$
שוק ההון

בורסות אירופה ננעלו ביציבות למרות הורדת תחזית הצמיחה של קרן המטבע

פוטסי ירד ב-0.1%, קאק ננעל ללא שינוי ודאקס התחזק ב-0.1%; חברת האבטחה הגדולה בעולם, G4S הודיעה כי תספוג הפסד של 50 מיליון ליש"ט מכיוון שלא תצליח לספק מספיק מאבטחים לאולימפיאדה בלונדון

מעין מנלה 19:03 16.07.12

 

המסחר בבורסות אירופה ננעל ביציבות, אחרי שהמשקיעים מממשים רווחים אחרי העליות האחרונות. עונת דוחות הרבעון השני מביאה עימה סימנים חדשים לכך שהמשבר בגוש היורו פוגע ברווחי החברות.

 

פוטסי דאקס קאק מילנו

 

מדד Stoxx 600 רשם עליות במשך שישה שבועות רצופים והוסיף 9.6% מהשפל של השנה שנרשם ב-4 ביוני לאחר שהבנק האירופי המרכזי והבנק המרכזי בסין הורידו את שיעורי הריבית ולאחר שמנהיגי גוש היורו הקלו על תנאי ההלוואות לבנקים בספרד ואת התנאים לסיוע אפשרי לאיטליה.

 

קאנצרלית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה אתמול כי היא לא ריככה את עמדותיה מהוועידה בחודש האחרון בבריסל כי איחוד בנקאי צריך לכלול פיקוח ורגולציה הדוק יותר.

 

קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל
קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקלצילום: בלומברג

 

מנכ"ל ג'יי פי מורגן צ'ייס, ג'יימי דיימון אמר לאנליסטים כי אירופה מתקדמת לקראת פיתרון המשבר הפיננסי בעוד שהמיליארדר וורן באפט אמר כי היורו מועד לכישלון אלמלא תיערך רפורמה כוללת.

 

"אתם רואים התקדמות, שני צעדים קדימה וצעד אחד אחורה, אמר דיימון", בפגישה שנערכה בסוף השבוע בניו יורק. באפט אמר בראיון לרשת הטלוויזיה של בלומברג כי מנהיגי אירופה מתמודדים עם "בעיות עצומות" וכי איחוד 17 המדינות של גוש היורו עשוי לא לשרוד.

 

G4S אשר תאבטח את האולימפיאדה הודיעה כי היא עשויה לספוג הפסד של 50 מיליון ליש"ט מכיוון שלא תצליח לספק מספיק מאבטחים למשחקים האולימפיים בלונדון.

 

יצרנית התוכנה הבריטית Sage הודיע כי התנאים בשווקים באירופה הורעו והמניה הגיבה בירידה של יותר מ-2%.
x