$
שווקי חו"ל

מיקרוסופט קונה מ-AOL כ-800 פטנטים ב-1.1 מיליארד דולר

AOL תמשיך להחזיק ב-300 פטנטים ואפליקציות כאשר העסקה תושלם עד סוף השנה

סוכנויות הידיעות 14:1809.04.12

ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט קונה מ-AOL יותר מ-800 פטנטים בסך של כ-1.1 מיליארד דולר במזומן. AOL תמשיך להחזיק ב-300 פטנטים ואפליקציות כאשר העסקה תושלם עד סוף השנה. גולדמן סאקס היה בנק המייעץ ל-AOL בעסקה.

 

"נמשיך להחזיק בפטנטים בעלי ערך בפורטפוליו בדגש על אלו במסגרת העסקה עם מיקרוסופט", אמר טים ארמסטרונג, מנכ"ל AOL. "העסקה תאפשר לנו להוציא לפועל את האסטרטגיה שלנו והיא להעניק ערך למשקיעים לטווח הארוך".

מה דעתך על מניית MICROSOFT:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

  

הרווח של AOL ברבעון הרביעי של 2011 נפל ב-66% לנוכח עלויות גבוהות יותר והקלות מס, בעוד שקצב ההכנסות שמר על יציבות ומכירות הפרסום עלו, זה הרבעון השלישי ברציפות.

 

חלוצת האינטרנט מסרה במעמד הדו"חות, כי ההכנסות עבור 2011 כולה נפלו ב-9%, שיעור הירידה הנמוך ביותר מזה חמש שנים. החברה רשמה הפסדים ברבעונים האחרונים, שהעלו שאלות בנוגע להתקדמות מאמצי הארגון מחדש שלה.

 

החברה התכוונה להפוך את עצמה לחברת מדיה דיגיטלית הנתמכת על ידי פרסומות, ולפיכך רכשה חברות כמו אתר החדשות והבלוגים הפינגטון פוסט.

 

בפברואר 2011 רכשה AOL  את האפינגטון פוסט תמורת 315 מיליון דולר, והוא כיום עמוד התווך של חטיבת התוכן של AOL, שנחשבת לאחת מקבוצות התוכן הגדולות בעולם וכוללת בין השאר את בלוגי הטכנולוגיה טק-קרנצ' ואנג'דג'ט.

 

AOL החלה את דרכה ב־1983, בתקופה שבה רוב העולם המערבי אפילו לא שמע על קיומו של האינטרנט. שירותי הרשת המוגבלים של AOL היו הדרך שבה מרבית האמריקאים מצאו עצמם מקוונים בשנות התשעים – החברה נתפסה כספקית של שירותי רשת לאנשים שלא ממש מבינים במחשבים. בישראל זכתה החברה לכותרות כשרכשה ב־1998 את ICQ תמורת סכום של 408 מיליון דולר.

 

בשיאה, בראשית העשור הקודם, היו לחברה יותר מ־25 מיליון מנויים. בשנת 2001 הוערך שווייה בסכום מסחרר של 240 מיליארד דולר - שנה קודם לכן ביצעה החברה את אחת העסקאות הגדולות בעולם האינטרנט והבידור, כשרכשה את תאגיד התקשורת טיים וורנר תמורת 164 מיליארד דולר. העסקה נחשבה אז לאחד הניצחונות הגדולים של האינטרנט וסמן ראשון למיזוג בין המדיה הישנה לחדשה.

 

כיום היא נחשבת כאחת העסקאות הגרועות בהיסטוריה. קריסת בועת הדוט.קום שנה אחר כך הביאה להתרסקות חברות אינטרנט רבות, ובהן גם AOL וטיים וורנר. השנים הבאות עמדו בסימן ירידה - החברה איבדה מנויים והכנסות, ביצעה כמה עסקאות כושלות, וב־2009 החליטה טיים וורנר להיפטר מהסרח העודף, והפרידה אותה לחברה עצמאית.

 

בתחילת אפריל דווח, כי במסגרת תחרות שנועדה להמחיש את השימוש בציוד מחשב באופן בלתי יעיל, AOL הוציאה משימוש כמעט 10,000 שרתים, חסכה בכך כ-5 מיליון דולר, וזכתה בתחרות הממחישה את עלות השימוש בציוד IT באופן בלתי יעיל.

 

ייתכן ו-AOL גם הרוויחה מכך שהיא בעיצומו מאמץ רב-שנתי להמציא את עצמה מחדש, ולהפוך מספקית גישה לאינטרנט לחברת תוכן ופרסום. רבים מהשרתים שהחברה החליפה הריצו יישומים ותוכנות אשר "מיצו את עצמם מזמן", לפי AOL.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x