$
בורסת ת"א

תקלה ברשת: רעידת האדמה בחברות הסלולר מזעזעת את פירדמות השליטה

הירידות החדות שרשמו מניות הסלולר הסבו פגיעה קשה בחברות האחזקה ובשוויין הנכסי: דסק"ש עשויה לספוג הורדת דירוג וסקיילקס מספקת לסאני שווי נכסי שלילי של 365 מיליון שקל ומניית בזק עלתה אתמול ב־1.8% אך מתחילת השנה צנחה ב־21.4%

שניר הנדלר 08:1517.05.12

המגמה השלילית שאפיינה את מניות חברות התקשורת בתקופה האחרונה החריפה בשבוע החולף עם כניסתן של הרשתות החדשות, וגררה עמן את מניות חברות האחזקה המחזיקות בהן. מבצעי הנגד בהן צפויות לצאת החברות הגדולות והתחרות הגואה, יפגעו לוודאי בשורה התחתונה של חברות התקשורת ויקשו עליהן לחלק דיבידנדים שיאפשרו את החזר החוב שנטלו חברות האחזקה. החשש לגבי הפגיעה הצפויה בנזילותן והשתקפו היטב גם בתשואות בהן נסחרות איגרות החוב של להן.

 

דסק"ש: המיזוג עם כור צפוי לעזור

 

כך למשל, האג"ח של דיסקונט השקעות (דסק"ש), בעלת השליטה (47%) בחברת הסלולר סלקום המשיכה אתמול במסע דרומה: אג"ח ד' של החברה איבדה 2.6% והשלימה צניחה של 9.5% מתחילת השנה, כשהיא נסחרת בתשואה לפדיון של 11.4%; אג"ח ו' של החברה ירדה 5.7% והשלימה צניחה של 15.7% מתחילת השנה, כשהיא נסחרת בתשואה לפדיון של 10.9%; אג"ח ח' של דסק"ש נסחרת כעת בתשואה לפדיון של 12.6% לאחר שאיבדה אתמול 5.8% - ירידה של 11.9% מתחילת השנה. 

 

 

על המגמה השלילית באג"ח דסק"ש העיבה גם הודעת חברת דירוג האשראי מעלות השבוע, שהותירה את דירוג האשראי של החברה שבשליטת אי.די.בי אחזקות על -A, אך הודיעה על שינוי אופק הדירוג לשלילי. במקביל הודיעה דסק"ש כי חברת הדירוג המתחרה, מדרוג בוחנת אפשרות להוריד את דירוג האשראי של החברה.

 

בסקירה שפרסמה מעלות מתייחסת חברת הדירוג אל דסק"ש וכור כחברה ממוזגת, למרות שהמיזוג ביניהן עדיין לא הושלם. להערכת האנליסטים של חברת דירוג האשראי, המיזוג הוא מהלך חיובי בטווח המיידי עבור שתי החברות שכן הוא מאפשר לדסק"ש גישה ישירה לקופת המוזמנים של כור בטווח המיידי, מפשט את מבנה האחזקות, ומונע זליגת דיבידנדים בטווח הארוך. בנוסף, האנליסטים של מעלות מעריכים את נזילותה של החברה הממוזגת כ"מספקת".

 

מה דעתך על מניית דיסקונט השקעות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

אולם מאז אשררה מעלות את הדירוג של כור פרסמה סלקום דו"חות כספיים מאכזבים עם סטגנציה בהכנסות וירידה של 43% ברווח הנקי ל־172 מיליון שקל. סלקום גם הודיעה שתחלק כ־130 מיליון שקל כדיבידנד למשקיעיה, המהווים 75% מהרווח הנקי הרבעוני. מדובר בשחיקה בשיעור הדיבידנד שכן עד לרבעון הראשון סלקום נהגה לחלק למשקיעים דיבידנד בשיעור של 95% מהרווח הנקי של החברה. בהנחה שהתחרות הגוברת בשוק הסלולר תמשך, לא מן הנמנע שהיקף הרווח שמחלקת סלקום ימשיך להתכווץ, נתון שייקשה עליה לחלק דיבידנד לחברה־האם דסק"ש.

 

התשואות בהן נסחרות האג"ח של דסק"ש מתמחרות כבר זמן רב דירוג נמוך יותר, אך הודעת הדירוג העתידית של מדרוג עלולה להפוך את הצניחה באג"ח לתלולה יותר: הורדת דירוג לדסק"ש תקשה עליה במחזור החוב שלה; הורדת דירוג חדה של 3 דרגות - כמו שבצעה שלשום מדרוג לאי.די.בי אחזקות - תגרור הוצאה של סדרות האג"ח של דסק"ש ממדד תל בונד־60 ומדד תל בונד שקלי בהם נסחרות אג"ח בדירוג - A ומעלה.

 

הקריסה בסלקום הביאה גם לירידות חדות באג"ח של חברות נוספות מהקבוצה, אי.די.בי פתוח ואי.די.בי אחזקות, שעבורן מהווה סלקום השקעה ממונפת יותר לעומת דסק"ש. כך למשל: אג"ח אי.די.בי פתוח מסדרה י' צנחה ב־12.2% כשהיא נסחרת בתשואה לפדיון של 29.4% ואילו אג"ח אי.די.בי אחזקות איבדה 6.8% כשהיא נסחרת בתשואה לפדיון של 42.9%.

 

ביום המסחר שהסתיים אתמול נסוגה מניית סלקום ב־9% והשלימה צניחה של 44% מתחילת השנה. מניית החברה־האם דסק"ש איבדה אתמול 19.9% והשלימה צניחה של 51.6% מתחילת השנה. אי.די.בי אחזקות, החברה־הסבתא של דסק"ש נחלשה ב־7.9% - צניחה של 47.5% מתחילת השנה. החברה נסחרת לפי שווי נמוך ממיליארד שקל. בכך למעשה, חזרה המניה להיסחר במחירי השפל של מרץ 2003 עוד בטרם רכש נוחי דנקנר את השליטה בחברה.

 

סאני: צניחה של 45% מתחילת השנה

 

האג"ח של החברות סאני וסקיילקס, שבשליטת אילן בן־דב, מהוות השקעות ממונפות בפרטנר. מניות החברות רשמו ירידות חדות עקב כניסתם של המפעילים הווירטואליים והעמקת התחרות השבוע, עם השקת תוכניות "הכל כלול" של גולן טלקום והוט מובייל.

 

אג"ח מסדרה ד' של סקיילקס, החברה־האם של פרטנר (44.5%), איבדו 5.4% והשלימו צניחה שנתית של 11.3% כשהן נסחרות בתשואה לפדיון של 30.3%. אג"ח ז' של החברה ירדה ב־6.4% כשהיא נסחרת בתשואה לפדיון של 31.7% - צניחה שנתית של 7.9%. האג"ח של סאני, החברה־האם של סקיילקס - ולכן מהווה השקעה ממונפת יותר בפרטנר לעומת סקיילקס - רשמו ירידות חדות יותר.

 

מניית פרטנר צנחה אתמול ב־7.3% והשלימה צניחה של 35.1% מתחילת השנה. המגמה השלילית במניה פגעה גם בשווי הנכסי של סקיילקס וסאני. נכון לסוף דצמבר, לסקיילקס חוב נטו של 2.5 מיליארד שקל.

 

הצניחה במניית פרטנר הביאה את שווי אחזקותיה של סקיילקס במניות פרטנר ל־1.56 מיליארד שקל. חלקה של סקיילקס בסמסונג, המשתקף מהמגעים שניהלה סקיילקס למכירת מחצית מפעילותה לאיש העסקים טדי שגיא עומד על 600 אלף שקל. לכן, לפי שווי מניות פרטנר ושווי פעילות סמסונג, השווי הנכסי נקי של סקיילקס שלילי ומסתכם ב־365 מיליון שקל.

 

בנוסף לאחזקות בשרשור של סמסונג ופרטנר, לסאני אחזקות גם באתר האינטרנט תפוז. שווי אחזקות הכולל שלה עומד על 307 מיליון שקל לעומת חוב נטו של 277 מיליון שקל, כך שהשווי הנכסי הנקי של סאני מסתכם בכ־30 מיליון שקל. מניית סקיילקס צנחה אתמול ב־21% והשלימה קריסה של 34% מתחילת השנה. מניית סאני איבדה 23% - ירידה של 45% מתחילת השנה.

 

אינטרנט זהב: השווי הנכסי נמחק

 

בגזרה השלישית של חברות הסלולר הותיקות נמצאת פלאפון המהווה כ־50% מפעילותה של החברה־האם, בזק, שצניחת המניה שלה הביאה לירידות חדות באג"ח של בזק ושל החברות שמעליה בפרמידה: בי קומיוניקיישנס והחברה־האם שלה אינטרנט זהב שבשליטת שאול אלוביץ'. אג"ח ב' של אינטרנט זהב ירדה אתמול ב־2.7% כשהיא נסחרת בתשואה לפדיון של 7.7% ואילו אג"ח ג' של החברה איבדה 2.9% כשהיא נסחרת בתשואה לפדיון של 9.9%. אג"ח ב' של בי קומיוניקיישנס ירדה ב־3.7% והשלימה צניחה של 4.1% מתחילת השנה, כשהיא נסחרת בתשואה לפדיון של 9.1%.

 

מניית בזק עלתה אתמול ב־1.8% אך מתחילת השנה צנחה מניית החברה ב־21.4%. מניית בי קומיוניקיישנס נחלשה ב־5.6% והשלימה ירידה של 60.4% מתחילת השנה. אינטרנט זהב איבדה 51.1% - צניחה של 64.3% מתחילת השנה.

 

הצניחה במניות בי קומיוניקיישנס ובזק הביאו למחיקת השווי הנכסי של אינטרנט זהב. נכון לסוף מרץ, לאינטרנט זהב חוב נטו של 806 מיליון שקל. הצניחה במניות בי קומיוניקיישנס הביאה את שווי אחזקותיה של אינטרנט זהב (79.9%) במניות בי קומיוניקיישנס ל־514 מיליון שקל. לכן, לפי שווי מניות בי קומיוניקיישנס, השווי הנכסי של אינטרנט זהב הוא שלילי ומסתכם ב־292 מיליון שקל.

 

לאינטרנט זהב נכס קטן נוסף, חברת גולד־מיינד מדיה. עם זאת ההכנסות והשווי שנובעים מפעילות זו נמוכים מאוד, כך שהשווי הנכסי של אינטרנט זהב לפי בי קומיוניקיישנס צפוי עדיין להיות שלילי. גם אם נחשב את השווי הנכסי של אינטרנט זהב לפי שווי השוק של בזק נקבל שווי נכסי נקי שלילי שעומד על 440 מיליון שקל. בינתיים, השווי הנכסי של בי קומיוניקיישנס למניות בזק חיובי והוא מסתכם ב־457 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x