$
שוק ההון

התשואה על אג"ח של ספרד טיפסה מעל 6% לראשונה מאז תחילת השנה

התשואה על אג"ח לעשר שנים עלתה ב-0.16% ל-6.15%; "חזרנו לאווירת משבר כללית. גוברת הסבירות שספרד תצטרך חילוץ"

סוכנויות הידיעות 12:56 16.04.12

 

התשואה על אג"ח ספרדיות לעשר שנים טיפסה מעל 6%, לראשונה מאז תחילת השנה, על רקע החששות סביב יכולתה של המדינה להשתלט על מצבה הפיננסי, שדחפו את שוקי האג"ח בחזרה "לאווירת משבר".

 

הערכה הייתה שהתשואה על האג"ח הספרדיות עשויה אף לטפס גבוה יותר לעבר סף ה-7% מעורר הדאגה, המסמל למשקיעים חוסר יכולת לפרוע חובות, התשואה על אג"ח של יוון, אירלנד ופורטוגל טיפסה לרמות אלה לפני שהמדינות נאלצו לקבל חבילות סיוע.

 

התשואה על אג"ח גרמניות לעשר שנים, שנחשבות לאג"ח הבטוחות ביותר בגוש היורו, נפלו לשפל של 1.628%. השפל הקודם נרשם בנובמבר 2011, בשיאו של משבר החובות, אולם מאז הבנק המרכזי הזרים קרוב לטריליון יורו בהלוואות זולות לתוך המערכת הבנקאית.

 

"חזרנו לאווירת משבר כללית", אמר לסוכנויות הידיעות האסטרטג לין גרהם – טיילור מרבובנק. "גוברת הסבירות שספרד תצטרך לקבל חילוץ מסוים. בהנחה שתהיה התערבות מצד הבנק המרכזי, לא תהיה הגבלה על התשואות הספרדיות, הן פשוט ימשיכו לעלות", אמר.

 

המכה האחרונה שנחתה על השווקים הספרדיים הגיעה לאחר שביום שישי התפרסמו נתונים שהצביעו על הלוואות שיא שלקחו הבנקים מהבנק האירופי המרכזי. בהמשך השבוע תעמוד ספרד למבחן נוסף של אמון המשקיעים, כאשר ביום חמישי תבצע הנפקה של אג"ח לשנתיים ולעשר שנים.

 

התשואה על אג"ח ספרדיות לעשר שנים עלתה ב-16 נקודות בסיס ל-6.15%, בעוד שהתשואה על אג"ח לחמש שנים טיפסה לרמה של 5% והתשואה לאג"ח לשנתיים עלתה ל-3.70%, בכל המקרים מדובר בשיא מאז תחילת השנה.

x