$
שוק ההון

המסחר בת"א: אג"ח ד' של אי.די.בי צללה ב‑6%, התשואה ‑ 27.4%

ת"א 25 עלה ב-0.1%, ת"א 100 נחלש ב-0.1% ומדד הבנקים איבד 0.2%; לאומי ירד ב-1% במחזור הגבוה בבורסה; חברה לישראל ירדה ב-3.3%

שהם לוי 16:33 07.05.12

 

המסחר בבורסה בת"א ננעל היום (ב') ביציבות בצל המגמה השלילית בבורסות אירופה  והחוזים השליליים בוול סטריט.

  

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 נדל"ן 15 בלו טק 50 בנקים ביומד ת"א תקשורת נפט וגז

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

 

המשקיעים ברחבי העולם רואה באופן שלילי את תוצאות הבחירות בצרפת ומביעים חשש שהקו הזהיר שהנהיג סרקוזי יחד עם אנגלה מרקל יישבר עם היבחרותו של פרנסואה הולנד  לנשיא צרפת אחרי שהצליח לגבור על ניקולא סרקוזי, הנשיא המכהן.

 

כך או כך, שתי המפלגות הגדולות ביוון, שתמכו בתוכנית החילוץ והצנע של המדינה השרויה במשבר כלכלי חריף, לא הצליחו להשיג את רוב קולות הבוחרים במדינה. כך עולה מספירת 95% מקולות המצביעים בבחירות הכלליות שנערכו אתמול במדינה. מנהיגי המפלגה השמרנית והמפלגה הסוציאליסטית הודיעו מוקדם יותר כי בכוונתם לנסות לכונן יחדיו קואליציה, אך לפי התוצאות המסתמנות, שתי המפלגות זכו ביחד רק ב-32% מהקולות, שכנראה יתורגמו רק למחצית מהמושבים בפרלמנט.

 

"תוצאות הבחירות בצרפת פגמו בלכידות הפוליטית של בצורה קשה, אולם בטווח הקצר אנו מעריכים כי צפוי שלב מזעור הנזקים של סיסמאות הבחירות ושלב המאמץ לייצר מציאות של עסקים כרגיל בציר הפוליטי-כלכלי המרכזי של גוש היורו הלוא הוא ציר ברלין-פריז", אמר יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון. "אנו בטוחים שהנשיא החדש הולנד יבחר בימים הקרובים לשדר לשווקים מסרי הרגעה, אולם המבחן האמיתי של הולנד יהא מבחן המעשים וקבלת החלטות הן בכל האמור בניהול כלכלת צרפת והן בכל האמור בצעדים המתבקשים לניהול כלכלת גוש היורו".

 

אגרות החוב של אי.די.בי ממשיכות בצניחה חופשית כפועל יוצא של פאניקה ואובדן אמון בכושר ההחזר של הקבוצה. מבלי לנסות ולאמוד את כושר ההחזר של הקבוצה ניתן לומר כי היינו לא אחת בשנים האחרונות בתסריט שכזה בשוק האג"ח המקומי וברובם המכריע של המקרים הסוף לא היה טוב. אין צל של ספק כי הסדר חוב בקבוצת אי.די.בי יהא סטירת לחי מצלצלת לשוק האג"ח הקונצרני המקומי בבחינת אם בארזים נפלה שלהבת וכן תשפיע לשלילה על מניות הבנקים בשל חשש לגידול בהפרשות הבנקאיות. השוק המקומי מפגר מזה תקופה ארוכה אחר השווקים הגלובליים וקריסה של קבוצה חשובה ומרכזית במשק המקומי רק תאיץ הוצאת כספים לחו"ל", הוסיף פגוט.

 

בצל החרפת משבר החובות באירופה בנק ישראל יוצא בדרישה חדשה  לראשי הבנקים ומבקש באופן חריג מהבנקים לבצע לעצמם "מבחני קיצון", זאת חודשים ספורים אחרי שבנק ישראל בעצמו ביצע מבחני קיצון כחלק מבדיקת המערכת הפיננסית לדו"ח שהוכן עבור קרן המטבע.

 

"בתי השקעות באופן כללי צריכים להיות אלטרנטיבה לבנקים, ומה שאנחנו רואים זו מגמה הפוכה. האוצר שומע אותנו אך פועל אחרת. פוגעים לנו בהכנסות ובתחרות", כך אמר רונן טוב, מנכ"ל פסגות בכנס של של בכירי ענף בתי ההשקעות וחברות הביטוח בישראל במשרדי דן אנד ברדסטריט. טוב הוסיף כי "גם בגופים הגדולים רואים מצב של צמצום. צריך לעשות חריש עמוק של המערכת הפיננסית – משהו כמו ועדת בכר. מה שכרגע קורה מחייב הסתכלות כוללת של השוק הפיננסי וצריכה להיות העדפה מתקנת של בתי ההשקעות". 

 

מניות במרכז

 

קבוצת אי.די.בי ממשיכה לרכז עניין אצל המשקיעים. אג"ח ד' של אי.די.בי אחזקות צוללת ב-12% ונחרת בתשואה של 30%. אי.די.בי אחזקות מסדרה ג' נסחרת בתשואה ברוטו של יותר מ-40%.

 

חברת הדירוג S&P מעלות שיחררה אתמול  שלוש הורדות דירוג מהותיות, כשהנפגעות הן בתי הזיקוק שבשליטת החברה לישראל ומפעלים פטרוכימיים, ישראלום שבשליטת שלום פישר ומתיו ברונפמן וצים מקבוצת החברה לישראל. השלוש מציגות רמות נזילות הנעות בין "בלתי מספקת" ועד ל"חלשה" כשהן ניצבות בפני אתגרים מהותיים על מנת לעמוד בהתחייבויותיהן בשנה הבאה.

 

השותף הכללי במודיעין אישר אתמול רכישת 10% מרישיון הקידוח הימי שמשון, הנמצא בשליטת ישראמקו (100%). הקידוח שממוקם כ־92 ק"מ מערבית לחופה של אשקלון החל לפני כשבועיים, ועלותו הכוללת צפויה לעמוד של 63.8 מיליון דולר. על פי ההודעה, הסיבות להחלטה היו "ההסתברות להצלחה להימצאות גז ונפט בשדה הרישיון והכמויות המוערכות של המשאבים הפרוספקטיביים".

 

אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב השלימה בהצלחה הנפקת זכויות לבעלי המניות וגייסה 214 מיליון שקל. לבייב הזרים במהלך ההנפקה 102 מיליון שקל, ובכך השלים את חלקו ב"השקעת המנה השנייה" כפי שהוגדרה במסגרת ההסדר עם בעלי האג"ח.

 

דרבן השקעות ומבני תעשיה, החברות־הבנות של כלכלית ירושלים שבשליטת אליעזר פישמן, הודיעו אתמול על חתימת הסכם למכירת זכויותיהן בנכס במנהטן, שבבעלותן בחלקים שווים. תמורת הנכס יקבלו החברות סכום כולל של 169 מיליון שקל. דרבן ומבני תעשיה צפויות לרשום בגין המכירה רווח לפני מס של 4 מיליון שקל, וזאת בנוסף לרווח מצטבר (לפני מס) של 46 מיליון שקל, שנרשם עד כה בדוחו"תיהן הכספיים.

x