשמעותית של גופי השקעה זרים מהשורה הראשונה למשקיעים הקיימים בפורטיסימו ועל הבעת האמון של הגופים המוסדיים המובילים בישראל, שבחרו להשקיע גם בקרן הנוכחית. בכוונתנו לעבוד קשה על מנת שנוכל להצדיק את האמון ולהמשיך לספק תוצאות כפי שהשגנו בקרנות הקודמות".

 

את הקמת הקרן ליוו עורכי הדין יונתן אלטמן ומאיה יששכרוב ממשרד עמית, פולק, מטלון ושות'. 

x