$
שוק ההון

איזי כהן: "הנפקת הסדרה החדשה - בשלושת החודשים הקרובים"

כך לפי מנכ"ל אפריקה ישראל שהודיעה מוקדם יותר כי היא בוחנת הקדמת תשלומי אג"ח בסך של כ-600 מיליון שקל על ידי הנפקת סדרת אג"ח חדשה

גיא בן סימון 12:48 27.02.12

 

"אני מניח שהנפקת הסדרה החדשה זה עניין של שלושה חודשים לכל היותר, בהתאם לאישור הרגולטורי", אמר היום (ב') איזי כהן, מנכ"ל אפריקה ישראל בשיחה עם "כלכליסט".

 

"כתוצאה ממימוש נכסים בארה"ב ובארץ במהלך השנה החולפת נוצרו יתרות נזילות והחברה רוצה מינוף כמה שיותר קטן", הוסיף כהן. "מי שלא יסופק מהתנאים של הסדרה החדשה יוכל להישאר עם זו הקיימת בעלת אותו מח"מ".

 

מוקדם יותר היום הודיעה אפריקה ישראל השקעות, שבשליטת לב לבייב, כי היא בוחנת את הקדמת תשלומי הקרן של אג"ח מסדרה כ"ו לשנים 2014-2013 (במחיר פארי) בסכום המוערך בכ-600 מיליון שקל, על מנת לצמצם את החוב הפיננסי של החברה.

 

בכוונת החברה לבחון תשלום מיידי במזומן באמצעות הנפקת סדרת אג"ח חדשה, או יותר, שמועד פירעונה יקבע בהתאם ליתרות הנזילות שבקופת החברה ולתזרימי המזומנים החזויים שלה בשנים הקרובות.

 

סדרת האג"ח החדשה תונפק על ידי הצעת רכש חליפין, שתאפשר למחזיקי האג"ח (סדרה כו') את יכולת הבחירה האם להמשיך ולהחזיק באגרות החוב הקיימות או להמירן באג"ח חדשות, אשר יכללו תשלום מיידי של קרן האג"ח כ"ו 2013 ו-2014.

 

לדברי כהן, "בין השיקולים שעמדו לנגד הנהלת החברה היו הצטברות יתרות נזילות בקופת החברה, היעדר אפיקי השקעה זמינים המעניקים תשואה ראויה על יתרות אלה, חוסר הוודאות הכלכלי השורר כיום בשווקים העולמיים ועוד.

 

"מהלך זה, ככל שיתקבל על ידי מחזיקי האג"ח, יאפשר להם לבחור האם להמשיך ולהחזיק באגרות החוב הקיימות או להמירן באג"ח חדשות ויבטא את מחויבות אפריקה ישראל כלפי בעלי החוב ובעלי מניותיה לפרוע בהקדם האפשרי את התחייבויותיה", הוסיף כהן.

 

בסוף דצמבר 2011 אישר דירקטוריון אפריקה תוכנית רכישה עצמית של אג"ח בהיקף של 1.5 מיליארד שקל, שמתוכה ניצלה החברה 1.2 מיליארד שקל. ב-16 במאי צפויה החברה לשלם ריבית בהיקף של 111.6 מיליון שקל לבעלי איגרות החוב.

x