$
שוק ההון

שיכון ובינוי: ירידה של 3% במחיר הממוצע של הדירות שנמכרו ברבעון

ברבעון השני של השנה מכרה החברה 181 יחידות דיור, בהשוואה ל-161 יחידות אשתקד. הרווח הנקי ירד ב-24% ל-130 מיליון שקל

שי סלינס 09:45 30.08.12

 

שיכון ובינוי מקבוצת אריסון הציגה היום (ה') את התוצאות הכספיות למחצית הראשונה של 2012 ולרבעון השני של השנה.

 

הרווח הנקי בששת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ב-297 מיליון שקל, בהשוואה ל-293 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי ברבעון השני הסתכם ב-130 מיליון שקל, בהשוואה ל-171 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

בששת החודשים הראשונים של השנה מכרה החברה בישראל (ללא חלקם של שותפים בפרוייקטים משותפים) 306 יחידות דיור תמורת 430 מיליון שקל, לעומת 335 יחידות דיור תמורת 472 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השני של השנה מכרה החברה 181 יח"ד תמורת 249 מיליון שקל, בהשוואה ל-161 יח"ד תמורת 229 מיליון שקל. מחיר דירה ממוצע ירד ברבעון שני של 2012 ל-1.375 מיליון שקל, בהשוואה למחיר ממוצע של 1.413 מיליון שקל ברבעון השני של 2011.

 

הכנסות הקבוצה במחצית הראשונה עמדו על 3.3 מיליארד שקל, צמיחה של כ-25% לעומת התקופה המקבילה ב-2011. ברבעון השני של 2012 עמדו ההכנסות על 1.6 מיליארד שקל, עלייה של כ-21% לעומת הרבעון השני בשנת 2011.

 

מנכ"ל שיכון ובינוי, עופר קוטלר התייחס לתוצאות הרבעון השני ואמר כי  "קבוצת שיכון ובינוי ממשיכה להגדיל את היקפי פעילותה, גם בימים לא פשוטים לכלכלה הישראלית והעולמית. נמשיך לנווט את דרכנו בשמרנות ובזהירות הראויה, תוך מקסום היכולות שלנו למען כל מחזיקי העניין שלנו".

 

סמנכ"ל הכספים של שיכון ובינוי, דורון בלשר: "תוצאות הקבוצה משקפות עשייה והתרחבות בפעילות העסקית בארץ ובחו"ל. אנו מסמנים צעד נוסף במימוש האסטרטגיה ועמידה ביעדים העסקיים. אנו שמחים גם על האמון של שוק ההון בנו שהתבטא בגיוס האחרון שעשינו בחודש יולי השנה".

x