$
שוק ההון

סמסונג רוכשת את חלקה של סוני במיזם המשותף לייצור במסכי LCD

בתמורה ל-935 מיליון דולר. לפני כשבוע פיץ' הורידה את דירוג האשראי של סוני עקב התוצאות הפיננסיות החלשות של החברה

בלומברג 11:39 26.12.11

 

סמסונג אלקטרוניקס, יצרנית הטלוויזיות הגדולה בעולם, הסכימה לרכוש את החלק של סוני ביוזמה המשותפת שלהן לייצור מסכי LCD וזאת בתמורה ל-935 מיליון דולר.

 

היוזמה המשותפת לייצור מסכי טלוויזיה מסוג S-LCD של סמסונג וסוני הוקמה בראשית 2004.

 

"בשביל סוני זה צעד קדימה", אמר שירו מיקושיבה, אנליסט בנומורה הולדינגס בטוקיו. "יציאה מהיוזמה המשותפת מאפשרת לסוני להיות גמישה יותר ברכישת מסכים. עם זאת, סוני עדיין תתמודד עם צניחת מחירים ועלויות קבועות גבוהות".

 

סוכנות דירוג האשראי פיץ' הורידה לפני כשבוע בדרגה אחת את דירוג האשראי של סוני מ-"BBB" ל-"-BBB" עם אופק שלילי וזאת עקב התוצאות הפיננסיות החלשות של החברה. "הורדת הדירוג של החברה מייצגת את דוחותיה הכספיים החלשים, העובדה שהחברה צופה הפסד בשנה הבאה, והתחרות הגוברת בענף - עניין אשר הולך להקשות על סוני לזכות במעמד אליו היתה רגילה בשנים האחרונות", הוסיפו בפיץ'.

x