סמנכ"ל הכספים של אסם: "למרות התייקרות חומרי הגלם ספגנו את עליית המחירים במקום הצרכן"
לפי פנחס קימלמן, "אנחנו חיים בתוך עמנו ומתמודדים עם אותם קשייים"; עיתוי חג הפסח העיב על המכירות ברבעון האחרון בכהונתו של גזי קפלן אך אלו עלו ב-2.6% ל-1.02 מיליארד שקל
"למרות התייקרות חומרי גלם בעולם החלטנו שנספוג את עליית המחירים כדי שלא יועמס על הצרכן. אנחנו מאד מרוצים מהדו"חות למרות עיתוי חג הפסח שהשפיע עלינו לרעה", אמר סמנכ"ל הכספים פנחס קימלמן, בשיחה עם "כלכליסט".
"אנחנו רואים את עצמנו כחברה המשרתת שלושה קהלים. האחד, אלו הם הצרכנים. אנחנו חיים בתוך עמנו ומתמודדים עם אותם קשייים. לא העלנו מחירים וספגנו את התייקרות מחירי חומרי הגלם. הקהל השני הם ציבור העובדים. כל תוספות השכר למניעת שחיקתו על ידי האינפלציה, נחסכו מהדרג הניהולי על מנת להפנותם למקבלי השר הנמוך. הקהך השלישי זה ציבור בעלי המניות. מאחר לא העלנו מחרים נקטנו במקביל בהליכי התייעלות, אם זה קיצוץ בהוצאות המכירה וההנהלה, כך שבשורה התחתונה מצאנו את האיזון בין שלושת הקהלים אותם אנו משרתים", אמר קימלמן.
ברבעון בו גזי קפלן הודיעה על פרישותו חברת אסם רשמה עלייה בהכנסות מהמגזרים השונים וירידה ברווחיות בצל התייקרות חומרי הגלם, עיתוי חג הפסח והורדת מחירים בגובה 10% על רקע המחאה החברתית.
סך המכירות בשלושת החודשים הראשונים של 2012 הסתכם ב-1.02 מיליון שקל, לעומת מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של 2.6%.
המכירות לשוק המקומי בשלושת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו ב-847 מיליון שקל, בהשוואה ל-830 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של 2%. הגידול במכירות לשוק המקומי הושג למרות עיתוי חג הפסח אשר השפיע לרעה על מכירות הרבעון הראשון בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
בתחום המזון לתינוקות המכירות של החברה ברבעון הראשון של 2012 עלו ב-4.8% והסתכמו ב-91.2 מיליון שקל, לעומת מכירות בסך של 87 מיליון שקל בתקופה המקבלה אשתקד. העלייה במכירות נובעת, בין היתר, משימוש בידע הטכנולוגי של נסטלה ומשיפורים במפעל במקביל להתיקרות מחירי חומרי גלם ולהחלטה על הוזלת המוצרים ב-10% בצל המחאה החברתית.
בתחום המאפה והמשקאות המכירות של החברה טיפסו ב-7.7% מ-138 מיליון שקל ל-150 מיליון שקל. עם זאת, עיתוי חג הפסח והתייקרות חומרי הגלם העיבו על הרווח ממגזר זה שהציג ירידה מ-24 מיליון שקל ברווחיות ל-21.7 מיליון שקל.
בתחום החטיפים ודגני בוקר עלו המכירות מ-170 מיליון שקל ל-179 מיליון שקל - עלייה של 5%. עם זאת, הרווח ירד מ-47.4 מיליון שקל ל-47.2 מיליון שקל.
בשורה התחתונה הרווח הנקי של אסם ברבעון הראשון של השנה עלה ב-0.7% ל-93.65 מיליון שקל. הגידול ברווח הנקי לתקופה הושג הודות לעלייה של 0.7% ברווח התפעולי והודות לירידה בהוצאות המימון.
המנכ"ל הנכנס של אסם איציק צאיג החל את כהונתו ב-2 באפריל לאחר שגזי קפלן הודיע על סיום תפקידו על רקע מצבו הבריאותי. ב-2012 יוקפא שכר הבכירים בחברה והעודף שיווצר יועבר לטובת עובדי הקבוצה המשתכרים פחות מהשכר הממוצע במשק. "אם אנחנו ניתן פחות לעצמנו ונעביר את אותם תקציבים למנהלים ולעובדים בדרג הביניים, ששכרם נמוך מהממוצע במשק, התועלת למשק ולעידוד הצריכה תהיה משמעותית", אמר קפלן בספטמבר 2011.


