$
שוק ההון

מאמינים בלבייב: אפריקה ישראל גייסה 214 מיליון שקל בהנפקת זכויות

לבייב הזרים 102 מיליון שקל, היתר גוייסו מהציבור; איזי כהן, מנכ"ל אפריקה ישראל: "זו שנה שנייה ברציפות בה תוצאות הנפקת הזכויות מצביעות על הבעת אמון מלאה של ציבור המשקיעים בחברה

גיא בן סימון 09:19 06.05.12

 

אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב, הודיעה היום (א') על השלמת הנפקת זכויות בהצלחה לאחר שגייסה סך כולל של 214 מיליון שקל. עד ליום האחרון לניצול הזכויות התקבלו בידי החברה בקשות לניצול 99% מסך המניות שהוצעו בהנפקה.

 

במסגרת ההנפקה, 102 מיליון שקל גוייסו מבעל השליטה, לב לבייב, כפי שהתחייב במסגרת הסדר החוב מול בעלי האג"ח ב-2009. לבייב רכש כ-7.6 מיליון מניות לפי מחיר של 13.4 שקל למניה, עם זאת, שיעור ההחזקה של לבייב לא השתנה ונשאר על 47.27%.

 

בכך השלים לבייב את מלוא "השקעת המנה השנייה" כפי שהוגדרה במסגרת ההסדר עם בעלי האג"ח של החברה.

 

יתר הסכום, בסך של 112 מיליון שקל, גוייס מידי הציבור במחיר של 13.4 שקל למניה. כל בעל מניות של החברה שהחזיק ב-22 מניות רגילות, נכון ל-18 באפריל, היה זכאי לרכוש יחידת זכות אחת. 3 יחידות זכות נרכשו במחר של 40.2 שקל למניה.

 

איזי כהן, מנכ"ל אפריקה ישראל אמר, כי "זו שנה שנייה ברציפות בה תוצאות הנפקת הזכויות מצביעות על הבעת אמון מלאה של ציבור המשקיעים בחברה, בפוטנציאל ובעתידה העסקי. ההנפקה המוצלחת מאפשרת חיזוק נוסף של מבנה ההון העצמי של החברה אשר עמד בסוף 2011 על כ- 4.5 מיליארד שקל וזאת בהמשך לביסוס איתנותה הפיננסית של החברה לצד השבחת ערכה לטובת כל בעלי המניות של החברה".

 

 

x