רווחי בנק לאומי קטנו בגלל הפסדי אשראי וירידת ערך ההשקעה בפרטנר
הבנק רשם צניחה של 22% ברווח הנקי ל-431 מיליון שקל. על פי ההערכות חלק מההפרשות של הבנק להפסדי אשראי נבעו בגלל קבוצת אי.די.בי. התשואה על ההון העצמי של הבנק הסתכמה ב-7.5%
בנק לאומי בניהולה של רקפת רוסק עמינח רשם צניחה של 22% ברווח הנקי ברבעון הראשון של 2012 ל-431 מיליון שקל בצל הוצאות הפסדי אשראי של 225 מיליון שקל, בהשוואה להכנסות של 102 מיליון שקל בסעיף זה ברבעון המקביל. עיקר ההפרשה להפסדי אשראי נבעה לבנק לאומי מהמגזר העסקי הכולל חברות גדולות במשק ולווים גדולים.
רוסק עמינח נכנסה לתפקידה באופן רשמי רק במהלך חודש מאי, כך שברבעון הראשון בפועל כיהנה גליה מאור כמנכ"ל בנק לאומי.
בנק לאומי הפריש 48 מיליון שקל בגין חלקו של הבנק בהפסדי החברה לישראל שהיא חברה כלולה בדוחות הבנק. ברבעון האחרון רשם הבנק ירידת ערך של 50 מיליון שקל בגין ההשקעה בפרטנר.
הוצאות השכר של הבנק ירדו ברבעון הראשון של 2012 ב-12.2%, או 165 מיליון שקל ביחס לתקופה המקבילה ב-2011.
בגין מגזר השירותים הפיננסים הפריש הבנק 270 מיליון שקל להפסדי אשראי, בהשוואה להפרשה של 16 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההפרשה להפסדי אשראי נובעת בין היתר מהעלייה החדה בתשואות על איגרות החוב של חברות ההחזקה הגדולות בבורסה בתל אביב, שבנק לאומי מעניק לבעלי השליטה בהן אשראי גדול. על פי ההערכות חלק מההפרשות שביצע הבנק ברבעון האחרון נבעו מחברת ההחזקות גנדן המחזיקה בקונצרן אי.די.בי ונמצאת בשליטת נוחי דנקנר.
הכנסות הריבית של הבנק נטו עמדו על 1.82 מיליארד שקל, בהשווא ל-1.81 מיליארד שקל ברבעון המקביל. הכנסות הבנק ממגזר משקי הבית עמדו על 681 מיליון שקל, עלייה של 13.5%.
פיקדונות משקי הבית הסתכמו ב-130 מיליארד שקל, בדומה להיקף פיקדונות משקי הבית בתום 2011. האשראי לציבור הסתכם ב-240.5 מיליארד שקל, ירידה קטנה לעומת 241.3 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד.
האשראי לבינוי ונדל"ן שמעניק הבנק עמד על 79.5 מיליארד שקל והיווה 22.1% מסך האשראי שמעניק הבנק. בסוף 2011 הסתכם האשראי לענף הבינוי והנדל"ן ב-79.7 מיליארד שקל, כך שחלה ירידה של 0.3% בהיקף האשראי שהעניק בנק לאומי לענף הנדל"ן.
חשיפת לאומי למדינות ה-PIIGS פחתה ברבעון הראשון של 2012 ב-8%, והסתכמה ב-916 מיליון שקלים. נכון למועד פרסום הדו"ח קטנה החשיפה בכ-100 מיליון שקלים נוספים.
נכון לתום הרבעון השלישי מחזיק בנק לאומי בתיק ניירות ערך של 43 מיליארד שקל, לעומת 41 מיליארד שקל בדצמבר 2011. התיק של בנק לאומי בעיקר מושקע באיגרות חוב של ממשלת ישראל, איגרות חוב של ממשלות זרות ואיגרות חוב של בנקים בחו"ל.


