$
שוק ההון

אסיה: הבורסות רשמו עליות; הניקיי הוסיף 0.1%, הקוספי -1.5%

זאת על רקע הערכות שקובעי המדיניות יפעלו לעידוד הצמיחה - בעקבות הנתונים הכלכליים הפסימיים מסין, סינגפור ודרום קוריאה

סוכנויות הידיעות 11:12 13.07.12

 

עליות נרשמו היום (ו') בבורסות באסיה על רקע הערכות שקובעי המדיניות יפעלו יותר לעידוד הצמיחה. זאת לאחר שסין דיווחה על שיעור ההתרחבות הנמוך ביותר מזה שלוש שנים, דרום קוריאה הורידה את תחזית הצמיחה השנתית ל-3% מ-3.5%, וכלכלת סינגפור התכווצה ב-1.1% בשלושת החודשים שהסתיימו ביוני.

 

מדד שנגחאי בסין רושם מסחר תנודתי ונסגר סמוך לנקודת הפתיה, מדד האנג סנג של הונג קונג עלה ב-0.3%. מדד סטרייטס טיימס של סינגפור התחזק ב-0.6% זאת על אף נתונים שחשפו כי הכלכלה התכווצה ברבעון האחרון. מדד ניקיי 225 היפני עלה ב-0.1%. מדד S&P/ASX האוסטרלי עלה ב-0.4%. ומדד קוספי של דרום קוריאה התחזק ב-1.5%.

 

היונדאי מוטור, יצרנית הרכב הגדולה ביותר בדרום קוריאה, התחזקה ב-3.4% לאחר שהעובדים החליטו לחזור למשא ומתן על תנאי השכר, וביטלו את איום השביתה.

 

מדד MSCI אסיה פסיפיק עולה ב-0.5%, אולם הירידה השבועית עומד על 2.8% - החדה ביותר מאז מאי.

 

x