$
שוק ההון

סדרה 4 של חבס: לא מדורגת, אך מאובטחת

הסדרה נהנית משעבוד על מניות חבס סטאר ההולנדית. שווי הביטחונות גבוה ב־63% מהחוב

יניב רחימי 07:47 27.02.12

 

בשבוע שעבר השלימה חבס הנפקה של אג"ח 4 באמצעות הרחבת סדרה. חרף העובדה שהאג"ח אינה מדורגת, הצליחה חבס לגייס כ־56.7 מיליון שקל ע"נ הודות לכך שהסדרה שבחרה להרחיב נהנית מביטחונות.

 

מניותיה של חבס סטאר (Habas Star), החברה־הבת ההולנדית של חבס (74%) המרכזת את פעילות החברה באירופה, משמשות כבטוחה למחזיקי האג"ח של חבס (סדרה 4). בשטר הנאמנות נקבע שהיחס בין שווי המניות המשועבדות בתוספת הלוואות הבעלים לבין יתרת קרן האג"ח בתוספת ריבית שלא שולמה לא יפחת בכל עת מ־120%. נכון להיום, כל אחזקותיה של חבס בחברה־הבת משועבדות למחזיקי האג"ח, ולכן שווי הבטוחה עומד על כ־543 מיליון שקל. יחס הביטחונות לחוב עולה על היחס המינימלי הנדרש ועומד על כ־163%.

 

 

לחבס אג"ח 4 יש מנגנון התאמה של הבטוחה, שלפיו ירידה ביחס שווי בטוחה לחוב מ־120% מחייבת את חבס לשעבד מניות נוספות בתוך 60 ימי עסקים.

 

בתרחיש שבו יחס הביטחונות לחוב עולה על 140%, לחבס עומדת הזכות לשחרר את עודף הביטחונות בכמות שתביא את היחס לכל הפחות ל־120%.

 

בתחילת נובמבר 2011 דווח על השלמת עסקה שבמסגרתה רכשה חבס סטאר, בשותפות עם חברה נוספת, שני נכסים בגרמניה בעלות כוללת של 27.5 מיליון יורו. כ־6.7 מיליון יורו שולמו ממקורותיהם העצמיים של השותפים, והיתרה, כ־21 מיליון יורו, מומנה על ידי בנקים מקומיים. הלוואות אלו הובטחו, בין היתר, בשעבוד על הנכסים.

 

השורה התחתונה

 

תרחיש אופטימי: עלייה בהון העצמי של חבס סטאר הודות להשבחה ועליית שווי הנכסים המוחזקים על ידי חברות־הבת באירופה שיעלו את ערך הבטוחה למחזיקי איגרות החוב.

 

תרחיש פסימי: על פי שטר הנאמנות של איגרות החוב, לחבס יש זכות לשחרר את עודף הביטחונות וכן להגדיל את כמות איגרות החוב המונפקת, מהלכים שיפגעו ביחס הבטוחה לחוב.
x