המסחר בבורסה ננעל בעליות; טאואר זינקה ב-5.5%
ת"א 25 עלה ב-1.9%, ת"א 100 הוסיף 1.5% ומדד הבנקים עלה ב-2.4%; טאואר דיווחה על הסכם עם LG לייצור חלקים ל-LCD; דלק נדל"ן צללה בכ-6.8% אחרי שהגישה את הסכמתה לבקשת הפירוק שהגיש נאמן אג"ח כ"ה; מחזור המסחר הסתכם ב-850 מיליון שקל
המסחר בבורסה בתל אביב ננעל היום (ב') בעליות שערים בהתאם למגמה באירופה והחוזים העתידיים בוול סטריט. מחזור המסחר הסתכם ב-850 מיליון שקל.
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 נדל"ן 15 בנקים ביומד בלו טק 50 ת"א תקשורת נפט וגז
מדדי אג"ח
תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60
"ההשקעה באפיק הקונצרני אטרקטיבית וממשיכה להיות ההזדמנות של שנת 2012 בשוק המקומי", אמר ירון דייגי מנכ"ל פסגות קרנות נאמנות. בבית השקעות ממליצים להתמקד באג"ח ובכתבי התחייבות של בנקים בשילוב אג"ח חברות בדירוג AA כעיקר החשיפה לקונצרניות בתיקים סולידיים. "השנה, בניגוד ל-2011, לאור רמת הריבית הנמוכה והשינויים התכופים בזירת המאקרו, חשוב להיות דינאמיים בניהול רכיב האג"ח. להערכתו, הסיכון המרכזי בשוקי האג"ח בחו"ל הוא עליית תשואות עקב רמות השפל בו נסחרות כיום אג"ח ממשלתיות בארה"ב ובגרמניה". בראייה ארוכת טווח, ממליצים בפסגות על חלוקה שווה בחשיפה למניות בארץ ובחו"ל, בעיקר לארה"ב.
אתמול המסחר בבורסה בתל אביב ננעל בירידות חדות על רקע המגמה השלילית בארה"ב ואירופה ביום שישי האחרון. מדד ת"א־25 ירד ב־1.8% ומדד ת"א־100 איבד 1.5%. מניות הבנקים הובילו את הירידות וירדו ב־2.7% כשמניות התקשורת איבדו 2.2%. מחזור המסחר הסתכם ב־822 מיליון שקל.
האירועים של שישי הם שנתנו את הטון בסוף", אמר אלעד בורשטיין, מנהל חדר המסחר באקסלנס ברוקראז'. "הפועלים ולאומי איבדו כמעט 3% אבל המסחר נותר מאוד דליל, כשמתוך 300 מיליון שקל ממחזור ת"א־25 - 100 מיליון שקל בוצעו בישראמקו".
מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ עלה ב-0.4% - בהתאם לציפיות. כתוצאה מכך מסתכמת כעת האינפלציה בפועל, המחושבת ל-12 החודשים האחרונים, ב-1.9% - בתחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%). לעומת זאת, מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים ברורה הרבה יותר, ומסתכמת ב-3.2% - מעל היעד.
"עליות המחירים משחקות לידי מובילי המחאה החברתית, שיוכלו לטעון כעת כי לא בוצעו מהלכים מצד ממשלת ישראל למיתון עלויות המחייה של מעמד הביניים, שממשיך לשאת בנטל תוך שחיקה בהכנסות שלו" - כך אומר מנכ"ל קבוצת פריקו יוסי פריימן, בתגובה לפרסום מדד מרץ. לדבריו, "העלייה הנוכחית במדד היא בגבול הציפיות של בנק ישראל שלא צפוי להעלות את הריבית בחודש הקרוב".
מניות במרכז
חברת השבבים ממגדל העמק טאואר ג'אז, הודיעה היום ביחד עם החברה הקוריאנית NeoFidelity על התחלת ייצור של מגברי אודיו דיגיטלים לטלוויזיות LCD עבור חברות הענק הקוריאניות סמסונג ו-LG, המובילות בשוק ה-LCD העולמי.
דלק נדל"ן הגישה אתמול בלילה לבית המשפט המחוזי בת"א את הסכמתה לבקשת הפירוק של שהגיש הנאמן של נציגות אג"ח כ"ה עו"ד גיא גיסין ערב הפסח. דלק נדל"ן דוחה הטענות כאילו היא חוששת ממינוי בעל תפקיד שיחקור את פעילותה ויפקח על התנהלותה.
עו"ד משה שחל מוביל קבוצת משקיעים לרכישת חובות דלק אנרגיה מידי בנקים וגופים מוסדיים, כך נודע ל"כלכליסט". שחל מתכוון לפנות בנושא לבנקים מקומיים, לרבות הפועלים, לאומי ודיסקונט, כמו גם למגדל ולמנורה.
חודש לפני יישומו - "חוק ישראכרט" מגיע שוב לכנסת. ביום רביעי תתכנס ועדת הכלכלה לדון בדרישת חברת כרטיסי האשראי ישראכרט ממתחרותיה, לאומי קארד וכאל, להנפיק כרטיסי ישראכרט כדי שאלה יוכלו לסלוק את כרטיסיה בהתאם ל"חוק ישראכרט". זאת, כפי שנחשף לפני חודש ב"כלכליסט".
אתמול היה יום המסחר האחרון בזכויות של ישראמקו, שמגייסת בימים אלה 200 מיליון שקל כדי לממן את המשך חלקה בפרויקט תמר. כל בעל יחידת השתתפות של ישראמקו יכול למכור את הזכות לרכישת יחידת השתתפות ושני כתבי אופציה תמורת 30 אגורות. מחירי המימוש של האופציות הם 56 אגורות ו־60 אגורות בהתאמה. ישראמקו ננעלה בירידה של 2.7% ובמחזור חריג של 106 מיליון שקל.
שותפות חיפושי הנפט מודיעין אנרגיה, שבשליטת קבוצת אי.די.בי וצחי סולטן, דיווחה אתמול כי חתמה על הסכם לקבלת שירותי אסדת הקידוח "נובל הומר פרינגטון", לצורך ביצוע קידוח בשטח רישיון "ים חדרה" שבאחזקתה (100%). מודיעין עלתה 2.3%


