$
שוק ההון

בורסות אסיה ננעלו במגמה מעורבת על רקע עליית מחירי הנפט

האנג ירד ב-1%, ניקיי ובורסת שנגחאי ירדו ב-0.2%; "מחיר חבית נפט יגיע ל-110 דולר לחבית וזה רק עניין של זמן"

סוכנויות הידיעות 11:24 19.03.12

 

המסחר בבורסות אסיה ננעל במגמה מעורבת בהובלת מניות חברות האנרגיה על רקע התייקרות הנפט מסוג קרוד. בורסות וול סטריט ננעלו בסוף השבוע ביציבות.

 

שנגחאי ניקיי האנג סאנג

 

נשיא ארצות הברית ברק אובמה וראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון דנו באפשרות של שחרור עתודות חירום של נפט, כך על פי דיווח ברויטרס המסתמך על שני אנשים המקורבים לשיחות. זהו הסימן הראשון לכך שאובמה מתחיל לבחון את התמיכה העולמית למאמצים לבלום את מחירי הדלק, שקרובים לשיא.

 

עליית מחירי הנפט מועילה לחברות האנרגיה אך מעיבה על המגמה החיובית שנרשמה עקב נתוני מאקרו חיוביים מארה"ב. "הצרכנים מרגישים יותר אופטימיים לגבי התאוששת הכלכלה העולמית על רקע דרישות הנפט העתידיים של ארה"ב אך מחיר חבית נפט יגיע ל-110 דולר לחבית אם לא מעבר וזה רק עניין של זמן", לפי כלכלן בכיר בסידני.

 

קרן המטבע הבינלאומית (IMF) אישרה העברה של 28 מיליארד יורו כמימון ליוון, במסגרת תוכנית הסיוע למדינה. הכספים יועברו ליוון במהלך 4 השנים הקרובות. בסוכנות הדירוג S&P טענו כי גם איגרות החוב החדשות שהנפיקה יוון עלולות להיות חדלות פירעון.

 

דירקטוריון קרן המטבע יעביר באופן מיידי 1.65 מיליארד יורו ליוון, כחלק מתוכנית הסיוע השנייה למדינה. יוון תקבל בסך הכל הלוואה של 172.7 מיליארד יורו מגוש היורו והמדינות החברות בקרן המטבע.

x