כלכלני הפועלים: "רמות המחירים הן הזדמנות לבניית פוזיציה מנייתית ארוכת טווח"
להערכתם, התמונה הכלכלית מעורבת - מחד, יש סימנים ברורים להאטה בקצב הצמיחה במשק, מאידך, המשק המקומי עודנו מפגין עוצמה יחסית לכלכלה המערבית
שוק המניות המקומי עדיין שרוי בחוסר ודאות, אשר מביא לתנודתיות גבוהה במדדים ולמחזורי מסחר נמוכים יחסית. כך סבורים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית.
במישור המקומי, אומרים בבנק הפועלים, התמונה הכלכלית מעורבת – מחד, ישנם סימנים ברורים להאטה בקצב הצמיחה במשק, והתעוררות המחאה החברתית בשבועות האחרונים מהווה איום על החברות המוטות לצריכה הפרטית בישראל. מאידך, חרף ההאטה, המשק המקומי עודנו מפגין עוצמה יחסית לכלכלה המערבית, והדבר מקבל ביטוי בעיקר בשוק העבודה, עם שיעור אבטלה של 5.4% בלבד, והן עם תחזיות צמיחה סבירות יחסית, של 3% לשנה הקרובה.
במישור הגלובלי, מציינים כלכלני הפועלים, התמונה מתחילה להתבהר, אם כי בקצב איטי למדי. בארה"ב נתוני המאקרו מצביעים על התאוששות, ודוחות החברות לרבעון הרביעי של 2011 היו במקרים רבים טובים מהתחזיות המוקדמות. באירופה, נראה כי מהלכי הממשלות לעצירת הסחף השלילי מתחילים לשאת פרי, אם כי גם כאן מדובר בתהליך שיארך זמן רב, כשבדרך עד צפויות עליות ומורדות.
לאור כל זאת, סבורים בבנק הפועלים כי במבט לעתיד יש לעשות הבחנה בין סוגי הלקוחות, לפי פרופיל הסיכון שלהם. "ללקוחות המאופיינים במידה נמוכה של סובלנות לתנודתיות בשוק אנו ממליצים להשאר בחשיפה מנייתית מתונה (כ-50% מהפוזיציה המנייתית המקסימלית בתיק), וזאת בשל ההערכה כי בטווח הקרוב צפויה התנודתיות להמשיך וללוות את הבורסה המקומית.
"ללקוחות בעלי אורך נשימה, המסוגלים לעמוד בתנודות השוק, אנו סבורים כי רמות המחירים הנוכחיות מהוות הזדמנות לבניית פוזיציה מנייתית ארוכת טווח במניות רבות, אשר מחיריהן הפכו לאטרקטיביים להשקעה, כמפורט ברשימת המניות המסוקרות על ידי יחידת המחקר", אומרים הכלכלנים.
"על כן, ללקוחות אלו מומלץ להגיע היום לחשיפה של עד 80% מסך הפוזיציה המנייתית המוגדרת בתיק. כמו כן, אנו ממשיכים להמליץ על הגדלת הרכיב הגלובלי בתיק המנייתי, הן לשם פיזור הסיכון בתיק, והן לשם ניצול המומנטום החיובי בשווקים אלו", אומרים כלכלני בנק הפועלים.


