$
בורסת ת"א

בסר הנדסה חורגת מתנאי ההלוואה שנטלה מבנק ישראלי

החברה, שנטלה הלוואה של 35 מיליון שקל, חורגת מההתניות הפיננסיות של ההלוואה לאחר שהחברה־הבת, בסר אירופה, הפסידה 47 מיליון שקל ברבעון הראשון בעקבות המשבר ביבשת

ניר צליק 07:5903.06.12

בשנת 2008 נקלעה קבוצת בסר להפסדים בעקבות המשבר הכלכלי העולמי, וכעת נדמה שהקבוצה שוב בעין הסערה. בסר הנדסה, הנשלטת על ידי נחשון קויתי, קלמן סופרין, מריו סגל, נחמיה למלבאום וגבור ספורט של איתן אלדר ורועי גיל, עוסקת באמצעות החברות־הבנות, בסר פרויקטים (שנמחקה לאחרונה מהמסחר) ובסר אירופה בפיתוח ובייזום נדל"ן.

 

לפי דו"חות הרבעון הראשון של בסר אירופה, נאלצה החברה בעקבות המשבר באירופה לרשום מחיקה של 52 מיליון שקל על ערכו של הנכס העיקרי שלה, קניון בלימסול שבקפריסין, בעקבות הורדת דירוג האשראי של המדינה והערכת שווי שקיבלה החברה. מחיקה זו בוצעה לאחר שמחקה על הקניון כ־81 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2011. הפסדי החברה הסתכמו ברבעון ב־47 מיליון שקל לעומת הפסד של 9 מיליון שקל ברבעון המקביל. הכנסות החברה הסתכמו ב־12 מיליון שקל לעומת 11.7 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

הבעיה העיקרית של בסר אירופה היא מצידם של מחזיקי האג"ח, כאשר ב־30 בנובמבר צפוי פירעון של כ־62 מיליון שקל למחזיקי איגרות החוב מסדרה ח' וט'. תשלום זה תלוי במימוש מניות של חברה־בת בפולין, מימון מחדש של הקניון בקפריסין וכן קבלת אשראי של כ־6 מיליון שקל מבעלי השליטה.

 

הבנקים בקפריסין מתקשים לשחרר בתקופה הזו אשראי ללקוחות על רקע המשבר הכלכלי במדינה וביבשת אירופה, ולכן ההסתמכות על קבלת אשראי במדינה זו לטובת תשלום למחזיקי האג"ח עשויה להתגלות כבעייתית. בסר אירופה מעריכה כי הסבירות שהיא תוכל לממש את החלופות האמורות היא גבוהה. על פי התזרים החזוי, החברה תמשוך כ־65 מיליון שקל מהחברה הבת, תקבל דמי ניהול של כ־7 מיליון שקל וכאמור, תקח הלוואה של כ־6 מיליון שקל מבעלי השליטה, וכך תפרע את איגרות החוב.

 

בסר הנדסה, החברה־האם של בסר אירופה, סובלת אף היא מהמצב של החברות הבנות, והפסדיה הסתכמו ב־13.6 מיליון שקל לעומת רווח של 6.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה, כאשר לחברה לא היו הכנסות.

 

עוד עולה מהדו"חות כי בסר הנדסה לא עומדת בהתניות פיננסיות הנוגעות להלוואה שהחברה לקחה מאחד מהבנקים הישראליים, בהיקף של 34.9 מיליון שקל. ההון המוחשי של החברה, נמוך מ־30% ומרף של 200 מיליון שקל, ובכך למעשה חורג מההתניות הפיננסיות. אם לא די בכך, דירוג האג"ח של החברה־הבת, בסר אירופה, נמוך מהדירוג המינימלי שנקבע בהלוואה, בעקבות החששות מכך שהיא תתקשה לפרוע את החוב לבעלי האג"ח.

 

בסר הנדסה קיבלה ויתור מהבנקים על עמידה בהתניות הפיננסיות, והיא נמצאת במו"מ מול הבנקים לפריסת האשראי. בין יוני לאוגוסט היא צפויה לפרוע כ־29 מיליון שקל מההלוואה. החברה מעריכה כי היא תגיע למתווה שיאפשר את הפריסה ומונה מקורות תזרימיים נוספים לתשלום ההלוואה, ביניהם מכירת חלק ממניות של החברה הבת, בסר אירופה, בה היא מחזיקה כ־54%, ששוויין עומד על כ־31 מיליון שקל.בסר פרויקטים, החברה הבת של בסר הנדסה, שנמחקה מהמסחר, צריכה בעשרת החודשים הקרובים לפרוע בשנה הקרובה איגרות חוב והלוואות לבנקים בהיקף של 28 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x