אנליסטים: מניית פייסבוק תסיים את השנה במחיר 38.1 דולר
הבנקים הגדולים החלו לסקר את מניית הרשת החברתית והעניקו לה 8 המלצות קניה, 8 המלצות החזק והמלצת מכירה אחת; המניה נסגרה אתמול במחיר 33.33 במסחר בוול סטריט
15:54
27.06.12
הבנקים הגדולים החלו בסיקור מניית פייסבוק, ולפי ממוצע התחזיות שריכזה בלומברג, המניה תעלה ל-38.1 דולר למניה במהלך השנה הקרובה, 10 סנט בלבד מעל מחיר המניה בהנפקה במאי.
הבנקים אשר שימשו כחתמים בהנפקת הרשת החברתית, ואשר בראשם עמד בנק ההשקעות מורגן סטנלי, ספגו ביקורת לאחר שהמחיר בהנפקה שיקף לחברה ערך גבוה פי 107 מהרווחים עליהם דיווחה החברה ב-12 החודשים לפני ההנפקה. אתמול נסגרו מניות פייסבוק במחיר 33.1 דולר למניה במסחר בניו יורק.
בסך הכל קיבלה המניה 8 המלצות קניה, 8 המלצות החזק והמלצה אחת למכירה.

הנפקת פייסבוקצילום: רויטרס
את מחיר היעד הגבוה ביותר למניה העניק ג'יי פי מורגן, אשר מעריך כי המניה תעלה ל-42 דולר בשנה הקרובה. ברקליס וסיטיגרופ העניקו למניה מחיר יעד של 35 סנט למניה ואילו מחיר היעד הנמוך ביותר של 25 דולר למניה בלבד העניקה BMO קפיטל.
גל הסיקורים של הבנקים מגיע בסוף "תקופת השקט" בת 40 יום לאחר ההנפקה. אנליסטים מ-33 חברות השקעות אשר הייתה להם נגיעה בהנפקה לא הורשו לפרסם המלצות על המניה.
מניית פייסבוק החלה להיסחר בנאסד"ק ב-18 במאי כאשר מחיר המניה בהנפקה היה 38 דולר.
בסיטיגרופ מעריכים כי פייסבוק תנצל את עמדת הכמעט בלתי מעורערת כמובילת הרשותו החבתית. עם 900 משתמשים ומעלה בכל העולם יש סיכוי שנצטרך להעריך שוב את ערך החברה בשוק הפרסום אשר צפוי להסתכם ב-139 ב-2015.
בברקליס כתבו כי בבדיקה שערכו עם מפרסמים ומשרדי פרסום הם מצאו כי יש התעניינות גדולה בפרסום ברשת החברתית. לפיהם מספר המשתמשים העצום והזמן שבו הם מבלים ברשת החברתית נותנת למפרסמים גישה לקהל רחב ויכולת מיקוד מאוד מדוייקת. לכן הם מאמינים שמפרסמים ימשיכו לשלם ואף ישלמו יותר על הפירסום בפייסבוק ולכן בברקליס צופים כי ההכנסות מפרסום יגיעו ל-6.79 מיליארד דולר ב-2014. כמו כן, מציינים בבנק ההשקעות, פייסבוק היא כבר חברה רווחית עם שולי רווח מהגבוהים בין חברות האינטרנט.עם זאת, בברקליס מדגישים כי פייסבוק עדיין לא רואה רווח משמעותי מהסלולר ועדיין לא הוכיחה יכולת לעשות זאת.


