אלרון: הפסד של 6.2 מיליון דולר ברבעון הראשון
זאת לעומת הפסד של 4.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד; יתרות המזומנים של החברה, בנטרול חברות מאוחדות, ירדה ל-27 מיליון דולר
אלרון תעשייה אלקטרונית, מקבוצת אי.די.בי פירסמה היום (ב') את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2012.
אלרון המוחזקת על ידי דסק"ש (50.46%) הינה חברת אחזקות בתחומי מכשור רפואי, תקשורת, מוליכים למחצה ותוכנה ומחזיקה בגיוון אימג'ינג יחד עם אר.די.סי(27%), בריינסגייט (29%), אר.די.סי (51%) ובשלד הבורסאי סטרלינג ובפוקארד (41%) לאחר הגדלה של האחזקה ה-32%. יו"ר הדירקטוריון של החברה הוא אריה מינטקביץ. החברה מתמקדת בבניית חברות טכנולוגיה כאשר יעדה העיקרי הוא לייצר ערך לבעלי המניות על ידי מימוש אחזקותיה במקביל לחיפושי השקעה נוספים.
בריינסגייט, בהשקעתה, המפתחת מכשיר לטיפול בשבץ מוחי חסימתי, גייסה עד עתה כ-145 חולים לניסוי הקליני אשר נערך ב-51 מרכזים רפואיים ברחבי העולם. במהלך הרבעון החברה צירפה 3 מרכזים נוספים על מנת להאיץ את קצב גיוס החולים ולסיים את הניסוי כמתוכנן. אלרון השקיעה במהלך הרבעון כ-2.4 מיליון דולר בבריינסגייט ואחזקתה בחברה עומדת כיום על 29%.
ההפסד הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה ברבעון הראשון של 2012 הסתכם ב-6.2 מיליון דולר, לעומת הפסד של 4.4 ברבעון המקביל אשתקד שכלל, בין היתר, שינוי אחזקה בגיוון אימג'ינג בסך של 1.6 מיליון דולר. ברבעון החולף החברה רשמה הפסד בסך של 0.5 מיליון דולר כתוצאה מירידה בשיעור האחזקה בגיוון אימג'ינג כתוצאה ממימוש ופקיעה של אופציות של עובדי גיוון אימג'ינג.
ההפסד של אלרון מחברות מוחזקות הסתכם בסך של 4.7 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה, אשר כולל הפסד בסך של 3.5 מיליון דולר המיוחס לפעילות המחקר והפיתוח. ברבעון האחרון של 2011 החברה רשמה הפסד מחברות מוחזקות בסך של 9.8 מיליון דולר.
באפריל האחרון משכה החברה 5 מיליון דולר מקו האשראי שהועמד לה בהיקף של 30 מיליון דולר. נטילת האשראי נעשתה, בין היתר, למימון הפעילות השוטפת.
יתרות המזומנים של אלרון, בנטרול חברות מאוחדות, הסתכם ב-27 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2012, לעומת סך של 31 מיליון דולר ב-2011. נכון להיום, עומדת יתרת המזומנים של אלרון על 32 מיליון דולר.
לאחר מכירת וויביון אינק בנומבר 2011 לקבוצה אין מכירות של מוצרים או שרותים. לפיכך לא נרשמו הכנסות ממכירות ברבעון הראשון של השנה, לעומת הכנסות של 4.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד שנבעו בעיקר כתוצאה ממכירת וויביון אינק.


