$
שוק ההון

פועלים: "עדיף להשקיע במניות החברות הגדולות"

כלכלני הבנק ממליצים להתמקד בחברות "בעלות מדיניות דיבידנדים אגרסיבית, הפונות לייצוא"

כלכליסט 13:38 18.05.12

 

שבוע המסחר בשוק המניות המקומי התאפיין בירידות שערים, בין היתר על רקע החשש מהדרדרות במשבר החובות באירופה, החרפת התחרות בתחום הסלולר והחששות למצבה של קבוצת אי.די.בי. הענף שהוביל את המגמה השלילית היה ענף התקשורת.

 

"בראיה ארוכת טווח שוק המניות המקומי מתומחר ברמות מחירים זולות יחסית להשקעה. אי הוודאות הגבוהה בנוגע להמשך ההתפתחויות המאקרו כלכליות בישראל ובעולם מעיבה אמנם על המסחר המקומי. עם זאת, למשקיעים בעלי אורך נשימה עדיין ישנן הזדמנויות השקעה לטיוב הרכיב המנייתי בראיה ארוכת טווח", כך כתבו כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית.

 

נוחי דנקנר, אי.די.בי
נוחי דנקנר, אי.די.ביצילום: עמית שעל

 

לאור זאת נכתב בסקירה כי "ללקוחות המאופיינים במידה נמוכה של סובלנות לתנודתיות בשוק אנו ממליצים להישאר בחשיפה מנייתית מתונה (כ-50% מהפוזיציה המנייתית המקסימלית בתיק). ללקוחות בעלי אורך נשימה מומלץ עדיין להגיע לחשיפה גבוהה יותר, אך תוך מתן הדעת לכך שמדובר בהשקעה ברמת סיכון גבוהה בנקודת הזמן הנוכחית".

 

עוד נכתב כי "מבחינת הרכב התיק, אנו רואים עדיפות להשקעה במניות החברות הגדולות, בעלות מדיניות דיבידנדים אגרסיבית, הפונות ליצוא וכן לחברות הפועלות בענפים הבסיסיים (כגון פארמה, כימיה ונדל"ן מניב), ופחות לחברות המוטות לצריכה הפרטית בישראל. כמו כן, אנו ממשיכים להמליץ על הגדלת הרכיב הגלובלי בתיק המנייתי לשם פיזור הסיכון בתיק".

 

כלכלני בנק לאומי צופים כי "המהלכים הרגולטוריים והשלכותיהם על חברות רבות הנסחרות בשוק המקומי ימשיכו לעמוד במוקד תשומת הלב של המשקיעים ויעיבו על ביצועי השוק המקומי. גם ההתפתחויות באירופה עשויות להביא להקטנת סיכונים. בהסתכלות ארוכת טווח רמת המחירים הנוכחית נראית מעניינת עבור משקיעים שאינם חוששים מתנודתיות. במבט ענפי, להערכתנו מומלץ להחזיק בסקטור האנרגיה, הטכנולוגיה והנדל"ן מעל למשקל השוק".

x