$
שוק ההון

המסחר בתל אביב ננעל בעליות שערים; דלק נדל"ן צללה ב-8.8%

מדד ת"א 25 עלה ב-0.6% ומדד הבנקים הוסיף 0.9% על רקע המגמה החיובית באירופה ובוול סטריט; דלק נדל"ן חתמה על הסדר עם מחזיקי אג"ח ד' וה'; פרטנר זינקה ב-4.2% במחזור גבוה

שהם לוי 16:37 31.01.12

 

המסחר בבורסה בת"א ננעל היום (ג') בעליות שערים על רקע העליות באירופה ובחוזים בוול סטריט על רקע הסכמות לגבי מנגנון יציבות חדש באירופה. מחזור המסחר הסתכם ב-916 מיליון שקל.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 בנקים ביומד נדל"ן 15 בלו טק 50 ת"א תקשורת נפט וגז

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

 

המשלחת השנתית של קרן המטבע הבינלאומית (IMF) פתחה היום את דיוניה בארץ, במפגש עם חברי הנהלת בנק ישראל. המשלחת מונה ארבעה כלכלנים ובראשה עומד פיטר דוייל, המשמש מנהל יחידה במחלקה האירופית בקרן המטבע הבינלאומית. חברי המשלחת יקיימו התייעצויות עם ראשי המשק, יפגשו עם נגיד בנק ישראל, עם שר האוצר, עם בכירים בבנקים, בתאחדות התעשיינים, בהסתדרות ועוד. בספטמבר אשתקד פרסמה הקרן תחזית צמיחה לגבי המשק הישראלי לשנת 2012 לפיה היא עומדת על 3.6%, ירידה מהתחזית הקודמת שעמדה על 3.8%.

 

אורי גרינפלד מפסגות העניק היום תחזית למדד חודש ינואר בה הוא מעריך כי המדד יישאר ללא שינוי. לדבריו, ביטול המכסים במסגרת יישום המלצות וועדת טרכטנברג לא ישפיע באופן מהותי כבר בינואר אך עשויה להוביל לירידת מחירים בחלק מסעיפי המדד במהלך המחצית הראשונה של השנה.

 

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל אתמול בירידות שערים לאור הירידות בבורסות אירופה על רקע פסגת המנהיגים באירופה והשיחות בין יוון לנושים הפרטיים. בוול סטריט נסחרו החוזים העתידיים בירידות שערים. מחזור המסחר הסתכם ב-804.6 מיליון שקל.

 

בתוך כך, הודיעו אתמול מנהיגי האיחוד האירופי על הסכמה למנגנון יציבות קבוע בהיקף של 500 מיליארד יורו, אותו מנגנון ימונף דרך הלוואות נוספות בהיקף של 500 מיליארד יורו.

 

"השוק הישראלי מקרטע ביחס לעולם בגלל עומס של רפורמות"

 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, התייחס להסדר החוב בדלק נדל"ן :"אין ספק שהחברה עצמה זה כישלון מהדהד ואין-אפשרות להתגאות בתספורת של עשרות אחוזים. יש בעל בית שרצה לתת הרבה פחות, אך האינטרסים של המוסדיים תרמו ללחץ על תשובה. מצד שני נעלמו כלא היו 600-500 מיליון שקל לפחות של בעלי האג"ח".

 

בשורה התחתונה מסביר פוגט ש"ההסדר יקל על הסנטימנט. יצחק תשובה יכול להמשיך ולהתמקד בגז".

 

פגוט התייחס למשבר החובות באירופה: "כשהוקמה קרן היציבות נקבע שהיא תפעל החל מ-2013, אתמול החליטו להקדים את זה ליולי 2012. חלק מהכספים יצטרכו כבר לחילוץ הקרוב של יוון, אז אי אפשר להגיד שקרן היציבות היא חומת אש. מתקדמים ברטוריקה לאיחוד פיסקאלי, אבל היישום של הסנקציות ויכולת אכיפה היא בעייתית. לפני כמה ימים הודלף שגרמניה דורשת מיוון להוציא את תקציב המדינה לניהול חיצוני. היוונים מתנגדים, אז לא פשוט להטיל סנקציות על מדינה".

 

"בגדול מדברים על תוכניות צנע למניהן או לחילופין על יכולת של מדינה לבצע הרחבה פיסקאלית. באירופה אי-אפשר לבצע את הפעילות האנטי מחזורית (כדי להוציא את הכלכלות ממיתון). המדיניות הפיסקאלית באירופה משותקת. אירופה כולה נשענת על מדיניות מוניטרית", מסביר האסטרטג הראשי של איילון.

 

פגוט מאמין עדיין שהרע מכל באירופה עוד לפנינו, אך מסביר את האופטימיות בשווקים: "כשהמחזורי חוב מסתיימים בתוצאות סבירות אז השווקים הולכים קדימה. תוכנית המימון לבנקים הצילה את אירופה ויהיה עוד מהלך כזה בסוף פברואר".

 

פגוט מתייחס לבורסה בתל אביב ולעליות המתונות יחסית לשוקי העולם מתחילת השנה: "השוק המקומי די תקוע בהשוואה לשווקים בעולם. כל הרפורמות והשינויים שהשוק הישראלי עובר, כל הרפורמות ביחד הן בעייתיות. כל רפורמה בפני עצמה היא טובה", מסביר פגוט. "הטריגר המרכזי לעליות הוא שהמחירים הם נוחים, אבל לצד הצמיחה יש גורמים ברמת המיקרו שמשביתים את השמחה".

 

מניות במרכז

 

דירקטוריון די פארם מתכנס ברגעים אלה לישיבה גורלית אודות עתיד החברה. היום צפוי יו"ר די פארם, ראובן קרופיק, לקבל את אחת משתי ההחלטות הבאות: לסגור את החברה או להמשיך בפיתוח התרופות האחרות במסגרת מצומצמת.

 

 

חברת הביטוח מגדל היא המשקיע שמנהל משא ומתן  על השקעה בזרוע הנדל"ן הסינית של קרדן אן.וי, כך נודע ל"כלכליסט". מגדל מנהלת את המו"מ לרכישת 10% מחברת קרדן לנד סין, שבבעלות (100%) קרדן אן.וי, תמורת 40 מיליון יורו.

 

הסדר אג"ח בדלק נדל"ן עם נציגויות הסדרות ד' ו-ה' הושג הבוקר בשעה 5:30, אחרי יומיים של דיונים מרתוניים רצופים, כך נודע ל"כלכליסט".

 

אורמת טכנולוגיות, שמוחזקת על ידי אורמתעדכנה הלילה כי הכנסותיה צפויות לקטון בכ-25 מיליון דולר בכל אחת מהשנתיים הקרובות על רקע הירידה במחירי הגז הטבעי בארה"ב לשפל.

 

"לאחר תקופה לא קצרה, מחיר המניה הנוכחי חזר להיות זול ומשקף בצורה טובה את יחס הסיכון/סיכוי שעומד לפני החברה", אך כותבים היום כלכלני כלל פיננסים על מניית בזק. "התזרים החופשי גבוה מ-2 מיליארד שקל לשנה, מצוי במגמת עליה והוא ימשוך את מחיר המניה כלפי מעלה. הדיבידנד בתשואה של 11.4% בגין מחצית שניה של 2011 וראשונה של 2012 (ללא חד פעמי) בהחלט לא יזיק", כתבו שם.

x