אחרי שנגע בשיא של 3 שנים: הדולר נחלש ב-0.1%
שערו היציג של הדולר נקבע על 3.94 שקלים. היורו ירד ב-0.6% ל-4.9 שקלים. פישר צפוי לפנות לממשלה בדרישה לייצר באופן חד־פעמי גביית מסים נוספת ב־2013 בסכום של 15 מיליארד שקל
לאחר שנסחר אתמול ברמות שיא של 3 שנים, הדולר ירד היום (ה') על רקע התנגדותו של נגיד בנק ישראל הפרופ' סטנלי פישר להכפלת יעד הגירעון כפי שראש הממשלה בנימין נתניהו מתכוון לעשות.
הדולר ירד ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 3.9 שקלים. היורו איבד 0.6% ושערו היציג נקבע על 4.9 שקלים.
"התפרקות אפשרית של גוש היורו תגרום למשבר פיננסי, שיגרור מצידו מיתון עולמי. ההסתברות שלי היא פחות מ- 50% שזה יקרה". כך אמר היום (ה') נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר בכנס קיסריה של המכון הישראלי לדמוקרטיה.
זאת, ברקע החלטתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, על הכפלת יעד הגירעון מרמה של 1.5% לרמה של 3% (קרוב ל־30 מיליארד שקל), במקום היעד המקורי של 1.5% מהתוצר שקבעה הממשלה לפני שנתיים בתוואי הרב-שנתי הפוחת של הגירעון. עם זאת, היום בנאומו בכנס קיסריה בים המלח, סטנלי פישר העריך פישר כי קיימת אפשרות שבתוך שנה-שנתיים יתרחש משבר כלכלי עולמי חמור יותר מזה שהיה לנו בשנים 2009-2008. "המשק הישראלי קטן ופתוח ולכן אנחנו מאוד תלויים במה שקורה במשק העולמי. כמעט בכל העולם יש כעת האטה בצמיחה". מתוך כך פישר קבי כי יעד הגירעון צריך להיות 2.5%.
"האיחוד האירופי יקבל סמכויות מפליגות לעדכן ולשנות תקציבים במדינות גוש היורו שיפרו את תקנות יחס החוב תוצר שגיבש האיחוד", כך עולה מטיוטת מסמך שגובש לקראת פסגת מנהיגי אירופה, שתיפתח מחר בבריסל ואשר הגיעה לידי ה"פייננשל טיימס" הבריטי.הצעות אלה הן חלק מתוכנית שאפתנית להפוך את גוש היורו לאיחוד פיסקאלי הדוק יותר, ולהעניק לבירת הנציבות האירופית יותר סמכויות לשמש כמשרד אוצר עבור כלל 17 חברות גוש המטבע האחיד.


