הדולר ירד ב-0.2%; שערו היציג 3.96 שקלים
היורו ירד ב-0.1% ומוחלף תמורת 4.87 שקלים על רקע הסכמת שרי האוצר של גוש היורו להעביר סיוע לבנקים בספרד
המסחר בשוק המט"ח ננעל היום (ג') בירידות בעוד שבעולם היורו ממשיך לאבד גובה ונסחר תמורת 1.23 דולרים.
הדולר נסחר תמורת 3.96 שקלים והיורו מוחלף תמורת 4.87 שקלים.
שרי האוצר של גוש היורו הסכימו אתמול בתום יום דיונים על חבילת סיוע של 30 מיליארד יורו שיועברו למדינה עד סוף החודש. שרי האוצר של 17 מדינות גוש היורו יחזרו למפגש נוסף ב-20 ביולי על מנת להגיע להסכם סופי על חבילת סיוע זו.
במהלך שני ימי דיוני הריבית שקיימה הוועדה המוניטרית של בנק ישראל, דנו ששת חברי הוועדה בנושא השפעת מדיניות הריבית על שוק הדיור, כך עולה מפרוטוקול דיוני הריבית שפרסם אתמול בנק ישראל. ההערכה בדיון היתה שבעקבות הצעד האחרון שבו נקט הבנק בשוק המשכנתאות, שהביא כאמור להקטנת משקל הרכיב המשתנה במשכנתאות, נחלש מנגנון התמסורת בין השינויים בריבית בנק ישראל לבין מחירי הדירות. בתום הדיון הצביעו חמישה מחברי הוועדה המוניטרית בעד הורדת הריבית לחודש יולי בשיעור של 0.25%, ואילו חבר ועדה אחד הצביע בעד השארתה ללא שינוי, ברמה של 2.5%.
נמשכת יציאת המשקיעים הזרים משוק המק"מ. מנתונים מפרסמה החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל מתברר כי בחודש מאי מימשו המשקיעים הזרים אגרות מק"מ שברשותם בהיקף כולל של כ-400 מיליון דולר. זאת בהמשך למימושים בהיקף מצטבר של כ-4 מיליארד דולר שביצעו המשקיעים הזרים בשוק המק"מ בארבעת החודשים הראשונים של השנה. בשוק אגרות החוב הממשלתיות מימשו המשקיעים הזרים בחודש מאי סכום נטו גדול יחסית של כ-790 מיליון דולר. זאת לאחר פעילות מאוזנת באפריל ומימושים מצטברים של כ-600 מיליון דולר באפיק השקעה זה בשלושת החודשים הראשונים של השנה.


