הנפט עלה ב-0.9% ונסגר מתחת ל-84 דולר לחבית
הזהב ירד ב-0.5% לרמה של 1,613.9 דולר לאונקיה ברקע חששות המשקיעים מהאטה בארה"ב ומהמשבר בגוש היורו
למרות החששות כי האטה בארה"ב, בסין והמשבר בגוש האירו ירסנו את הביקוש לנפט, החוזה העתידי על הנפט מסוג קרוד למסירה בחודש יולי עלה ב-0.9% לרמה של 83.98 דולר לחבית. הזהב ירד ב-0.5% לרמה של 1,613.9 דולר לאונקיה.
ההזמנות ממפעלים בחודש אפריל ירדו זו הפעם השלישית בארבעת החודשים האחרונים עם ירידה בביקושים בכל הסעיפים החל מרכבים ועד חומרה למחשבים. ההזמנות ממפעלים באפריל ירדו ב-0.6%, לעומת תחזיות הכלכלנים לעלייה של 0.2%, כך לפי נתונים שפירסם היום (ב') משרד המסחר האמריקני, שתיקן מטה את נתוני חודש מרץ.
שיעור האבטלה בספרד ירד ב-0.6% במאי בהשוואה לחודש הקודם, כך לפי נתונים שפורסמו היום. מספר מחוסרי העבודה ירד ב-30,113 בהשוואה לחודש הקודם לסך של 4,714,122. בהשוואה למאי בשנה שעברה עלה מספר המובטלים ב-12.5%.
התשואה על אג"ח של ספרד ל-10 שנים עלתה ב-0.4% ל-6.57% וזאת לאחר שביום שישי המרווח בין התשואה על אג"ח ספרדי לאג"ח של ספרד הגיע לרמה הגבוהה ביותר מאז השקת היורו – 0.548%.


