$
שוק ההון

הנפט ירד ב-0.8% לשפל של שבעה שבועות

החוזים העתידיים על הנפט נסגרו במחיר של 102.46 דולר לחבית; הזהב עלה ב-0.9% ל-1,643.9 דולר לאונקיה

סוכנויות הידיעות 22:00 09.04.12

 

החוזים העתידיים על מחיר הנפט ירדו היום (ב') ב-0.8% ונסגרו במחיר של 102.46 דולר לחבית, שפל של 7 שבועות. הירידות התרחשו על רקע אכזבה מדו"ח התעסוקה שפורסם ביום שישי ולקראת שיחות בינלאומיות לגבי תוכנית הגרעין של איראן.

 

החוזים על הנפט ירדו בעקבות הירידות בשוקי המניות ביום של מסחר דליל, אמר קארל לארי, נשיא Oil Outlooks & Opinions לסוכנויות הידיעות. כמה שווקים, כמו באירופה למשל, היו סגורים היום לרגל חג הפסחא.

 

שווקי הסחורות בארה"ב נפתחו היום לאחר שביום שישי היו סגורים לרגל גוד פריידי. ביום חמישי הנפט עלה ב-1.8% ונסגר במחיר של 103.31 דולר לאונקיה.

 

ספקות לגבי התאוששות הכלכלה האמריקאית השפיעו על המסחר בנפט לאחר שנתונים של משרד האוצר האמריקאי ביום שישי הראו כי נוצרו 120 אלף משרות במרץ, הרבה פחות מהציפיות לתוספת של 210 אלף משרות.

 

דובר הבית הלבן אמר היום לקראת חידוש המו"מ בין שש המעצמות לבין איראן בעוד חמישה ימים כי "עמדתנו ברורה - איראן חייבת להפסיק בצורה מלאה את העשרת האורניום".

 

החוזים העתידיים על מחיר הזהב עלו היום ב-0.9% לקראת פתיחת עונת הדו"חות בוול סטריט מחר. החוזים למסירה ביוני נסגרו במחיר של 1,643.9 דולר לאונקיה.

 

חלק מהתמיכה במחירי הזהב הגיע ממשקיעים שחשבו שההפסדים האחרונים הם מוגזמים, אמר סטפן פלאט, אנליסט בשיקגו לסוכנויות הידיעות.

 

עונת הדו"חות בוול סטריט תיפתח מחר עם אלקואה אשר תדווח לאחר נעילת המסחר בוול סטריט. השבוע יפרסמו דו"חות גם גוגל וג'יי פי מורגן צ'ייס.
x