עלות השכר של אילן בן דב – 2.5 מיליון שקל בשנה
סאני שבשליטתו דיווחה על ירידה של 59% בהון העצמי המיוחס לבעלי המניות עקב הפחתת ערך מוניטין בפרטנר
סאני, חברת האחזקות שבאמצעותה מחזיק אילן בן דב בסקיילקס ובפרטנר, דיווחה הלילה (ו') על תוצאותיה לרבעון הרביעי ולשנת 2011. מהדו"חות עולה כי בן דב, בעל השליטה בחברה ויו"ר הדירקטוריון, קיבל שכר בעלות של 2.5 מיליון שקל בשנה שעברה.
עלות שכרו של יעקב קדמי, מנהל חטיבת שיווק, תוכן ומנועי צמיחה בפרטנר, הסתכמה ב-6.01 מיליון שקל שכללו בונוס של 520 אלף שקל ושכר חודשי בעלות של 2.09 מיליון שקל.
סאני, שבה מחזיק בן דב ב-78.94%, מחזיקה ב-78.71% ממניות סקיילקס ו-1.4% ממניות פרטנר, וסקיילקס מחזיקה ב-44.6% ממניות פרטנר.
נכון לסוף 2011 לחברה גירעון בהון החוזר בסך 47 מיליון שקל. החברה ציינה בדו"חות כי מתחילת 2012 שילמה 69 מיליון שקל לבעלי אג"ח ופרעה הלוואות לבנק בהיקף 25 מיליון שקל. בנוסף מכרה שני נכסי נדל"ן בסכום של 24 מיליון שקל, ויתרת החוב של הבנקאי שלה נכון להיום היא 27 מיליון שקל.
כיום סאני מחזיקה ב-21,995,689 מניות סקיילקס ו-2,173,126 מניות פרטנר ששוויין בבורסה הוא 352 מיליון שקל ו-63 מיליון שקל בהתאמה. המניות משועבדות כולן להבטחת התחייבויות החברה. לסאני התחייבויות בנקאיות וחוץ בנקאיות בסך 273 מיליון שקל.
הנכסים של סאני נכון ל-31 בדצמבר הסתכמו ב-15.2 מיליון שקל לעומת 14.9 מיליון שקל בסוף 2010. את העלייה בנכסים מסבירה החברה באיחוד הדו"חות הכספיים של 012 סמייל עקב רכישתה על ידי פרטנר. יתרת ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה נכון לסוף 2011 הסתכמה ב-317 מיליון שקל, ירידה של 59% בהשוואה ל-775 מיליון שקל בסוף דצמבר 2010. את הקיטון בהון העצמי מייחסת החברה להפסד שרשמה בסך 445 מיליון שקל בעקבות ירידות ערך בגין מוניטין בפרטנר. ההפרשה הכוללת לירידת ערך מוניטין הסתכמה ב-1.1 מיליון שקל, וחלק בעלי המניות הסתכם ב-403 מיליון שקל.
ההתחייבויות של סאני נכון לסוף 2011, לטווח קצר, סולו, בגין פירעונות קרן וריבית לתשלום ב-2012 עומד על 124 מיליון שקל, וסך ההתחייבויות לטווח ארוך בגין אג"ח והלוואה לזמן ארוך עומד על 244 מיליון שקל. בסקיילקס סך התחייבויות הסולו בגין פירעון קרן וריבית לתשלום ב-2012 עומד על 709 מיליון שקל, וסך ההתחייבויות לזמן ארוך בגין אג"ח והלוואה לזמן ארוך עומד על 2.35 מיליארד שקל.
כדי לעמוד בחובות אלו, סקיילקס ניהלה בסוף 2011 מו"מ מול שני משקיעים שונים למכירת חלק מתחום המפעילים הסלולריים של סקיילקס, אך אלו לא הבשילו לכדי עסקה. בפברואר מינתה סקיילקס שני בנקאי השקעות, דויטשה בנק ו-Lazard Freres, לייעץ ולהציע רוכשים פוטנציאלים והכנסת שותף לפרטנר, כולל אפשרות להפוך את פרטנר או סקיילקס לחברה פרטית.


