$
שוק ההון

מניית פייסבוק בשפל: איבדה קרוב ל-40% מההנפקה

מניית הרשת החברתית נגעה בשפל מאז הנפקתה ב-17 במאי. הירידה בשווי המניה נובע, בין היתר, על רקע מהפכת הסמארטפונים שממשיכה לפגוע בחברה

גיא בן סימון 18:58 30.07.12

 

למרות שפייסבוק עמדה בתחזיות האנליסטים עם תוצאותיה לרבעון השני של השנה והראשון שהיא מציגה לבורסה מאז שהונפקה - מניית הרשת החברתית ממשיכה לרדת היום (ב') ומשלימה ירידה של 38% מאז שהונפקה.

 

הירידה בשווי המניה נובע, בין היתר, על רקע מהפכת הסמארטפונים שממשיכה לפגוע ברשת החברתית. זו עדיין לא הציגה תוכנית משכנעת שתניב רווחים לחברה כתוצאה מהשימוש בסלולר. שכן 57% מכל משתמשי פייסבוק גולשים לרשת החברתית בקביעות דרך הסלולר. הרשת החברתית אינה משלבת פרסומות בסלולר ולכן הכנסותיה מענף זה אפסיות.

 

חמור מכך, פייסבוק אינה מצליחה לייצר עוד הכנסות, למרות גידול משמעותי בכמות המשתמשים שלה. הכנסותיה של פייסבוק עומדות כיום על 1.28 דולר למשתמש, ללא שינוי מהותי מ-1.26 דולר למשתמש ברבעון המקביל אשתקד ונמוך יותר מנקודת השיא שרשמה בתקופת החגים בארצות הברית.

 

איור: רחלי שלו

 

x