$
שוק ההון

דש ברוקראז': "החברות במשק יתקשו להעלות מחירים באווירה הקיימת"

כך עולה מהסקירה השבועית של בית ההשקעות שהוסיפו כי "השינוי הנוכחי בסביבת האינפלציה נוצר בעיקר כתוצאה מהמחאה החברתית והצעדים הרגולטורים שבאו אחריה"

שי סלינס 13:30 22.01.12

 

"שינוי בסביבת האינפלציה שהתרחש לפני כחצי שנה היה תוצאה של המחאה החברתית, ירידה במחירי הסחורות, האטה במשק ובשוק הנדל"ן", כך עולה מהסקירה השבועית של דש ברוקראז'. "כל הנראה הגורם המשמעותי ביותר לשינוי היה המחאה החברתית והצעדים הרגולטורים שבאו אחריה ועדיין מתבצעים, הוסיפו.

 

"פרסום מחקרו של בנק ישראל בשבוע שעבר אשר הצביע על יוקר המחיה בישראל מצטרף לאותו לחץ המופעל להורדת המחירים במשק. באווירה הקיימת החברות יתקשו להעלות את המחירים", כתבו בדש.

 

בתוך כך הורדנו את תחזית האינפלציה לשנה הקרובה מ-2.3% ל-1.7%, בעיקר בשל הנמכת התחזית לסעיף הדיור שמשקף את ירידת מחירי השכירות בשלושת החודשים האחרונים", כתבו בבית ההשקעות.

 

לסיכום כותבים בדש כי "השינוי בהערכות האינפלציה שלנו מוביל להעדפה של האג"ח השקליות על פני הצמודות בטווחים הקצרים והבינוניים, בעוד שבטווחים הארוכים אנו אדישים בין האפיקים".

x