מחזיק אג"ח של סקיילקס: חלוקת הדיבידנד שבוצעה לפני יותר משנה - אסורה
מחזיק אג"ח של סקיילקס טען שעל החברה לתבוע את הדירקטורים בגין חלוקת דיבידנד בסך של 100 מיליון שקל שבוצעה ב-17 באפריל 2011. החברה סקיילקס מסרה בהודעתה לבורסה כי הטענות העולות מהפניה לא מבוססות ולא נכונות, הן ברמה המשפטית והן ברמה העובדתית
בעוד סקיילקס מצויה בדיונים להסדר חוב מול בעלי האג"ח, פנה אתמול אחד מבעלי האג"ח לחברה בטענה כי חלוקת דיבידנד בסך של 100 מיליון שקל שבוצעה ב-17 באפריל 2011 הייתה אסורה.
אותו בעל אג"ח מסדרה א', טוען שעל החברה לתבוע את הדירקטורים שאישרו את החלוקה האסורה ואם החברה לא תעשה כן הוא יתבע אותם בעצמו.
סקיילקס מסרה בהודעתה לבורסה שמבדיקה ראשונית העולה מהפניה, נראה כי חלק משמעותי מהטענות של בעל האג"ח אינו נכון משפטית, או עובדתית (או שניהם יחד). בנוסף הדגישה החברה כי הפניה כוללת גם טענות השגויות עובדתית שהיה על הטוען אותם לדעת שאינן נכונות בגין המידע שפורסם לציבור. עוד הוסיפה סקיילקס כי היא לומדת את הטענות לעומקן ותגיב בהתאם, במקביל בוחנת החברה אם הפרסום בציבור בעניין זה נוגע עד כדי איסור חוק לשון הרע, או כל עוולה נזיקית אחרת.
בינתיים, אילן בן־דב ממשיך לנסות ולקדם את העסקה למכירת השליטה בסקיילקס, החברה־הבת של סאני שבשליטתו, לידי האצ'יסון, כאשר אחד מסימני השאלה הגדולים בעסקה - שווי פעילות יבוא מכשירי סמסונג שמחזיקה סקיילקס - קיבל לאחרונה מענה. ועדה בלתי תלויה שהקימו סאני וסקיילקס במשותף ושמורכבת מהדירקטורים החיצוניים של שתי החברות, קבעו לפעילות סמסונג שווי של כ־500 מיליון שקל, לאחר שהסתמכו על הערכת שווי חיצונית שהוצגה להם. שווי זה נחשף ב"כלכליסט" בשבוע שעבר.


