$
שוק ההון

המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת; נאסד"ק עלה ב-0.4%

בסיכום שבועי דאו ג'ונס ירד ב-0.2% ו-S&P 500 התחזק ב-0.2%. המשקיעים התעלמו מהודעת פיץ' על הורדת דירוג האשראי של ספרד ואיטליה. הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב שנתי של 2.8% ברבעון הרביעי, נמוך מחציון תחזיות הכלכלנים

שהם לוי 23:06 27.01.12

 

המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו במגמה מעורבת על רקע נתוני התמ"ג לרבעון הרביעי שלפיהם כלכלת ארה"ב צמחה ברבעון זה ב-2.8%. מנגד, סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ורויטרס היה טוב מהתחזיות ותמך במדדים.

 

מדדי מניות

נאסד"ק דאו ג'ונס S&P 500

 

בסיכום שבועי מדובר על שבוע מעורב בוול סטריט כאשר מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.2% ו-S&P 500 התחזק ב-0.2%. מדד נאסד"ק עלה ב-0.6%.

 

אחרי שסוכנות הדירוג S&P הפתיעה את השווקים לפני שבועיים בדיוק כשהורידה את דירוג האשראי של 9 מדינות בגוש היורו, מגיע תורה של מתחרתה, פיץ' שהחליטה באמצע יום המסחר להוריד את דירוג האשראי  של ספרד, איטליה, בלגיה, קפריסין וסלובניה.

 

היום מתכנסים נציגי ממשלת יוון עם הנושים הפרטיים במטרה להגיע להסכם סופי, אודות גובה התספורת שהם יספגו. במסגרת ההסכם, חובותיה של יוון צפויים לקטון ב-100 מיליארד יורו. השיחות מתנהלות כבר שבועיים, אך הצהרות שפורסמו מאת קבוצת הנושים מעידות כי חלה התקדמות בשיחות.

 

המסחר בוול סטריט ננעל אמש בירידות אחרי "המתנה" שהעניק הפדרל ריזרב למשקיעים שלשום כשהודיע כי יאריך את התחייבותו לשמור על ריבית נמוכה בשנה וחצי, כך שתימשך עד סוף 2014. נתוני מכירות מוצרים בני קיימא הפתיעו לטובה ואילו נרשמה עלייה במספר דרישות דמי האבטלה הראשוניות וירידה במכירת דירות חדשות.

 

ג'פרי לאקר, נשיא שלוחת הפדרל ריזרב של ריצ'מונד אמר היום כי הוא הצביע נגד הארכת התחייבות הבנק המרכזי לשמור על שיעורי ריבית נמוכים, היות והוא מאמין ששיעור הריבית יעלו עוד לפני תום 2014. הצהרה הקודמת של הפד הייתה התחייבות לשמירה על ריבית נמוכה עד אמצע 2013.

 

"יש עדיין דרך ארוכה ומכשולים קשים לפני שנצליח 'לתקן' את כלכלת ארה"ב וכלכלות אירופה", אמר לארי סאמרס, פרופסור באוניברסיטת הארוורד ושר האוצר של ארה"ב לשעבר, בראיון שהעניק ל-CNBC.

 

מאקרו

 

כלכלת ארה"ב צמחה בקצב שנתי של 2.8% ברבעון הרביעי, נמוך מחציון תחזיות הכלכלנים של מרקטוואץ', לפי הייתה הצמיחה צפויה לעמוד על 3%.

 

סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ורויטרס עלה בסוף ינואר לרמה של 75 נקודות, ירידה לעומת 74 נקודות בקריאה של אמצע חודש ינואר.

 

מניות במרכז

 

יצרנית הרכב האמריקאית פורד פירסמה את דוחותיה לרבעון הרביעי עוד לפני פתיחת המסחר בוול סטריט, בהם דיווחה על רווחי שיא. 

 

ענקית הנפט שברון הציגה לפני פתיחת המסחר רווח נקי של 2.58 דולר למניה, נמוך מחציון תחזיות האנליסטים, לפיו הייתה החברה צפויה לדווח על רווח נקי של 2.75 דולר למניה.

 

ישראליות בוול סטריט

 

דלק US, חברה בת של קבוצת דלק הנסחרת בבורסת ניו יורק, סיפקה היום למשקיעים אזהרת רווח לרבעון הרביעי. על פי ההודעה דלק US צופה כי ברבעון הרביעי של שנת 2011 היא תדווח על הפסד בסיסי למניה של 20-10 סנט.

x