8 מיליון דולר הלכו לפח: גלוב אקספלוריישן נטשה את קידוח אופק 1
לאחר קידוח לעומק של-2.5 ק"מ שותפות גלוב אקספלוריישן הודיעה בפברואר כי קידוח אופק 1 יבש, כעת נודע על נטישתו ועל העלויות הנדרשות בהשבת האתר לקדמותו
לאחר קידוח בעומק 2.5 ק"מ: חברת גלוב אקספלוריישן מצאה כי קידוח אופק 1 יבש לפיכך השותף הכללי החליט לנטוש את הקידוח.
הסכום הכספי שהוצא עד לנטישה הוא 7.8 מיליון דולר, ללא עלות דמי מפעיל, וכולל הפרשה בסך של 165 אלף דולר לטובת שיקום אתר הקידוח והשבת האתר לקדמותו.
שותפות גלוב אקספלוריישן דיווחה בסוף פברואר כי קידוח אופק 1, המצוי בבעלות מלאה שלה, הוא קידוח יבש. מדובר בקידוח למציאת נפט הכלול ברישיון אופק שנמצא במרכז הארץ באזור לוד. עכשיו כאמור היא נוטשת את אתר הקידוח, לא לפני שתשיב את האתר לקדמותו.
החברה החלה לקדוח בשנה שעברה, ולפני כשישה חודשים דיווחה על תקלה מכאנית שגרמה לעיכוב בבדיקות ולעלות נוספת. לפני כן עמד תקציב הקידוח על 4.2 מיליון דולר. היום, כאמור, הודיעה השותפות על נטישת האתר ועל גובה הסכום הכספי שהוציאה על לנטישה.
גלוב מבצעת במקביל קידוח נוסף - אופק 2. זהו קידוח עמוק יותר מאופק 1 (5,500 מטר) ונעשה למטרת מציאת גז.


