$
שוק ההון

המסחר בתל אביב ננעל בירידות; "הבנקים עדיין מתומחרים בחסר"

ת"א 25 ות"א 100 איבדו 0.1%, מדד הבנקים נחלש ב-0.3%; דש איפקס זינקה ב-23% על רקע אישור מתווה המיזוג עם בית ההשקעות מיטב. אלרוב נדל"ן ירדה ב-1.6% לאחר הדו"חות. רמי לוי איבדה 2.3%

מעין מנלה 16:30 20.03.12

 

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל היום (ג') בירידות על רקע הירידות באירופה ופתיחת מסחר שלילית בוול סטריט.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בנקים ביומד בלוטק ת"א נפט וגז ת"א תקשורת 

 

מדד אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

 

"לא ניתן לתלות את הסיבה לירידת המחזורים בבורסה בתל אביב דווקא ברגולציה. ההיפך הוא הנכון. הספרות הכלכלית מצביעה על נתונים אמפיריים שדווקא תומכים בטענה שרגולציה איכותית תומכת בשוק הון יציב על פני זמן", אמר היום יו"ר רשות ניירות ערך, שמואל האוזר בכנס שעסק באכיפה בשוק ההון.

 

עוד הוסיף האוזר: "רגולציה שמבטיחה קיומו של שוק הון הוגן, יעיל ומשוכלל, שוק שזוכה לאמונם של המשקיעים, היא גורם חיוני לתפקודו של שוק ההון ולמשיכת משקיעים זרים. ישנן הוכחות אמפיריות מגובות במחקרים שממחישות כיצד רגולציה נכונה תומכת בשוק הון יציב על פני זמן".

 

"שיעור האינפלציה עשוי להישאר בתחום היעד (1%-3%) במהלך כל שנת 2012 ורבים מאד הסיכויים שבנק ישראל יותיר את הריבית ללא שינוי", כל לפי הערכת בית ההשקעות הראל פיננסים.

 

שר האוצר יובל שטייניץ נפגש עם משלחת חברת הדירוג הבינלאומית פיץ' והציע לה לשקול בחיוב את העלאת דירוג האשראי של ישראל. זאת, לנוכח הצמיחה הגבוהה וההתאוששות המהירה של ישראל מהמשבר הכלכלי הגלובלי, לאור הורדת היחס חוב תוצר בשנתיים האחרונות מ-80% ל-74% וכן לאור העובדה שהממשלה צפויה לצבור ב-25 שנים הבאות קרוב ל-100 מיליארד דולר מתמלוגי הגז והנפט בקרן לאומית מיוחדת, אשר תשמש תעודת ביטוח לעמידותה הכלכלית והפיננסית של ישראל ל-50 שנים הבאות.

 

עידן אזולאי מנכ"ל קרנות נאמנות אפסילון, סבור שהודעתו של המפקח על הבנקים משבוע שעבר היוותה סוג של זרז למהלך חיובי בשוק המקומי ובעיקר במניות הבנקים. להערכתו, "למרות העליות של הימים האחרונים, הבנקים עדיין מתומחרים בחסר. ההקלה שקיבלו הבנקים מעלה את מחירי היעד של הבנקים הגדולים למכפילי הון של 0.9 - 0.95".

 

המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בעליות שערים על רקע התוכנית לרכישה חוזרת של מניות וחלוקה של דיבידנדים עליה הודיעה אפל. מחירי הנפט ממשיכים להאמיר כאשר אתמול הנפט עלה לשיא של יותר משבועיים. 

 

המסחר בבורסה ננעל אתמול בירידות, מדד ת"א 25 איבד 0.4% ות"א 100 השיל 0.2%. מחזור המסחר הסתכם בכמיליארד שקל.

 

מניות במרכז

 

רשת הקמעונאות רמי לוי שיווק השיקמה פירסמה את הדו"חות הכספיים לרבעון הרביעי ולשנת 2011 כולה. הרווח הנקי של החברה ב-2011 עלה רק ב-7% ל-94.2 מיליון שקל, אחרי רווח נקי של 88.2 מיליון שקל ב-2010.

 

חברת הנדל"ן אלרוב, שבשליטת אלפרד אקירוב, דיווחה על רווח נקי של 185 מיליון שקל בשנת 2011 - ירידה של 25% לעומת 245 מיליון שקל ב-2010.

 

דש איפקס הודיעה כי דירקטוריון החברה אישר את מתווה המיזוג עם בית ההשקעות מיטב. המו"מ למיזוג בתי ההשקעותנחשף אתמול ב"כלכליסט". לפי מתווה העסקה שאושר, תתבצע החלפת מניות, כך שבעלי המניות במיטב יחזיקו 45% מזכויות ההצבעה בחברה (משפחת סטפק ושלמה סמינובסקי). כמו כן דש איפקס תבצע חלוקת דיבידנד לבעלי המניות בהיקף של כ-187.5 מיליון שקל המהווים 5.3 שקל למניה.

 

חברת התשתיות והבנייה דניה סיבוס, מקבוצת אפריקה ישראל, פרסמה היום את מתווה המענקים לבכיריה לשנת 2012.

 

"שוק הנדל"ן במוסקבה התאושש לחלוטין מהמשבר הפיננסי ב-2008 - 2009 ומפגין מגמת צמיחה חזקה במונחי הכנסות משכירות, נכסים להשקעה ותנאי המימון", כך אמר לב לבייב בסמוך לפירסום הדוחות הכספיים של אפי פיתוח בלונדון. בשורה התחתונה החברה שבשליטת לבייב הציגה רווח נקי של 172 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 26 מיליון דולר ב-2010. העלייה ברווח הנקי נבעה בעיקר מזינוק של 78% ברווח מהשכרת נכסם והפעלתם (NOI) בהשוואה לשנה שעברה.

 

חברת פוקס שבשליטת הראל ויזל דיווחה אתמול על תוצאותיה הכספיים לרבעון האחרון של 2011 ולכל השנה. הרווח הנקי של הקבוצה הסתכם ברבעון הרביעי של 2011 ב-25.5 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 20.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי בכל 2011 הסתכם ב-75.5 מיליון שקל, לעומת רווח נקי 58.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

דלק רכב שבשליטת גיל אגמון (37%) וקבוצת דלק (32%) דיווחה אתמול על תוצאותיה לרבעון האחרון של 2011 ולשנה כולה.הרווח הנקי של החברה ב-2011 הסתכם ב-126 מיליון שקל, לעומת 428 מיליון שקל אשתקד. הירידה ברווח הנקי נבעה בעיקר במיגזר כלי הרכב כתוצאה מהתחזקות שער היין היפני במהלך השנה.

 

חברת הביוטכנולוגיה פלוריסטם נכנסת לתחום מחלות הלב - כך עולה מהודעה שפרסמה היום החברה. לדברי פלוריסטם, במסגרת ניסויים פרה-קליניים בבעלי חיים, נמצא שתאי ה-PLX שלה (תאי גזע מהשליה - ‎PLacental eXpanded cells) עשויים להיות יעלים לטיפול באוטם חריף של שריר הלב. בניסוי, במסגרתו נבחנו התאים בחיות עם אוטם חריף של שריר הלב, הוכח כי התאים שיפרו באופן משמעותי מספר מדדים לבביים בבעלי החיים שטופלו.

x